Кандидатствай Вход
Място на месеца: Занзибар

Място на месеца: Занзибар

  • Бяла Карта
  • 23.02.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 601

Занзибар – само при споменаването на името, в съзнанието се появяат картини на красиви тропически плажове с мек пясък и красиви тюркоазени води. Всъщност, тази дестинация, която стана изключително популярна в последните години, има още много неща, които да предложи на посетителите.

В последните седмици за Занзибар се заговори още повече, тъй като според данните - в страната няма отчетени случаи на коронавирус. Дали в действителност е така? Всеки може да направи проучването си.

Макар предприемането на пътувания в точно този момент да не изглежда много разумно, нищо не пречи да си помечтаеш за екзотична почивка в Африка. За да провокираме съзнанието ти, в днешната статия в рубриката ни „Място на месеца“ ти разказваме за Занзибар и какво предлага тази екзотична дестинация.

Занзибар се намира в Танзания в близост до източния бряг на Африка. Дестинацията предлага предлага разнообразие от красиви гледки, аромати, вкусове и преживявания, които гарантират незабравимо преживяване.

Без съмнение - Занзибар е мечтана дестинация за всички, които обичат красивите плажове, но там има богата история и култура. Наследството на Занзибар преплита в себе си арабската индийската и африканската култура.

Каменният град е едно от най-интересните места, ако си любител на архитектурата. Това е старата част на града и историческия център на Занзибар. Малки улички като лабиринти, джамии, къщата на Фреди Меркюри и Султанският дворец са достатъчни, за да запишеш в топ локациите, които да посетиш при бъдещата ти екскурзия до Занзибар. Не случайно Каменният град е включен в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Занзибар може да предложи на всеки по нещо – от ексклузивни 5-звездни изживявания до по-достъпни семейни пакети. Когато моментът е подходящ за пътуване, препоръчваме да избереш Занзибар за своята почивка.

Занзибар е познат със своите ароматни подправки като карамфил, канела, ванилия, кафе, куркума, лемонена трева и пипер. Посетителите могат да посетят плантации за подправки да научат повече за процеса и историята на подправките, както и употребата им в кулилнарията и народната медицина.

Острвът Prison island е популярна туристическа дестинация. Намира се на малко над 6 км от Каменния град, а местните го наричат остров-затвор, заради функцията му на затвор през 60-те години на 1800 г.

Островът се е превърнал в курорт и на него могат да се видят огромни костенурки от защитени видове. През 1919 г. губернаторът на Сейшелите прави подарък – четири костенурки. Явно Занзибар допада не само на туристите, тъй като костенурките също се чувстват добре - с времерто те се размножават и броят им достига до 200 броя през 1955 година. Заради бракониерство, днес костенурките са под закрила на правителството в Занзибар и световни организации за защита на животните.

Занзибар е едно от най-красивите места за гмуркане – с топлите си води и красивите рифове. Това е и една от най-големите атракции. Другите водни активности, на които може да се насладят туристите са риболов, каяк, плаване с дървена лодка, уиндсърфинг и т.н.

Местните пазари и ресторанти предлагат прясна храна, която си заслужава да се опита. Както писахме по-горе, Занзибар е микс от култури, оставили своя отпечатък и върху традиционната кухня. Тук може да се насладите на вкусна и прясна морска храна – омари, раци, калмари и други. Гарантирано е, че небцето на всеки турист ще оцени прясната храна, местните вкусове и комбинации.

Разбира се, това не е всичко, което можеш да видиш в Занзибар, но останалото нека бъде изненада за бъдещата ти почивка.

И макар пътуването зад граница да е трудно в момента, не забравяй да се отдадеш на заслужена почивка. Потърси добри оферти за почивка в България – спа курорти, ски писти или гледка към морето – нищо, че е зима. Ако имаш желание да почиваш, но не и средства, довери се на кредитна карта Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е без такси за издаване, без такси за при теглене на пари от банкомати в България и с лимит до 3000 лв. С Бяла Карта имаш възожност да се насладиш на така желаната почивка без да се налага да чакаш първо число.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш