Кандидатствай Вход
Напитките, с които можеш да се сгрееш през зимата

Напитките, с които можеш да се сгрееш през зимата

  • Бяла Карта
  • 21.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 774

Вече уверено настъпва най-студеният период от годината. Период, който често е съпровождан от снегове, ледове и дори минусови температури. Независимо от метеорологичните условия, ежедневието ни си остава същото и се налага да излизаме навън по най-различни причини – пътуване до офиса и обратно, пазаруване и редица други ангажименти. По време на мразовития ден несъмнено ни е нужно нещо топло, с което да можем да се сгреем и да възвърнем нормалната си кондиция. В следващите редове ще ти представим няколко напитки, които са идеални за тази цел:

Чай – чаят е най-популярната и предпочитана напитка за зимния сезон. Освен че сгрява, той служи като надеждна защита срещу простуда, както и срещу върлуващите вируси и зарази. В зависимост от своите вкусови предпочитания, би могъл да заложиш на различни видове чай. Ако искаш да постигнеш максимален ефект по отношение на своето здраве и имунитет обаче, ти препоръчваме да се насочиш към билковите чайове.  По кое време на деня е удачно да пиеш чай? Всъщност по всяко. Чаят има ободряващ ефект сутрин и в натоварените часове, прекарвани в офиса, като в същото време не пречи по никакъв начин на съня при пиене късно вечерта. 

Горещ шоколад – горещият шоколад винаги е изкушаваща опция, а през зимата – още повече. Той не просто сгрява, а доставя истинска наслада на всички човешки сетива. А най-хубавото е, че може да се комбинира с най-различни други вкусотии. Сред тях бисквитки, сметана и т.н. Съвсем не е нужно да ходиш до някое кафе или кафемашина, за да се сдобиеш с горещ шоколад. Спокойно можеш да си направиш такъв и вкъщи. В мрежата ще откриеш рецепти, които биха ти помогнали да си приготвяш най-вкусния и ароматен горещ шоколад винаги, когато ти се прииска да вкусиш от тази напитка.

Гореща вода с лимон – немалко хора си правят тази напитка през зимните сутрини. Това е една напитка, която е изключително проста, бърза и лесна за приготвяне. В същото време обаче сгряващият ефект е доста силен, а полезните свойства за човешкото тяло и организъм – наистина невероятни. Комбинацията между гореща вода и лимон е перфектна за пречистване на черния дроб, както и за премахване на токсините от бъбреците. Приемането на тази напитка всяка сутрин ще бъде стъпка към гарантиране на отлично здраве и кондиция в дългосрочен план.

Пунш – пуншът е топла напитка, която се сервира в широки купи. Освежаваща и в същото време сгряваща, тя е доста добър избор за студения период от годината. Съчетанието от продукти, които са част от съдържанието на пунша, може да варира в зависимост от личните вкусове. По принцип в стандартните пуншове се съдържат вино и ром. Но ако ще го сервираш на деца или просто не желаеш да консумираш алкохол, е възможно да замениш тези съставки с по-големи количества гореща вода и плодови сокове. 

Ябълков сайдер -  топлият ябълков сайдер също е способен да ти помогне за повишаване на имунитета и предпазване от множество болести и зарази. Освен това е много вкусен, а освежаващото му въздействие ще те поддържа в отлична кондиция през целия ден. И накрая, ако добавиш към ябълковия сайдер малко канела, ще получиш една наистина вълшебна напитка, завладяваща както със своя вкус, така и с аромата, който ще ти достави максимални дози блаженство, преди дори да си отпил първата глътка.

Вино -  разбира се, напитката, която почти задължително ни прави компания в студените зимни вечери, е виното. Чаша вино на ден е способна да ти донесе множество здравословни ползи и преимущества в дългосрочен план. Виното е благотворно за мозъчната дейност, укрепва сърцето и подобрява настроението. И съвсем не на последно място, чаша греяно вино ще ти помогне да се сгрееш, отпуснеш и насладиш на една спокойна и пълноценна почивка.  

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от постоянни отстъпки в BG Wine Restaurant – приятно заведение с колекция от подбрани български вина и най-добрите мезета и ястия за тях. Богатата гама от над 300 вида вина, които са производство на малки изби от всички региони на България, е способна да задоволи вкусовете и предпочитанията дори на най-придирчивите клиенти. Освен на качествено вино и вкусна храна, в четвъртък, петък и събота вечер ресторантът ти дава възможност да се насладиш и на прекрасна музика на живо. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта ще получиш 15% отстъпка от поръчката си в BG Wine Restaurant. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се докосни до истинското удоволствие и наслада в живота!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш