Кандидатствай Вход
Най-богатите световни лидери на всички времена

Най-богатите световни лидери на всички времена

  • Бяла Карта
  • 27.12.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 751

Кои са най-заможните световни лидери на всички времена? Сайтът lovemoney е направил селекция с подбрани световни лидери, които не са част от кралски фамилии, но притежават завидни финансови възможности.

Официалните заплати за световните лидери варират от скромни до изключително щедри. Ето пиковата нетна стойност на най-богатите не-кралски държавни и правителствени ръководители някога. Като стойността на богатството им е адаптирана към инфлацията.

Наполеон Бонапарт: 400 милиона долара

Роден в сравнително бедно семейство на Корсика, Наполеон се издига до самозвания император на Франция след Френската революция и завладява огромна част от Европа в началото на 19 век. По това време се твърди, че лидерът има богатство около 100 милиона франка. Тогава един франк струва 20 американски цента, така че състоянието на Наполеон днес възлиза на около 400 милиона долара.

Ухуру Кениата: 500 милиона долара

Кенийският президент Ухуру Кениата притежава най-малко 500 000 акра първокласни земеделски земи в родината си. Земята е наследена от баща му Джомо Кениата, първият лидер на Кения. Политикът има и голям дял в националната млечна компания номер едно в страната, както и акции в търговска банка и телевизия. През 2011 г. Форбс изчислява нетната му стойност на 500 милиона долара.

Джордж Вашингтон: 553 милиона долара

Вторият най-богат президент на САЩ Джордж Вашингтон притежава стотици роби, които се трудят на неговата плантация от 8000 акра, която съдържа пет ферми. Бащата-основател също е нещо като магнат на недвижими имоти, притежаващ земя от Вирджиния до Ню Йорк. Коригираната от инфлацията пикова нетна стойност на Вашингтон се равнява на солидни 553 милиона долара.

Теодоро Обианг Нгуема Мбасого: 764 милиона долара

Той е президент на богатата на петрол Екваториална Гвинея от 1979 г., Теодоро Обианг Нгуема Мбасого е натрупал милиони, докато много от хората му живеят с по-малко от един долар на ден. Лидерът притежава всичко - от имението в Малибу до Bugatti Veyrons, Bentleys и Lamborghini и има съответния пищен начин на живот.

Нурсултан Назарбаев: 1 милиард долара

Нурсултан Назарбаев е бил президент на Казахстан от 24 април 1990 г. до оставката си през март 2019 г. По време на 29-годишния си мандат лидерът е обвинен в широко разпространени нарушения на човешките права, включително и неистова корупция, и се казва, че е натрупал цяло състояние от 1 млрд. долара.

Ислям Каримов: 1 милиард долара

Ислам Каримов е лидер на Узбекистан и неговият предшественик - Узбекската съветска социалистическа република, от 1989 г. до смъртта му през 2016 г. Президентът управлява страната с железен юмрук - нарушаването на правата на човека е обичайно явление и свободата на словото е силно ограничена.

Фидел Кастро: 1,15 млрд. долара

Дългогодишният лидер на Куба, който е бил министър-председател на карибската държава от 1959 до 1976 г. и президент от 1976 до 2008 г., може да е подкрепял марксистко-ленинските ценности, основани на справедливо разпределение на богатството, но това не му е попречило да натрупа огромно лично богатство. През 2006 г. неговото нетно състояние се оценява от Forbes на 900 милиона долара. Когато се коригира спрямо инфлацията, това днес е 1,15 млрд. долара.

Едуард Смит-Стенли, 14-ти граф на Дерби: 1,3 млрд. долара

Най-богатият досега британски министър-председател Едуард Смит-Стенли, 14-ти граф на Дерби, е бил шеф на правителството три мандата през 1850-те и 60-те години на миналия век и остава в историята като най-дългогодишният лидер на Консервативната партия.

Муамар Кадафи: 200 млрд. долара

Един от най-богатите световни лидери е либийският диктатор Муамар Кадафи. През 2011 г. служителите изчисляват, че убитият председател, който е бил на власт от 1977 до 2011 г., е прибрал 200 млрд. долара в тайни банкови сметки, сенчести инвестиции и подозрителни сделки с недвижими имоти, благодарение на огромните приходи от петрол в страната. Богатството на Кадафи е предназначено да влезе в тръст, за да помогне за стабилизирането на разкъсаната от войната Либия.

Не забравяй, че за да разполагаш с финансови средства по всяко време и навсякъде кредитна карта Бяла Карта е кредитното средство, с което можеш да разполагаш със средства винаги, когато пожелаеш. С кредитна карта Бяла Карта имаш шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история, а за да кандидатстваш не е задължително да имаш трудов договор.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш