Кандидатствай Вход
Дейности и навици, които ще те снабдят с енергия в ежедневието

Дейности и навици, които ще те снабдят с енергия в ежедневието

  • Бяла Карта
  • 27.05.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 767

В началото на по-топлите месеци немалко хора стават жертва на т.нар. синдром „пролетна умора“. Това е психологическо състояние, което в някои случаи се отразява доста негативно върху живота и ежедневието на човека. Имайки предвид и двумесечната изолация, която трябваше да спазваме, организмът на повечето хора e поставен под допълнителен стрес. Традиционни симптоми на пролетна умора са постоянната отпадналост, неспособността за концентрация, емоционалната нестабилност, нарушенията в съня и т.н. За да не допуснеш задълбочаване на въпросните симптоми и да върнеш контрола върху живота си, трябва да вземеш незабавни мерки. В следващите редове ще изведем няколко полезни дейности и навици, които ще те снабдят с енергия в ежедневието и ще ти помогнат да се пребориш с изпитваната пролетна умора:

Редовни физически тренировки – вероятно, когато се чувстваш изморен и отпаднал, последното нещо, което би ти хрумнало, е да се захванеш с физически тренировки. Истината е, че те са чудесен антидот срещу синдрома „пролетна умора“. Физическата активност стимулира обмяната на кислород и освобождаването на енергийните резерви в организма. През пролетния сезон имаш предостатъчно възможности да бъдеш физически активен. Започвайки от сутрешен крос в близкия парк, и стигайки до изминаване на разстоянието до офиса пеша (стига то да не е прекалено голямо, разбира се).

Здравословен хранителен режим -  спазването на здравословен хранителен режим е друг добър начин да поддържаш организма си в тонус. Избягвай консумирането на мазни храни или пък на такива с прекалено големи количества консерванти. Включи в своето ежедневно меню повече плодове и зеленчуци, които ще те снабдят с така нужните ти витамини и други полезни вещества. Сред останалите храни, които имат значим ефект по отношение стимулиране на енергията и подобряване на цялостната кондиция, са киселото мляко, яйцата и различните видове ядки.

Поемане на течности – в никакъв случай не забравяй да приемаш и необходимите количества течности дневно. Дехидратацията на организма засилва чувството за умора и отпадналост. Винаги носи със себе си шишенце минерална вода, независимо дали се намираш в офиса или на си излязал на разходка в парка.

Отделяне на достатъчно време за сън – сънят е ключов фактор за това да се чувстваш бодър и свеж в своето ежедневие. В този смисъл ти препоръчваме да разпределяш графика си по начин, позволяващ ти да отделяш достатъчно време за пълноценната си почивка през нощта. Лягай си навреме и избягвай консумирането на напитки, които съдържат кофеин, в късните часове. Няма особен смисъл от често срещаната практика за довършване на работни проекти през нощта, тъй като по това време си непродуктивен. Много по-добре е да се наспиш както трябва, за да можеш на следващия ден да изпълняваш задълженията си при желаната скорост и качество.

Социални контакти -  ежедневните социални контакти се отразяват благоприятно на психологическото и емоционалното състояние на човека. В последните месеци те бяха силно ограничени, но сега имаш възможност да видиш приятелите си, макар и на препоръчителното разстояние от 2 метра. Приятните разговори и разходка в парка ще те ободрят, но не забравяй, че трябва да бъдеш отговорен.

Кратко пътуване -  ако чувстваш, че симптомите на т.нар. пролетна умора надделяват и не си способен да поемеш живота си в ръце, помисли за смяна на обстановката. Ако все още работиш от вкъщи, имаш възможността да отидеш в провинцията. Помисли и за кратък отпуск от работата си.  Кратката почивка и различната обстановка ще ти помогнат да се отърсиш от безпокойството и стреса на ситуацията, в която се намираме в момента.

Независимо от какви мерки за преодоляване на пролетната умора имаш нужда, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от търговски обекти, фитнес центрове и развлекателни съоръжения. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и внеси допълнителни дози лекота, комфорт и положителни емоции в своето ежедневие!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш