Кандидатствай Вход
Подготовка за горещите летни емоции: как да се приведем в желаната физическа форма?

Подготовка за горещите летни емоции: как да се приведем в желаната физическа форма?

  • Бяла Карта
  • 10.06.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 744

Идва времето, в което започваме да планираме традиционните си годишни отпуски, свързани с море, пясък и много горещи емоции. Освен да резервираме нощувките, е нужно да направим още едно много важно нещо. А именно да се приведем в желаната физическа форма. Физическа форма, която ще ни позволи да се чувстваме максимално комфортно на плажа, без притеснение от погледите на околните. Все още не е късно да започнеш, 2 месеца са напълно достатъчно време за постигане на целта, стига да следваш подходящите практики. В следващите редове ще изведем основните сред тези практики за влизане във форма:

1. Не диета, а здравословен режим на хранене – в стремежа си да свалят излишните килограми, редица хора се впускат в прекалено строги и изтощителни диети. Това е сериозна грешка поради две причини. Първо, крайните диети оказват негативно влияние върху ежедневната кондиция на човек и му пречат да бъде продуктивен в работата си или пък да води активен социален живот. И второ, въпросните диети обикновено не могат да се поддържат за дълъг период от време, а при скорошно прекратяване полезният ефект от тях се изгубва напълно. Затова ти препоръчваме вместо на диета, да заложиш на здравословен режим на хранене. Трайната замяна на част от мазните храни, които по принцип консумираш, с плодове, зеленчуци и богати на протеини храни (кисело мляко, ядки и т.н.) несъмнено ще ти донесе отлични резултати в дългосрочен план.

2. Поемай достатъчно количество течности – ако си решил да се захващаш с тренировки във фитнеса или друг тип физически активности, е от голямо значение да поемаш достатъчно количество течности на дневна база. Не забравяй, че по време на подобни тренировки тялото ти се дехидратира и този процес трябва да бъде компенсиран по някакъв начин. Съветваме те да залагаш най-вече на водата, тъй като безалкохолните и други напитки, съдържащи захар, вместо да утолят жаждата ти, е възможно да я повишат още повече.

3. Използвай всяка възможност за физическа активност -  често на пръв поглед малките стъпки в тази посока водят до най-големи резултати. Особено ако бъдат следвани редовно и упорито. Една такава стъпка би могла да бъде ходенето пеша до офиса. В случай, че той се намира на 15-20 минути от дома ти, спокойно можеш да повървиш, а не да ползваш личен или обществен транспорт. Залагай също така на изкачване по стълбите вместо ползване на асансьора, по-чести разходки с приятелите в парка и още други ежедневни дейности, които ще се отразят благотворно на физическата ти форма.

4. Потърси услугите на добър фитнес треньор – това е една доста умела идея за всички, които са си поставили конкретни цели по отношение на своята физическа форма. Добрият фитнес треньор ще е в състояние да прецени точно от какъв тип упражнения се нуждае тялото ти и с каква интензивност би било удачно да ги практикуваш. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от 20% постоянна отстъпка при ползване услугите на фитнес JK PRO. Очаква те просторна зала, която се намира на възлово и леснодостъпно място, богато оборудване с над 50 машини и уреди на американските фирми  Nautilus, Falcon и Epic, както и отлично подготвени специалисти, готови да ти помогнат във всяка една стъпка към постигането на красиво и изваяно тяло.  

5. Обгради се с подходящата компания – за да постигнеш прогрес по отношение на формата и кондицията на тялото си, трябва да бъдеш обграден от хора, които те мотивират да се бориш. Хора, които се хранят здравословно, спортуват, излизат навън и т.н. Подбирането на подходящата компания  ще направи целия процес значително по-лек и приятен за теб.

6. Не прекалявай със самокритиките – дори и прогресът да не върви толкова бързо, колкото би ти се искало, не изпадай в самокритики и отчаяние. Важно е да се гордееш с всяка една извървяна стъпка, дори и да е сравнително малка. Запази своята позитивна нагласа и продължи да следваш ежедневния си режим, за да реализираш в крайна сметка поставените цели и приоритети по отношение на своето тяло.

И тази година твоята кредитна карта Бяла Карта ще помогне за финансирането на лятната ти почивка. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай големи количества летни емоции и слънчево настроение!      

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш