Кандидатствай Вход
Най-добрите европейски градове за работа

Най-добрите европейски градове за работа

 • Бяла Карта
 • 22.01.2020
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 1019

Някои градове в Европа процъфтяват и все повече хора осъзнават, че искат да живеят в тях. В този материал представяме някои от най-вълнуващите европейски градове през последните месеци за намиране на работа.

Европа е континент, който винаги е имал някои от най-добрите градове в света, когато става дума за големи възможности за кариера, но този списък от градове винаги се променя. В тази статия са представени малка част от най-добрите европейски градове за намиране на работа. Оказва се, че те са разпръснати навсякъде, така че има по нещо за всеки.

Сред най-добрите градове в Европа за намиране на работа в момента спадат:

Айндховен

Ако технологията е това, което те кара да отидеш да работиш в чужбина, отиди в Айндховен. Този холандски град, разположен в южната част на Холандия, е една от най-вълнуващите и бързо развиващи се технологични горещи точки в Европа. За времето, в което четеш това изречение, вероятно се е появил друг холандски стартъп. Още през 2013 г. Форбс описва Айндховен като „най-изобретателният град в света”, а през 2017 г. е обявен от Dispatches за най-добрия град в Европа за чужденци.

Много е популярен високотехнологичния кампус на Айндховен - събиращ над 160 компании и 11 000 изследователи, които споделят всичките си познания помежду си. Кампусът е известен като "най-умният km² в света", така че е нещо голямо. Айндховен е зелен и просторен град, пълен с нови сгради и големи възможности. Нещо повече, шоколадът на Белгия е само на 20 минути път с кола.

 • Средна заплата: £ 41,630 (GBP)
 • Население: 226 868 души
 • Основни компании: Philips, PwC, Intel, BT, Huawei и ABB
 • Типични разходи за живот: Месечен наем за апартамент с една спалня в центъра на града: £ 814.17 (GBP)

Талин

Естонската столица Талин получава много голямо внимание. Въпреки сравнително отдалеченото си местоположение (точно в североизточния край на континентална Европа), стартъп сцената на града процъфтява. От 2014 г. насам програмата за е-резиденция на Естония е превърнала Талин в идеалното място за раждане на нови компании, позволявайки на хората да придобият „дигитално местопребиваване“, без всъщност да се налага да се преместват в Естония. Най-големият успех на града е Skype, който изцяло е развит в Талин.

Талин е една от най-евтините столици на континента. Ако това не ти спестява достатъчно пари, общественият транспорт в Талин също е безплатен. Можеш да се качиш на автобус за забавление и няма да ти струва нищо. Обстановката е хубава, с Балтийско море в едната посока и магически гори - в другата.

 • Средна заплата: £ 24,018 (GBP)
 • Население: 450 531 души
 • Основни компании: Skype, Transferwise, BLRT Grupp, LHV и Eesti Energia
 • Месечен наем за двустаен апартамент в центъра на града: £ 443.51 (GBP)

Амстердам

Ето още една причина за преместване в Холандия. Ако Айндховен звучи твърде особено за теб, холандската столица е пълна с възможности за кариера. През 2017 г. маркетинговата фирма Hubspot заяви, че Амстердам е най-добрият технологичен град в Европа, в който да се работи, въз основа на фактори като заплати, жизнен стандарт и инфраструктура. Hubspot също разговаря с почти 500 локални жители за технологичното бъдеще в града и 91% от хората казват, че вярват, че компаниите могат да успеят там. Градът е дом на някои големи годишни технологични конференции (например TNW), където можеш да установиш връзки с важни хора.

Като място за живеене холандската столица е супер. С над 180 различни националности, базирани там, настроенията са изключително мултикултурни. Там можеш да откриеш над 400 км велоалеи, които минават през града. Освен това, Амстердам побеждава всеки друг европейски град в индекса на Economist за 2017 г., така че можеш да изживееш мечтата си без прекалено много проблеми.

 • Средна заплата: £ 42,773 (GBP)
 • Население: 844 947 души
 • Основни компании: Shell, Exor, Airbus, Heineken и ING
 • Месечен наем за двустаен апартамент в центъра на града: £ 1354.87 (GBP)

И без значение, дали планираш да търсиш нова работа в чужбина или ще развиваш кариерата си у нас, удобно разплащателно средство като кредитна карта Бяла Карта е това, от което имаш нужда. С кредитна карта Бяла Карта разполагаш пари до заплата всеки месец и ги харчиш, когато си поискаш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш