Кандидатствай Вход
Няколко съвета за по-приятно и ефективно бизнес пътуване

Няколко съвета за по-приятно и ефективно бизнес пътуване

  • Бяла Карта
  • 06.05.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 828

Бизнес пътуванията са нещо, което се среща все повече в съвременния бизнес свят. Причините за това се крият най-вече в глобализацията и засилващите се връзки между фирми и корпорации от различни държави и части на света. Ако нямаш особен опит в организирането и провеждането на подобни бизнес пътувания, то днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета, с които да направиш бизнес пътуванията доста по-приятни за теб и в същото време резултатни за компанията, която притежаваш или представляваш.

Предварително планиране и организация – осъществявай дейностите, свързани с планирането и организацията на пътуването достатъчно време преди самото пътуване. Никога не е добра практика да оставяш тези дейности за последния момент, особено когато става въпрос за наистина важни пътувания и срещи с ключови за компанията партньори или клиенти. Подобна практика може да доведе до неочаквани препятствия и обърквания в плановете, а оттам – и до сериозни грешки. Така че се подсигури предварително, за да си спестиш излишно напрежение по време на бизнес пътуването, както и да увеличиш максимално шансовете си за постигане на желаните резултати от него.  

Не прекалявай с багажа – ако цялото бизнес пътуване приключва в рамките на 1-2 дни, е безмислено да носиш със себе си огромни и тежки куфари, пълни с всевъзможни вещи и принадлежности. Препоръчваме ти да вземеш само и единствено най-необходимото, което действително ще използваш по време на престоя си в съответния град или държава. Големите количества багаж от една страна ще направят придвижването ти по летищата и хотелите значително по-бавно и трудно. От друга, ако във въпросния багаж се съдържат скъпи или ценни принадлежности, притеснението за сигурността им може да те разконцентрира от основните цели и задачи на бизнес пътуването.

Бъди навреме на летището – пропускането на полет е нещо, което може да обърка плановете и да ти създаде сериозни проблеми във връзка с бизнес пътуването. За да не се случва подобно неприятно събитие, е нужно да вземеш необходимите превантивни мерки. Препоръчваме ти да си създадеш практика за пристигане на летището малко по-рано от необходимото. Защото няма как да знаеш какви препятствия или забавяния е възможно да възникнат по пътя към летището, при паркирането на колата или пък по време на чекирането. В този смисъл е по-добре да постоиш на летището половин час повече, отколкото да рискуваш да изпуснеш полета си и да си причиниш куп ненужни проблеми впоследствие.

Приготви си неща за развлечение – това че си на бизнес пътуване, не означава, че развлеченията са забранени за теб. Напротив, без предмети или дейности, които да ти помогнат да се отпуснеш и отърсиш от стреса и напрежението, е напълно възможно да прегориш още преди важните срещи с клиенти или партньори. Особено ако полетът ти продължава дълги часове, си е направо задължително да намериш нещо, с което да се занимаваш. Добър вариант е например да вземеш със себе си книгата, която от доста време се каниш да прочетеш. Или пък да си свалиш подходящи филми или сериали, способни да задържат вниманието ти по време на целия полет.

Обърни внимание на дрехите – и без да вземаш кой знае колко голямо количество дрехи със себе си, можеш да бъдеш подготвен за всяка една ситуация. Просто трябва да е налице необходимото разнообразие по отношение на дрехите, които ще сложиш в куфара си. Разбира се, на първо място са официалните дрехи, които ще са ти нужни за бизнес срещата (задължително ги вземи в поне два комплекта). В допълнение, си приготви удобни дрехи за хотелската стая, както и нещо по-небрежно за излизания и посещения на различни забележителности.

Отвори съзнанието си – когато пътуваш в чужбина, ти препоръчваме да отвориш съзнанието си и да бъдеш готов за срещи с нови хора, различни култури, навици и начини на живот. Толерантността и способността да общуваш с другите е от ключово значение за успешното излизане от всякакви ситуации. Тези качества несъмнено ще ти донесат позитиви както в професионален, така и в личен план.

Гарантирай си финансова сигурност – за да си гарантираш максимална финансова сигурност по време на бизнес пътуването, трябва да си подготвен с няколко алтернативни варианта за разплащане – напр. пари в брой, кредитна карта и т.н. Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящият финансов инструмент, когато става въпрос за подобни пътувания. Бяла Карта е международна кредитна карта, която се признава навсякъде по света и може да се използва на разнообразни места и търговски обекти. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи своето бизнес пътуване една идея по-приятно и ефективно!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш