Кандидатствай Вход
Как да помогнем на детето да прекара една незабравима лятна ваканция?

Как да помогнем на детето да прекара една незабравима лятна ваканция?

  • Бяла Карта
  • 20.08.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1550

Лятната ваканция е любимият период от годината на малчуганите. Периодът, в който те нямат никакви задължения и могат да спят до късно, да играят с приятели и да се забавляват на воля. Редно ли е обаче децата да бъдат оставени без никакъв надзор и дори да бъдат пренебрегвани през летния сезон? Нашето мнение по този въпрос е, че всеки родител трябва да се постарае да помогне на своя наследник да прекара една приятна и в същото време полезна за развитието му ваканция. Разбира се, важно е да се спазва добър баланс и да не се стига до прекалена родителска намеса в живота и ежедневните дейности на детето. Ето няколко положителни практики в споменатата посока:

1. Стимулиране на детето да създава нови приятелства – намирането на добри приятели и като цяло общуването с връстници са дейности, към които трябва да се стреми всеки малчуган. Подобни взаимоотношения не само му носят забавления и приятни емоции, но и стават основа за създаване на дълготрайни връзки, които могат да се окажат от голяма полза за него в близко и по-далечно бъдеще. Така че избягвай да наказваш детето си със забрани за излизане от вкъщи и събиране с верните другари. Вместо да му дадеш урок, по този начин е възможно да го поставиш в ситуация на самота и социална изолация. Като родител по-скоро се постарай да го стимулираш да бъде отворено към нови социални контакти и познанства. В същото време спокойно можеш да му обясниш как да прави по-добър подбор на своите близки приятели и да разпознава хората, на които наистина е удачно да се довери.

2. Играене на занимателни игри – има редица забавни игри, предназначени да доставят удоволствие на децата и в същото време да развиват определени техни знания и умения. В зависимост от възрастта на конкретния малчуган, това могат да бъдат игри от типа „Лего“, такива с финансова и бизнес насоченост като например „Монополи“, както и разнообразни видео игри. Защо и ти да не се включиш в играенето на подобни занимателни игри? Така от една страна ще си припомниш приятните емоции от своите детски години, а от друга - ще прекараш хубави и ценни моменти заедно с малкото си съкровище.  

3. Записване за спорт – лятото е подходящ период за твоето дете да укрепне физически и да развие мускулите и ставите си. Това може да стане чрез редовното практикуване на даден спорт. Подходящи за целта са например спортове като тенис на корт или плуване в басейн. Освен всичко друго, тези спортове са традиционно обичани от малчуганите и едва ли ще им бъде неприятно да се занимават с тях. Комбинацията от чист въздух и пълноценни тренировки несъмнено ще помогне на наследника ти да повиши своята физическа издръжливост и да си гарантира отлично здравословно състояние в дългосрочен план.

4. Къмпинг сред природата – още една отлична идея е цялото семейство да отидете на къмпинг през уикенда. Определено подобно преживяване ще бъде интересно, вълнуващо и приятно за малчугана. Какво е нужно да купиш преди заминаването? Най-важните неща са палатка, спални чували и фенери за ориентиране в тъмното. Разбира се, не бива да забравяш и за набавянето на необходимите хранителни продукти и дрехи за къмпинга. Ако ти трябват допълнителни финансови средства за реализиране на изброените дотук покупки, винаги можеш да разчиташ на твоята кредитна карта Бяла Карта, която ще направи разплащанията ти по-бързи и лесни от всякога.

5. Гледане на филми – ходенето на кино също е изключително подходящо развлечение за семействата с малки деца. Всичко, което трябва да направите ти и наследника ти, е да прегледате програмата на най-близкия киносалон и да изберете филма, пасващ най-добре на вкусовете и предпочитанията на вас и останалите членове на фамилията. След това просто си взимате пуканки и кола, влизате в залата за прожекции и се наслаждавате на вълнуващата история, която върви на екрана.

6. Четене на книги – дъждовните дни (има ги и през лятото) са идеалното време да си останеш вкъщи и да почетеш детски книжки заедно със своето малко съкровище. Важно е детето да знае колко ценни са книгите и какъв низ от знания, вдъхновение и положителни емоции могат да донесат те на човека. За целта подбери за домашната библиотека книжки, които наистина ще са му интересни и ще ги отваря с удоволствие по всяко време.

Това са шест умели стъпки, които ще променят напълно лятната ваканция на твоя наследник и ще я направят по-хубава и запомняща се от всякога. А кредитна карта Бяла Карта ще помогне на теб да се справиш без никакъв проблем с разходите, свързани с изброените дотук дейности. Благодарение на тази кредитна карта имаш възможност да се разплащаш бързо и лесно, както и да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти. Кредитна Бяла Карта -  кредитната карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Прочети повече: 5 умели начина детето ти да продължи да учи през лятото

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш