Кандидатствай Вход
Предимствата да живееш до университет

Предимствата да живееш до университет

  • Бяла Карта
  • 20.03.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 793

Колкото и странно да ти се струва, студентите могат да извлекат финансови предимства, от това, че живеят в близост до университета си. Но всъщност не само те могат да ползват облагите на студентския район, пълен с институции. Истината е, че дори да не си студент, пак можеш да избереш жилище до университет. Защо? Защото на практика ще се възползваш от предимствата на това, да живееш до университет или колеж. Ако не вярваш, че има предимства, то значи не си проучил внимателно детайлите.

Да живееш в студентски кватал може да изглежда като необичайно решение, след като вече си завършил университет. Разбира се, живеенето там може да има смисъл, докато децата ти например учат в района или ако планираш завръщане в университета, за да подобриш кариерата си. Ако планираш кариера на преподавател, настаняването в квартала също би било страхотна идея. Но ако не си свързан с университета, пребиваването до учебното заведение може да изглежда доста странен избор. Реално не е така.

Какво представлява един студентски квартал? Тук става дума за по-малка общност, в която голям университет осигурява заетост на значителна част от жителите на квартала и много други жители се занимават с бизнеса, който обслужва студенти и възпитаници. В тези квартали ученическото население съставлява значителна част от всички живеещи наоколо. Подобно е описанието и на студентските градове - там има наситеност на учебни заведения и всякакви други институции и търговски обекти, предназначени да задоволяват нуждите главно на учащите се.

Подобни квартали или пък градове дават редица предимства не само на студентите, които са основната част от населението им. Ето пет предимства, които идват от живота в един студентски квартал.

Ниска цена на живот. Студентските квартали имат ниска цена на живот. Тук е лесно да си намериш както малко, така и голямо жилище на сравнително приемлива цена, а за разлика от други квартали, в студентските градчета можеш да намериш и споделена квартира. Това ти спестява една голяма част от бюджета, която може да отиде за други важни неща.

Такива квартали често са пълни с голямо разнообразие от евтини услуги, като например евтини ресторанти и много магазини за втора употреба, които обикновено са добре заредени. Подобни квартали също имат и огромен избор от супермаркети, както и заведения за бързо хранене. Все пак младите хора са точният таргет на подобни търговци.

Културни събития - студентските квартали често приветстват културни събития и турнета на музиканти. Понякога тези представления и концерти се намират в самия университет, но са отворени за всички, които изявят желание да присъстват. Можеш да посещаваш събития с различни политици, автори, знаменитости, художници и други обществени фигури. Те често се появяват в университети и колежи във форуми за разговори и Q&A панели, които са отворени за широката общественост безплатно.

Много студентски квартали, имат разнообразие от места за забавления - като боулинг, картинг и ледени пързалки през зимата. В такъв район няма да ти е скучно през нито един сезон, защото винаги ще си намираш занимание, събитие или нещо друго, което не си посетил.

Евтини възможности за спорт и хобита- самите университети са склонни да предоставят изобилие от евтини или безплатни възможности за спорт и хоби на общността. Висшите училища обикновено имат добре оборудвани спортни бази, включващи почти всякакви спортове, които са значително по-евтини за ползване от външни лица в сравнение с частните спортни съоръжения в друга част на града.

Това, което би било перфектно допълнение към разпределянето на личните ти финанси в студентски квартал, със сигурност е кредитно разплащателно средство. Кредитната карта е удобен начин да плащаш навсякъде, без да се притесняваш, разполагайки с парични средства. Кредитна карта Бяла Карта ти дава нова възможност да подобриш кредитния си рейтинг и да се възползваш от пазаруване не само в супермаркети, но и онлайн магазини. А добрата новина е, че ще можеш да следиш стриктно плащанията си, чрез персоналния си онлайн акаунт. Можеш по всяко време на денонощието да следиш баланса си и да виждаш кога и каква вноска трябва да платиш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш