Кандидатствай Вход
Практиките, които ще направят деня ти максимално продуктивен

Практиките, които ще направят деня ти максимално продуктивен

  • Бяла Карта
  • 24.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 754

Всеки човек желае да бъде продуктивен в своето ежедневие и да извършва колкото се може повече задачи в професионален и личен план. За да бъде факт това обаче, не е достатъчно желанието само по себе си. Каква ще бъде продуктивността ти през съответния ден зависи от твоите навици и практиките, които следваш. По-надолу ще изведем най-важните практики, които биха ти помогнали да направиш деня си максимално продуктивен.

На първо място, началото на твоя ден има голямо значение за него като цяло. Поради тази причина е хубаво да го започнеш с физически упражнения, които ще ти дадат нужния тонус и ритъм. Няма значение дали ще избереш един час във фитнеса или пък крос в близкия парк. Физическата тренировка сутрин ще ти гарантира желание и мотивация за постигане на  високи резултати и изпълнение на поставените цели през останалата част от деня.

Прекалено голямото облъчване от различни компютърни и мобилни устройства е проблем за съвременния работещ човек. Затова ти препоръчваме да ограничиш въпросното облъчване доколкото е възможно с оглед справянето с всички професионални и лични задължения. Като съвет бихме ти казали да не използваш никакви технологични устройства преди закуска. 1-2 часа сутрин, в които нямаш досег с лаптоп или с мобилен телефон, ще ти помогнат да бъдеш в много по-добър тонус в по-късните часове.

И като заговорихме за закуска, е важно тя да бъде здравословна и полезна за теб. Избягвай още от сутринта да залагаш на прекалено високите количества мазнини, както и на бързите закуски. Вместо това заложи на пресни продукти, които не съдържат консерванти, на плодове и зеленчуци. Витаминозната закуска е страхотна за началото на деня, повишавайки свежестта ти и давайки ти възможност да запазиш тази свежест през целия ден.

Колкото и усилия да влагаш в изпълнението на професионалните си задължения, няма да постигнеш нищо, ако твоите действия са хаотични и необмислени. Хубаво е предварително да си съставиш един план за деня, в който са упоменати основните ти цели. Така ще можеш да вършиш всичко последователно и подредено, и съответно наистина да бъдеш продуктивен и в края на деня да се радваш на желаните резултати.

Когато пристигнеш в офиса, трябва да направиш нещо много важно, преди да преминеш към изпълнението на своите професионални задължения. А именно да почистиш бюрото и работното си място като цяло. Редица изследвания показват ясно, че сред главните причини за ниската продуктивност на служителите е фактът, че те нямат навика сутрин или пък в края на предишния ден да разчистват бюрата си от всякакви стари документи и други ненужни неща. Бъркотията наоколо прави неъзможно да откриеш нещата, които те интересуват, разсейва те и понижава цялостната ти продуктивност през деня.

По принцип събиранията на служителите са дейност, която се практикува в почти всяка една фирма. Тези събирания в повечето случаи се извършват сутрин, за да бъдат обсъдени основните точки за деня, проблемите, които изпитват определени служители в своята работа, забавянето на дадени проекти и т.н. Ако имаш възможност да влияеш върху времетраенето на въпросните събирания, старай се да го ограничиш, доколкото това е уместно. Истината е, че прекалено дългите срещи и дискусии между служителите не помагат на никого. Те само отнемат ценно време и понижават обема работа, извършен в рамките на съответния ден.

Мултитаскингът или практиката за извършване на няколко дейности едновременно става все по-популярна и разпространена в днешни дни. Доста хора си мислят, че тя е полезна и повишава продуктивността, но всъщност в повечето случаи ефектът е точно обратният. Когато се занимаваш едновременно с различни неща, това се отразява както върху качеството, така и върху бързината ти на работа. Удачно би било да практикуваш мултитаскинга единствено когато става въпрос за лесни и прости за изпълнение дейности, като например проверка на пощата, правене на справки и т.н. В останалите случаи се съсредоточи само върху една дейност, така че да можеш да свършиш с нея в необходимите срокове и при постигане на желаното качество и резултати.

Кредитна карта Бяла Карта е финансов инструмент, който ще даде своя принос за подобряване на продуктивността ти в ежедневието. От една страна, тази гъвкава и достъпна кредитна карта прави твоите покупки по-бързи, лесни и удобни отвсякога, а от друга – ти позволява да получиш специални ценови отстъпки и промоции при плащане за определени продукти и услуги. Кредитна карта Бяла Карта - кредитната карта, която е винаги до теб и се съобразява само и единствено с твоите нужди, изисквания и навици.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш