Кандидатствай Вход
Посещение на български ски курорти – за какво е нужно да се погрижиш предварително?

Посещение на български ски курорти – за какво е нужно да се погрижиш предварително?

  • Бяла Карта
  • 03.01.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 905

Зимата е любимият период от годината за почитателите на зимни спортове. През следващите седмици отново голяма част от тях ще се отправят към най-популярните български ски курорти, за да си починат от натовареното работно ежедневие, да се насладят на чистия планински въздух и да практикуват спортовете, които толкова обичат. Днешната статия от блога на Бяла Карта е предназначена точно за хората, на които им предстои такъв тип ваканция. По-надолу ще изведем основните аспекти, за които трябва да се погрижиш предварително, ако искаш да си гарантираш перфектната ваканция:

Хотел – когато посещаваш популярни български ски курорти като Банско, Пампорово, Боровец и др., винаги си прави предварително хотелска резервация. През активния сезон обикновено тези ски курорти са пълни с туристи и трудно могат да се открият свободни места в реномираните хотели. Предварителната резервация също така ти дава възможност да се възползваш от по-изгодни оферти за настаняване и заявяване на различните услуги и екстри . А и няма нищо по-хубаво от това когато пристигнеш в дадения ски курорт, да можеш директно да се настаниш в стаята си и впоследствие да се отдадеш на приключенията, за които си дошъл.

За притежателите на кредитна карта Бяла Карта са налице специални намаления и отстъпки в цените на редица луксозни хотелски комплекси у нас. Един от тези комплекси е 4-звездният апартамент – комплекс „Балканско Бижу“. Разположен е в непосредствена близост до Банско и Разлог, като от него лесно може да се открие удобен транспорт до ски пистите на тези курортни градчета. Самият хотел предлага множество удобства на своите гости – вътрешен басейн, СПА, фитнес, ресторант, библиотека с безплатни книги, видеотека с повече от 2000 филма. На един час път от комплекс „Балканско бижу“ са забележителности като Рилския манастир, архитектурно – историческия резерват Ковачевица, Рупите и Роженски манастир.

Транспорт – опциите за транспорт до водещите български ски курорти са разнообразни. Ако пътуваш с приятелска група, можете да използвате собствен транспорт, като си разделите поравно разходите за гориво. Друг вариант е да заложиш на обществен транспорт – автобусен и железопътен. Автобусът в повечето случаи ще ти гарантира значително по-бързо пътуване, но по всяка вероятност за него ще трябва да платиш по-висока цена. Има и опции за частни трансфери до популярните ски курорти у нас, като за тях е излишно да казваме, че ще е нужно сериозно да „развържеш портмонето“.

Трансфер и лифт-карта - Която и дестинация да избереш за своята перфектна зимна ски ваканция в България, проучи предварително опциите за трансфер от хотела до пистите и обратно, както и таксите за допълнителните услуги като лифт-карта и учител. Често паркирането в зимните ни курорти е стресиращо или излишно скъпо, затова е добре да се възползваш, ако в хотела ти има осигурен трансфер от и до пистите. Що се отнася до таксите за лифт и влек, би си спестил нерви и чакане, ако ги закупиш предварително онлайн. Услугите на ски-училищата, освен скъпи в последния момент, могат да се окажат и недостъпни заради огромното търсене. Добре е да избереш и резервираш ски-учител значително по-рано.

Ски екипировка – препоръчваме ти предварително да се снабдиш със ски екипировката, която ще ти е нужна по време на твоята ваканция. Разбира се, на самите курорти също се предлага такава, но съвсем естествено търговците значително завишават цените си. Кредитна карта Бяла Карта ти дава възможност да пазаруваш с 10% постоянна отстъпка в „Екстрем Спорт“ – профилиран магазин за спортни и туристически стоки. В каталога на „Екстрем Спорт“ ще откриеш качествена ски екипировка, както и всички необходими принадлежности и аксесоари за пълноценно практикуване на любимите ти зимни спортове.

Плътни дрехи – освен ски екипировката, се погрижи да си вземеш и плътни дрехи. Плътни дрехи, които да обличаш след края на тренировките или с които да се разхождаш из съответните курорти. Съветваме те да добавиш в багажа и аксесоари като шапка, наушници и ръкавици, предпазващи от по-ниски температури и валежи.

Средства за затопляне – през зимата винаги трябва да имаш на разположение средства за затопляне. В това число нагреватели за ръце и крака, термо одеяла и топли напитки. С подобни артикули в багажа ще можеш да си спестиш усещанията за студ и дискомфорт, независимо в какво положение ще попаднеш по време на своята ваканция.

Електроники – хубаво е да прибавиш също някои електроники, които биха могли да те спасят при непредвидени ситуации. Външно зарядно устройство, благодарение на което по всяко време ще имаш връзка с останалия свят посредством телефона си, пешеходна навигация и т.н. И не на последно място, не забравяй да вземеш и добър фотоапарат или камера, за да запечаташ всички невероятни приключения, които ти предстои да преживееш.

Ако имаш нужда от допълнителни средства за финансиране на своята зимна ваканция, кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти ги предостави. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта може да се използва по всяко време и от всяка точка на България и света. Избери кредитна карта Бяла Карта и греби с пълни шепи от удоволствията на живота!  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш