Кандидатствай Вход
Невероятните лечебни свойства на един качествен масаж

Невероятните лечебни свойства на един качествен масаж

  • Бяла Карта
  • 14.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 842

Никак не е случайно, че все повече хора през последните години започнаха да залагат на масажната терапия като средство за лечение, подобряване на физическата и психическата кондиция или просто отпускане и релаксация. Един качествен масаж може наистина да направи чудеса с тялото и ума ти, и да премахне някои болежки и нежелани симптоми, които те тормозят в ежедневието. Масажът е източник на блаженство, на хармония, както и на богата палитра от приятни усещания за теб. В следващите редове ще научиш част от преимуществата, които би получил при посещение на надежден масажен салон.

Освобождаване от стреса – това е една от основните причини, поради които съвременните потребители се подлагат на масаж. Работното ежедневие става все по-интензивно и натоварено, свързано с много по-високи нива на  стрес и напрежение върху отделния човек. Нужно е по някакъв начин да се освободим, за да не се стигне до „прегряване“ и дори до сериозни здравословни проблеми. Перфектен начин да направиш последното е даа масажен салон и да се насладиш на някоя от предлаганите там процедури. Освен тялото, масажните процедури ще отпуснат в пълна степен и твоето съзнание, помагайки ти да забравиш поне за малко за ежедневните проблеми и грижи.

Намалява болките – масажът е подходящ метод за премахване или поне редуциране до минимум на усещания за болка и дискомфорт. Особено когато въпросните болка и дискомфорт са свързани с врата или гръбначния стълб. Добрият масажист ще бъде в състояние да открие източника на болката и да ти приложи подходящия масаж, за да почувстваш така желаното облекчение.

Прочиства токсините – може би ти звучи малко изненадващо, но масажът е способен да помогне за почистването на токсините от твоето тяло. Масажите имат свойството да стимулират лимфната система, една от функциите на която е именно да се бори срещу попадналите в организма вредни вещества. Течностите подпомагат тази жизненоважна роля на лимфната система. Ето защо за да получиш максимален ефект от масажа по отношение премахването на токсините, след неговия край е хубаво да поемеш солидно количество вода.

Подобрява съня – безсънието се превръща в сериозен проблем за все повече и повече хора. Сред причините за него са най-вече стресът и напрежението, като липсата на физическа активност в офиса допълнително усложнява нещата. Масажът обаче ефективно отпуска тялото и го привежда в състояние на покой, в което на човек ще му е много по-лесно да заспи вечер. По този начин освен да се наслади на хубав сън, той ще има възможност да се чувства доста по-бодър, свеж и енергичен на следващия ден.

Повишава гъвкавостта – доказано е, че масажната терапия допринася за повишаване гъвкавостта на тялото в дългосрочен план. Добра би била идеята веднага след масаж да правиш кратки упражнения за разтягане и раздвижване. Комбинацията между масаж и йога е особено подходяща, за да се чувства тялото ти напълно гъвкаво и свободно, както и да подобриш своите движения, координация и рефлекси в ежедневието.

Защита срещу депресивни състояния – скорошни изследвания показват, че след извършен масаж нивата на серотонин и допамин в тялото се увеличават с приблизително 30%. Тези хормони създават усещане за щастие, като същевременно редуцират чувството на тревожност. Редовните посещения в добър масажен салон могат да се окажат доста ефективна защита срещу изпадане в психологически дупки и най-различни депресивни състояния.

Поддържане нормалната циркулация на кръвта -  не бива да се подценяват и дългосрочните ползи от масажната терапия във връзка с поддържането на нормална циркулация на кръвта. Практическото налягане, което възниква вследствие на самия масаж, стимулира придвижването на кръвта в различните части на човешкото тяло, в това число в увредените и претоварените зони. Нормалната циркулация на кръвта носи доста здравословни ползи, най-важните сред които са предпазване от високо кръвно налягане и подобряване функциите на отделните органи и системи.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални оферти и промоции при избиране услугите на Студио Алофис, специализирано в извършването на лечебни, класически и релаксиращи масажи. То разполага с професионални кинезитерапевти, които ще те консултират и ще ти предложат най-добрия масаж за твоите оплаквания. В допълнение, Студио Алофис работи само и единствено с биопродукти, допълващи по перфектен начин професионално извършените процедури. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта ще получиш 10% отстъпка в цените на заявените услуги в Студио Алофис. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и се погрижи за здравето и кондицията на твоето тяло и организъм!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш