Кандидатствай Вход
Полезни съвети за сигурност при отсядане в хотел

Полезни съвети за сигурност при отсядане в хотел

  • Бяла Карта
  • 03.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1519

Пътуването на големи разстояния си е изморителна дейност, независимо какво превозно средство се използва. В повечето случаи след подобни пътувания ни се иска просто да се настаним в избрания хотел, да си вземем бърз душ и да се насладим на хубав и пълноценен сън. Вероятно това важи и за теб, нали? Преди да се отдадеш на релакс обаче, има още едно нещо, с което трябва да се заемеш. А именно да гарантираш сигурността на своите пари и имущество по време на престоя си в хотела. В следващите редове ще прочетеш няколко полезни съвета и практики относно постигането на подобна цел.

Мерките във връзка със сигурността трябва да започнат още при избора на хотелска стая. Защото това на кой етаж се намира стаята ти има много по-голямо значение отколкото си мислиш. Специалистите препоръчват при запазване на стая в хотел да се избира измежду тези, разположени от третия до шестия етаж. Каква е логиката на подобно решение? От една страна, стаята не трябва да се намира на първите два етажа, тъй като би било твърде лесна задача за потенциалните крадци да проникнат в нея през прозореца. От друга, не е препоръчително и отсядането на някой от най-горните етажи на хотела. По принцип стаите на тези етажи се смятат за най-неблагоприятното място в случай на извънредна ситуация (напр. пожар), при която се изисква напускането на сградата по най-бързия начин.   

След настаняването в хотелската стая също е добре да не сваляш гарда и да продължиш да се грижиш за гарантирането на най-високо ниво на сигурност на твоите притежания. Едно от важните неща, които трябва да запомниш относно престоя си в хотела, е, че вратата на стаята ти винаги се заключва. Независимо дали отиваш някъде извън хотела или просто слизаш за пет минути до рецепцията. Ще се изненадаш, ако знаеш колко бързо потенциалните крадци биха могли да разберат, че не си в стаята си. Така че не оставяй нищо на случайността. При откраднати пари или вещи поради проявена непредпазливост от твоя страна, няма как да очакваш някой да ти възстанови щетите.

И като стана въпрос за ключа от стаята, това е инструмент, който наистина трябва да пазиш добре. При излизане от стаята ти препоръчваме да го държиш в портфейл или чанта през рамо. В краен случай би могъл да го сложиш и във вътрешен джоб на някоя твоя дреха, но само и единствено ако си напълно сигурен, че ключът няма как да изпадне оттам. Ако все пак попаднеш в неприятната ситуация да откриеш, че ключът от хотелската ти стая липсва, то тогава нямаш никакво време за колебание или изчакване. Уведоми по най-бързия начин управата на хотела, за да предотвратиш кражби и влизания с взлом в стаята.

В случай, че носиш със себе си бижута, лаптопи или други ценни неща, които се страхуваш да оставиш в хотелската си стая, за теб също има подходящ вариант. И това е сейфът на хотела. При използване на свойствата му по отношение гарантирането на сигурността на твоите предмети и вещи, би било добро решение в него да оставиш също така паспорта си и други важни документи. Все пак обърни внимание и за какъв тип сейф става въпрос. Най-голяма степен на сигурност предоставят новите и модерни сейфове, при които заключването се реализира с комбинация от числа, избрани от самия теб. Сейфовете с ключове са малко поостарял вариант, но въпреки това също е възможно да ги използваш, ако не си убеден, че вещите ти са на добро място в хотелската стая. 

И накрая, финансовия инструмент, с който се разплащаш, също е от голямо значение при отсядане в хотели. Експерти препоръчват за подобни цели да не се използват дебитните карти. Причината за това се крие във факта, че те са свързани директно с твоя банков акаунт. И съответно попадането им в ненадеждни ръце може да доведе до източване на средства и различни други финансови измами. За да избегнеш подобни рискове, заложи на кредитна карта Бяла Карта следващия път, когато ти се наложи да отседнеш в хотел.

Твоята кредитна карта Бяла Карта е подходяща за разплащане не само в хотела, но и на всички други места по време на престоя ти в чужбина. Тази кредитна карта ти гарантира най-висока степен на сигурност благодарение на индивидуален потребителски профил, който можеш да следиш по всяко време от мобилното си устройство. В него е налична пълната история на извършените транзакции, както и друга полезна за теб информация. С избирането на кредитна Бяла Карта ти ще внесеш допълнителна доза сигурност в личните си финанси и ще забравиш напълно за притесненията си от измами и източване на парични средства. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш