Кандидатствай Вход
Място на месеца: Залцбург

Място на месеца: Залцбург

  • Бяла Карта
  • 29.11.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1876

Залцбург е една от най-добрите дестинации на европейския континент, когато става въпрос за прекарване на зимната ваканция. Градът с население от малко над 150 хиляди души, намиращ се в западната част на Австрия, предлага спокойствие, богата култура и неподправена романтика на всички свои посетители. Тук държим да подчертаем, че „спокойствие“ в никакъв случай не означава скука и сивота. В Залцбург има редица атракции и възможности за забавление, които ще задоволят интересите, вкусовете и предпочитанията на всеки един турист. Ето няколко причини да избереш именно Залцбург за своята зимна почивка:

1. Коледните пазари – да, периодът около коледните празници е много подходящ за посещаване на Залцбург. Празничната атмосфера се усеща навсякъде – от богатата украса на различните обществени сгради до излъчващите разноцветни светлини лампички, които буквално те следват по улиците на града. Сред най-големите забележителности обаче са традиционните коледни пазари, които се организират по това време на годината. Разположени насред бароковата архитектура и виждащите се в далечината заснежени хълмове, тези пазари предоставят на клиента много приятна и уютна атмосфера. Тук можеш да откриеш абсолютно всичко, което ти е нужно за празниците – вкусни домашни сладкиши, елегантни коледни костюми, сувенири и подаръци за най-близките хора.

2. Зимните спортове – Залцбург е заобиколен от внушителни планини, създаващи чудесни условия за практикуване на зимни спортове. Карането на ски е безспорно най-популярният зимен спорт в Австрия, но не и единственият, с който човек може да се занимава тук. Спортните шейни, сноубордизмът, алпинизмът също са сред предпочитаните дейности от посетителите на Залцбург. А чистият въздух, красивите гледки и спортните бази и терени на най-високо ниво гарантират повече от приятно преживяване.

3. Историята – историята на това място започва още от каменната епоха и включва редица знаменателни паметници и монументи. Една от най-старите сгради, намиращи се на територията на града, е малък манастир, който датира от началото на 5-ти век. Тук се намира и невероятната средновековна крепост „Горен Залцбург“ (Хоензалцбург), чието строителство е стартирало през 1077 година. Залцбург е обявен от Юнеско за част от културното наследство на нашата планета.

4. Музиката – Залцбург е идеалното място за всички ценители на класическата музика. Вероятно добре знаеш, че това е и родният град на един от най-великите световни композитори, а именно Волфганг Амадеус Моцарт. В Зaлцбург могат да се открият редица клубове както за класическа, така и за съвременна музика. Периодично се провеждат джаз фестивали, събиращи множество почитатели на забавленията и хубавите мелодии.

5. Изкуството и културата – освен всичко друго, Залцбург е град, който може да се похвали с богат културен живот. В централната част на Стария град се намира Музеят на модерното изкуство. Разполагащ се на четири етажа, той показва на своите посетители уникални шедьоври и произведения на изкуството. По-голямата част от тях са дело на артисти от 20-ти и 21-ви век, като в това число влизат и множество местни таланти.

6. Невероятните гледки – ако търсиш красиви пейзажи и романтични преживявания, Залцбург безспорно е най-подходящият град за теб. Може да се каже, че в него се съдържа по малко от всичко – изящна градска архитектура с множество исторически сгради и паметници, комбинираща се с внушителни планини, чудни мостове и спиращи дъха природни гледки. А когато се измориш от интензивността на живота в Залцбург, имаш възможност да посетиш някое от намиращите се в непосредствена близост до него населени места. Градчета като Аниф или Верфен ще ти предоставят условия за пълноценна почивка и релакс.

7. Вкусната храна – и не на последно място, наличието на вкусна и добре приготвена храна е от голямо значение за всяка почивка, нали така? Е, в Залцбург няма да имаш абсолютно никакви проблеми в това отношение. Кухнята на Залцбург комбинира баварски специалитети с редица местни ястия. Тук ще намериш крехки шницели, изискани ябълкови щрудели и великолепни шоколадови торти. „Зеленият пазар“, намиращ се точно до университетския кампус, е особено популярен сред местните. Той включва множество видове меса, млечни продукти, както и прясно приготвени сладкиши. В Стария град на Залцбург пък са разположени редица ресторанти, предлагащи на клиентите си традиционна австрийска атмосфера и отлично приготвени ястия на добри цени.

Залцбург несъмнено е град, който трябва да се посети поне веднъж в живота. Той ще ти осигури уникални преживявания, независимо дали си със своето семейство или пък с приятелска компания. Така че горещо ти препоръчваме да го избереш като дестинация за следващата си почивка. А ако имаш нужда от допълнително финансиране за разходите по пътуването, отсядането и забавленията, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимите ти средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и се наслади на една незабравима ваканция!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш