Кандидатствай Вход
В навечерието на почивните дни – как най-хитро да ги допълниш с отпуск, за да си починеш максимално?

В навечерието на почивните дни – как най-хитро да ги допълниш с отпуск, за да си починеш максимално?

  • Бяла Карта
  • 26.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 688

Наближава периодът на коледно – новогодишните празници, който ще донесе на работещите хора няколко допълнителни почивни дни. Почивни дни, които са от голяма полза в края на годината, предвид натовареното ежедневие и значителните количества стрес и напрежение в него. Единственото неприятно нещо е, че въпросните почивни дни са разпокъсани на групи от по 2-3 и съответно не образуват достатъчно дълга почивка, от която се нуждаят тялото и организмът ни. Подобен проблем обаче може да бъде много лесно разрешен, благодарение на полагащия ни се платен годишен отпуск. В следващите редове ще научиш как най-хитро да комбинираш официалните почивни дни по празниците с отпуск, за да си починеш максимално.     

Кои са официалните почивни дни в края на 2019 година?

Преди да ти предложим конкретни идеи за вземане на отпуск, нека все пак да видим кои са официалните почивни дни в края на 2019 година. Първата порция такива идва за Коледа – 24, 25 и 26 декември, които се падат съответно във вторник, сряда и четвъртък. Което означава, че единствените работни дни през съответната седмица остават понеделник и петък. На следващата седмица пък се почива точно по средата – на 1 януари (сряда), а работните дни се разделят на две групи по два.

Варианти за комбинации между почивни дни и отпуск

Няколко са вариантите за комбинации между почивни дни и отпуск. Кой от тях ще избереш зависи най-вече от това колко дълга искаш да бъде твоята празнична почивка, както и колко са оставащите дни отпуск, които ти се полагат. Ето най-добрите и удобни варианти, заслужаващи вниманието ти:

2 дни отпуск на 23 декември (понеделник) и 27 декември (петък) – при този вариант ще си осигуриш освобождаване на цялата работна седмица. В комбинация с двата уикенда, това означава общо 9 почивни дни (от 21 до 29 декември).

4 дни отпуск с добавяне на 30 декември (понеделник) и 31 декември (вторник) – ако към посочения в предишния вариант отпуск добавиш 30 и 31 декември, почивката ти ще се увеличи с още 3 дена (1 януари си е официален почивен ден). Така твоите почивни дни ще станат 12 (от 21 декември до 1 януари).

6 дни отпуск с добавяне на 2 и 3 януари (четвъртък и петък) – и третият вариант е за хората, търсещи възможно най-дълга почивка в коледно – новогодишния период. Залагайки на 6 дни отпуск с добавяне към посочените по-горе дати на 2 и 3 януари (четвъртък и петък), ще получиш страхотна почивка от 16 последователни дни (от 21 декември до 5 януари).

Защо подобни комбинации са полезни?

Възможност за пълно отпускане и релакс – ако в края на годината се чувстваш изтощен и искаш да си починеш пълноценно, това няма как да стане с почивни дни, които са разпокъсани в малки групи от по 2-3. Комбинацията между официални празници и отпуск ще ти позволи да си направиш една цяла и по-дълга почивка, по време на която наистина да се отпуснеш и освободиш от натрупаните количества стрес през работното ежедневие.

Време за близките хора – коледно – новогодишните празници са най-подходящото време да се отдадеш на хубави моменти заедно със своето семейство, както и да се видиш с роднини и стари приятели, с които се разминавате в ежедневието. Съчетаването на стандартните почивни дни с отпуск ще ти предостави време за всички срещи, които искаш да осъществиш, както и за множество забавления, смях и положителни емоции.

Лични проекти и инициативи – в случай, че подготвяш някакви лични проекти и инициативи, почивката през последните седмици от годината ще бъде идеален вариант да насочиш усилията си към тяхното осъществяване. Въпросните проекти и инициативи биха могли да са свързани с бизнеса, обществената сфера или просто с хобита и дейности, които обичаш да практикуваш.

Възможност за пътуване – повечето почивни дни също така ти дават възможност да си направиш празнично пътуване до екзотични и непознати за теб дестинации. Смяната на обстановката винаги е полезна за психологическото и емоционалното състояние на човека, за неговото зареждане с мотивация и енергия за предстоящите предизвикателства в живота.

Независимо дали в края на тази година ще заложиш на Коледа у дома или пък на празнично пътуване, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги ще бъде до теб. От една страна тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави допълнителни финансови средства винаги, когато се нуждаеш от такива. От друга, Бяла Карта е международна кредитна карта с лимит до 3000 лева. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и прекарай предстоящите празници така, както винаги си мечтал да го направиш!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш