Кандидатствай Вход
Предимства и недостатъци на онлайн супермаркетите

Предимства и недостатъци на онлайн супермаркетите

Забързаното ежедневие на съвременния човек и разнообразието от задачи, с които трябва да се справи  създават нови възможности за бизнес.

Днес могат да се намерят бавачки почасово, хора, които да ти разходят кучето, почистващи фирми, а през последните няколко години онлайн супермаркетите стъпиха на пазара.

Развитието на този тип супермаркети изпъква през останалите услуги. 

Голямо предимство е да не чакаш по опашки в магазина и да имаш всичко необходимо за домашно приготвената вечеря, доставена до вратата ти.

Кризата с COVID - 19 даде тласък на онлайн супермаркетите и започна да променя навиците на пазаруване на потребителите.

В период на здравна криза и риск от заразяване, хората предпочитат да избегнат опашките, контактът с хора и чакането пред магазините.

Поради тази причина, онлайн супермаркетите се оказаха в изгодна ситуация. Освен, че спестяват време, минимизират и риска от заразяване с коронавирус COVID - 19. 

Дали обаче, всичко е положително?

В днешната статия в блога на Бяла Карта ще ти разкажем за предимствата и недостатъците на онлайн супермаркетите, които да имаш предвид.

Предимства на онлайн супермаркетите

Намалява импулсивните покупки

Повечето хора пазаруват импулсивно, когато са в супермаркета. Понякога това се случва, защото се изкушават от някоя храна, от скука или пък просто са гладни. 

Когато пазаруваш в онлайн супермаркетите е по-лесно да се придържаш към списъка си за пазаруване. Това ще предотврати купуването на нездравословна храна като чипс, бисквити и други. 

Спестява време

Освен пари и калории, онлайн супермаркетите спестяват време. Можеш да пазаруваш навсякъде, по всяко време и да избереш часа за доставка на продуктите.

Представи си удобството да поръчаш продуктите за седмицата сутринта в метрото, които да те чакат на вратата, когато се прибереш. Това става само с няколко клика.

Когато ангажиментът с пазаруването отпадне, можеш да разполагаш с времето си, както пожелаеш - за спорт, за игра с децата, за разходка или за кафе с приятели.

Недостатъци на онлайн супермаркетите

Понякога цените са по-високи

Купуването на хранителни стоки онлайн е много удобно, но понякога цените може да се окажат по-високи. Когато минимизираш импулсивното пазаруване в супермаркета, също ще спестиш пари и в крайна сметка може да се окажеш на плюс.

Освен това, доставката също се заплаща, което е допълнителен разход. Хубавото е, че някои онлайн магазини за хранителни стоки предлагат абонаментни пакети за доставка, което може да ти спести пари.

Не можеш да видиш продуктите и да ги избереш сам

Когато отидеш на пазар, най-вероятно избираш най-хубавите плодове и зеленчуци. Когато пазаруваш онлайн обаче, това е невъзможно и разчиташ, че ще ти донесат хубави продукти.

Макар повечето онлайн супермаркети да гарантират свежестта на продукта, може да се появят проблеми в този аспект.

Доставката може да отнеме време

Онлайн супермаркетите са удобна опция, която спестява време, но не можеш да разчиташ на тях в последния момент. 

За да напазаруваш хранителните продукти, трябва да планираш предварително и да знаеш графика си, за да можеш да си получиш доставката.

Ако времето не ти стига и искаш да отделиш повече време за любимите си занимания или други ангажименти, онлайн пазаруването в сайтове за храна е подходящо. 

С няколко лесни трика, можеш да минимизираш недостатъците на онлайн супермаркетите и да извлечеш максимална полза от услугата:

  • Ако има повече от един супермаркет в твоя район, тествай. Прецени кой интернет магазин предоставя най-качествена и най-бърза услуга и пазарувай от там.
  • Следи рекламите и сравнявай цените на предпочитаните от теб услуги. Така ще избегнеш излишните разходи.
  • Абонирай се за бюлетина на супермаркета и така ще получаваш промоционални оферти.

За да направиш пазаруването си още по-удобно и бързо, плащай онлайн. За целта ще ти е необходима кредитна карта. 

Кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта и пазарувай сигурно и безопасно онлайн. 

Бяла Карта е без такси при пазаруване онлайн и предоставя защита за онлайн плащанията.  

Кредитна карта Бяла Карта ти осигурява комфорт при онлайн пазаруването и спокойствието, че разполагаш със средства до заплата. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш