Кандидатствай Вход
Официални празници и почивни дни 2021 година

Официални празници и почивни дни 2021 година

  • Бяла Карта
  • 20.01.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1554

Новата година настъпи и докато се опитваш да влезнеш в работен режим след дългата почивка покрай Коледа и Нова година, помечтай си за следващите месеци и започни да планираш отпуската си.

През 2021 година официалните почивни дни в България са 12. Има 104 съботи и недели, което означава, че работещите на 5-дневна работна седмица ще почиват 116 дни. С полагаемия стандартен отпуск и сливането на официалните почивни дни, можеш да си осигуриш дълги ваканции, през които да си починеш ефективно и пълноценно.

Първият официален почивен ден след 1-ви януари е 3-ти март, което се пада сряда. С двудневна отпуска ще се сдобиеш с 5 почивни дни.

Ако се чудиш кога да планираш отпуската си тази година, май е месецът на почивката. През май 2021 работните дни са малко, а сливането на официалните празнични дни е лесно. Великден 2021 се пада на 2-ри май. Покрай празника се очертават много почивни дни, които можеш да слееш в едно. В периода от 30 април до 9 май работни дни са само 5-ми и 7-ми. Денят на труда (1 май) се пада в събота и за него ще се почива на 4-ти май (вторник).

В края на май месец – 24-ти май, който се пада в понеделник и отново е почивен.

Изключително лекият май месец обаче, бива последван от летните месеци, през които нямаме струпване на почивни дни – освен уикендите. Това е моментът да използваш отпуската си за лятна почивка на море или планина.

През септември месец отново има два официални празника – 6-ти септември Денят на Съединението на България, който се пада в понеделник и 22-ри септември (сряда) – Ден на незавизимостта на България.

Ето и официалните празници и неработни дни през 2021 – накратко:

1 януари 2021 – Нова година

3 март 2021 (сряда) – Ден на Освобождението на България от османско робство

1 май (събота) – Ден на труда

2 май (неделя) – Великден 2021

6 май (четвъртък) – Гергьовден, Ден на храбростта на Българската армия

24 май (понеделник) – Ден на българската култура и славянската писменост

6 септември (понеделник) – Ден на Съединението на България

22 септември (сряда) – Ден на независимостта на България

24, 25, 25 декември (петък, събота, неделя) – Коледа

Всички се надяваме тази година да предостави повече възможности за пътувания, ефективна и безопасна почивка и спокойствие във финансово отношение. Дали ще се случи, предстои да разберем.  

Хубавото е, че нашата страна разполага с много кътчета, на които всеки може да намери спокойствие, приключение или вълнение. Дори и пътуването да е ограничено, планирай почивката си в България. Посети малките позабравени селца, родното море или изкачи някой от планинските върхове.

Виж още: Ще пътуваме ли през 2021 година – какви са прогнозите?

И понеже през 2021 година, трудно ще правим планове за дълго време, добре е да бъдем подготвени с финансови средства, за да можем да се насладим на няколко почивни дни извън големите градове.

За да имаш финансова готовност и да не изпускаш възможности, чакайки първо число и заплата, заяви кредитна карта Бяла Карта. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта няма такси за теглене от банкомати в България и целия Европейски съюз, няма такси за онлайн плащания и на ПОС терминали.Бяла Карта няма годишна такса за обслужване на картата и е без такса за издаване. Това я прави много добър избор.  С Бяла Карта имаш пари винаги, когато имаш нужда.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш