Кандидатствай Вход
Не излизай без чадър през есента! Какво още не бива да забравяш?

Не излизай без чадър през есента! Какво още не бива да забравяш?

  • Бяла Карта
  • 25.09.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 583

Есенният климат може да бъде доста коварен. Честите промени в метеорологичните условия навън невинаги ти дават възможност да си избереш най-подходящото облекло за излизане. А внезапните поройни дъждове е възможно да те изненадат изключително неприятно и дори да провалят целия ти ден. За да не допуснеш подобни неприятности, е нужно да носиш някои важни принадлежности със себе си при излизане. Едва ли има нужда да споменаваме, че първата сред въпросните принадлежности е чадърът, без който не бива да тръгваш на разходка, дори времето да изглежда слънчево и приятно. Налице са обаче и още няколко артикула, които биха ти послужили перфектно в случаи на неочаквани климатични промени.

Водоустойчиви обувки – те са задължителни в случай, че може да ти се наложи да минаваш през локви и най-различни други препятствия. Не забравяй, че намокрянето на краката ти е един от най-рисковите фактори за настиване и простуда. Сигурни сме, че би искал да  си спестиш подобно неприятно преживяване, нали? Тогава си купи подходящи обувки, които са способни да запазят краката ти топли и сухи. За щастие на пазара се предлагат редица удобни модели от категорията, подходящи за носене в рамките на целия работен ден.

Удачна връхна дреха – чадърът съвсем не е достатъчен, за да те предпази на 100% от поройните дъждове. Хубаво е също така да си облечен с непромокаема връхна дреха за допълнителни дози защита и сигурност. Тази връхна дреха може да е от най-различен тип, в зависимост от твоите лични изисквания и предпочитания към облеклото.Започвайки от стандартно яке и стигайки до суичър и топъл пуловер с качулка.

Шал – хубаво е в чантата си да имаш също така елегантен шал, който да можеш да добавиш към своето облекло при нужда. Слагането на подобен шал е възможно да ти се наложи, ако температурите навън изведнъж паднат значително или пък се появи силен вятър. Студеният вятър по принцип влияе негативно на гърлото и е напълно способен да доведе до болки и до последваща нужда от лечение с медикаменти. За да не се стига до такава ситуация, заложи на топъл шал, който ще спомогне за запазване на отличното ти здравословно състояние.

Мокри кърпички – препоръчваме ти да добавиш към своите принадлежности за излизане навън през есента и мокри кърпички. Вероятно добре знаеш, че през този период от годината е доста лесно човек да си изцапа обувките и дори облеклото. Достатъчно е само да стъпи неволно в кална локва или да бъде изпръскан от минаваща в близост кола. Наличието на мокри кърпички ще ти позволи да бъдеш подготвен за всяка една подобна ситуация. От друга страна, мокрите кърпички са най-ефективният метод за поддържане на хигиената на ръцете, когато си навън и нямаш достъп до чешма или водоизточник. 

Слънцезащитен крем – мислиш, че за разлика от лятото, през есента не е нужно да се използва слънцезащитен крем за кожа? Това е сериозна грешка, която редица потребители допускат. Истината е, че е доста полезно в чантата да се носи слънцезащитен крем, с който при определени ситуации да се мажат откритите части на тялото. Прави процедурата винаги когато усетиш дори най-малкия дискомфорт по кожата си. И не се влияй по никакъв начин от това, че слънцето ти изглежда слабо или пък е скрито зад облаци. Различни изследвания показват, че облаците са способни дори да подсилят UV лъчите и техния негативен ефект върху човешкото тяло.

Ментови бонбони – в прехода от топло към студено време вирусите са често срещано явление. На немалко хора се случва внезапно да почувстват болка или стягане в гърлото. Важно е да се реагира своевременно, за да не се стига до нещо по-сериозно от тези предупредителни симптоми. Ако дискомфортът в гърлото се появи в средата на натоварения работен ден, най-лесно би ти било да използваш ментовите бонбони като противодействащо средство. Така че винаги носи в чантата си по едно пакетче такива бонбони, които освен всичко друго освежават и подобряват дъха. 

От каквито и покупки да имаш нужда за тази есен, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта от една страна ще ти предостави допълнителни финансови средства точно когато ти трябват най-много, а от друга – ще ти даде възможност да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и реализирай необходимите стъпки, за да изглеждаш и да се чувстваш перфектно, независимо от метеорологичните условия навън!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш