Кандидатствай Вход
Най-богатите жени в света

Най-богатите жени в света

  • Бяла Карта
  • 02.11.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2939

Човек може да стане богат по много начини – може да се натрупа с няколко поколения, да се придобие със собствени усилия, а може и да бъде спечелено или наследено съвсем неочаквано.

Често в класациите за най-богатите хора по света има основно мъжко присъствие. Броят на жените в тези класации е малко над 10 % от общия брой, но в последните години процентът се повишава. Точно поради тази причина жените и техните истории на богатството са толкова интригуващи.

Богатство по наследство – не всички са родени със сребърна лъжичка в устата, но тези, лишени от наследство имат един вариант и той е да се докажат. Но за тези, които наследяват мултимилионен бизнес се отварят много врати и възможности.

В следващите редове ще разберете кои са най-богатите жени на света според списание FORВS за 2017 г.. Общото им състояние е около 10% от парите на всички милионери – 850 милиарда долара.

Алис Уолтън – собственик и управител на най-голямата верига супермаркети в САЩ Уол Март. Богатството й се равнява на 33.8 милиарда долара. Уолтън наследява веригата от баща си. Нейните хобита са изкуството и конете. Увлича се по личностното израстване, както и участието в политическия живот на САЩ, но предпочита спокойствието и избягва градския живот.

Жаклин Марс има богатство в размер на 27 милиарда долара. Всички тези пари са дошли от сладкарската промишленост. Активна и жизнерадостна Жаклин Марс поема семейния бизнес – производство на десертите Mars,  Uncle Ben’s, Pedigree и Whiskas. Жаклин доказва, че богатството е голяма отговорност и е необходима много работа. Тя е един от директорите на операта във Вашингтон и на Музея на изобразителните изкуства, и участва със своите отлични инвестиционни проекти.

Мария Фисоло е италианката, която притежава един от „най-сладките“ бизнеси, а именно Nutella. Състоянието й се равнява на 25.2 милиарда долара.

През 2015 г. наследява съпруга си – милиардера Микелле Фераро, който притежава фабриката Ferrero SpA – популярна с вкусните си шоколадови изделя. От основаването си, по време на Втората световна война, до днес Нутела (Nutella) е любим шоколад на децата и възрастните.

Детският свят би бил по-различен без шоколада Kinder, шоколадовите яйца или лешниковия течен шоколад. Мария Фисоло и нейният син Джовани Фераро, директор на компанията, продължават да ни носят наслада и удоволствие.

Сузане Клатен е германката, която стои зад любимия автомобилен бранд BMW. Нейното състояние се равнява на 20.4 милиарда долара.

Сузане Клатен измисля скромния си псевдоним Кант и се впуска в маркетинг мениджмънта и рекламата на компанията, за да докаже сама себе си. Клатен наследява 50% от акциите на BMW, но също така и немалка фармацевтична компания.

Лорийн Пауъл Джобс е жената на великия Стив Джобс. Съпругата на Джобс наследява Apple и днес нейното състояние е 20 милиарда долара.  Стив Джобс оставя на съпругата си 7 % корпоративно участие в Disney, където той беше част от борда на директорите. Въпреки трагедията, която сполетява семейството, Лорийн Джобс е имала всичко – щастлив брак, три деца, модерно образование. Тя е и прекрасна майка. Освен всичко Лорийн се занимава с различни проекти в сферата на образованието, бори се за правата на жените по целия свят, обича и поддържа изкуствоведите и участва в благотворителни акции.

Лорийн Пауъл Джобс е определяна като щастлива, красива и много успешна жена, достойна за богатството, което притежава.

Богатството на американката Абигейл Джонсън е в размер на 14.4 милиарда долара. Тя е достойна наследница на баща си, който създава финансовата империя Fidelity Investments. Джонсън е президент на компанията и продължава да множи наследеното богатство с много знания и твърда ръка.

Най-ценните и първите уроци, които получава от баща си са да започне от началото и да се труди за израстването. Първоначално Джонсън работи като телефонистка в семейния бизнес и успоредно ходи на училище. Завършва бакалавърската си степен, а след това кандидатства в Харвард, където получава магистърската си степен. Тя е с невероятен усет към бизнеса и финансите и влиза в списъка на най-богатите жени.

Айрис Фонтбона, родена в Чили, също е в класацията на най-богатите дами. Богатството й в размер на 12 милиарда долара, придобити предимно от минна дейност.  Фонтбона е на девето място в класацията на Forbes за най-богатите жени в света и е на 32 място сред всички богаташи.

Фонтбона наследява милиарди долари от съпруга си, който е собственик на заводи в минната индустрия, корабно-транспортни компании, хотелски вериги и на курорт в Хърватия.

Шарлен де Карвальо-Хейнекен е наследницата на световноизвестната марка бира, а в банковата й сметка има близо 12.7 милиарда долара.

Хайнекен става една от най-богатите жени във Великобритания, наследявайки контролния пакет от акции на компанията на баща й Heineken International. Днес тя е собственик на третата по големина пивоварна в света. Амбициозна жена и майка на 5 деца. Приоритетно се посвещава на децата си, а наследството оставя в ръцете на съпруга си.

За някои пътят към богатството е по-лесен. Ако ти имаш нужда от подкрепа, докато се изкачваш по пътя към успеха, можеш да разчиташ на кредитна карта Бяла Карта за неотложните и непредвидените разходи. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш