Кандидатствай Вход
Подготви се за есента с тези практични съвети

Подготви се за есента с тези практични съвети

  • Бяла Карта
  • 11.09.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 775

Светът около нас никога не остава един и същ. Всеки сезон бавно избледнява и след това нов се втурва напред. Поразителните контрасти между всяко време на годината могат да помогнат да освежим настроението си и да предложим на всеки от нас шанс за промяна на ежедневието.

Сега летните горещини се стопяват бързо и няма да мине много време, когато есента ще се завърне с всичка сила и с всички възможно пъстри, топли цветове, звуци и миризми. Сезонът е идеален да се насладиш на усещането за уют и уединение и да се отдадеш на дълги разходки сред окъпаните в оранжево паркове.

Краят на лятото означава също така, че има доста неща, които трябва да се направят около дома ти, за да го подготвиш за предстоящите сезонни промени. Следващите хитри съвети ще ти помогнат да се възползваш максимално от това прекрасно време на годината.

Преди настъпването на есента е задължително да провериш прозорците и вратите за вероятността им от течове. Ако забележиш, че нещо не е наред, допитай се до професионалист, преди да са започнали сезонните валежи и постоянна влага, които биха съсипали някои части на дома ти. Да се погрижиш за уплътненията ще е от полза за създаването на уютен дом, след като температурата спадне. За подобни допълнителни разходи, кредитна карта Бяла Карта е насреща по всяко време, защото ти дава възможност да разполагаш със средства до заплата всеки месец.

Купи програмируем термостат, ако нямаш такъв. Ако вече имаш такъв, провери настройките на температурата. Настройката на термостата ти да понижава температурата автоматично през нощта и когато не си вкъщи, наистина може да ти помогне да спестиш много от сметките за комунални услуги.

Огледай покрива и почисти улуците. Погледни внимателно покрива и виж дали има повредени керемиди и пукнатини, както и листа или отломки. Поправи това, което трябва да се поправи, и почисти покрива си основно. И не забравяй да почистиш улуците, докато си горе!

Подрязване на клоните, които биха се оказали проблемни за дома ти. Дърветата растат и растат през лятото, а ако имаш градина - храстите и другите растения също ще имат нужда от подрязване. Провери всички дървета около къщата си и ако е необходимо, ги скъси. Обърни специално внимание на дърветата, тъй като те могат да бъдат твърде близо до електропроводи или до твоя покрив и могат да повредят нещо.

Приготви се за евентуални прекъсвания на електрозахранването. Есента и зимата могат да доведат до прекъсване на тока в определени райони, така че е по-добре да започнеш подготовката сега, за да не бъдеш сварен неподготвен. Имай предвид, че когато е студено или при лошо време навън, токът може често да прекъсва и ти трябва да си подготвен за това. Добре е да инвестираш в авариен генератор за тези ситуации. Ако вече имаш такъв, провери дали работи правилно, за да избегнеш изненади.

Увери се, че тестваш устройствата за безопасност у дома. Есента е времето, когато започваме да включваме отоплението и осветяването на камината с все по-голяма честота. Затова е добра идея да смениш батериите във всички устройства за откриване на дим и въглероден оксид, ако имаш такива у дома. Тествай ги, за да се увериш, че работят правилно.

Запаси се с дърва за огрев. Или поръчай достатъчно дърва за сезона или, ако имаш останали дърва за огрев от предходни години, увери се, че са сухи и готови. Най-добре е да покриеш дървата за огрев и да ги съхраняваш на скрито място от леснозапалими уреди, от съображения за безопасност.

Натори градината си. Прилагането на тор за есенната трева ще помогне за предотвратяване на зимни щети и пролетни плевели. Посъветвай се с местен градински център или провери онлайн, за да разбереш от кой тип тор се нуждаете и кога да го прилагаш.

Прибери всички сезонни мебели, които имаш. Не забравяй да го почистиш преди да ги прибереш за съхранение през зимата, за предпочитане на сухо място.

Не отлагай почистването на двора от листа. Тази неприятна, но задължителна задача ще става все по-сложна с всеки изминал ден. Това е така, защото листата ще се увеличават все повече и ако не започнеш навреме, дворът ти ще е претрупан с листа.

Провери оттичането на вода. С есента, за която е гарантирано, че е много влажна и ветровита, трябва да си сигурен, че изтичането на дъждовна вода няма да има  препятствия. Също така се увери, че оттичането на водата е далеч от пътеките и алеите.

Провери отрано уредите, с които планираш да се отопляваш през зимата.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш