Кандидатствай Вход
Преместване в друг град: няколко полезни съвета

Преместване в друг град: няколко полезни съвета

  • Бяла Карта
  • 08.02.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2566

Напускането на родното място и преместването в друг град е често срещана практика в днешно време. Тя е свързана най-вече с търсене на по-добри възможности за образование, работа и цялостно развитие на човека във всички житейски аспекти. Самият процес по преместването обаче може да се окаже доста труден, особено за хора, които по-бавно се адаптират към промените и новите неща. Все пак попадането в различна и непозната среда, далече от твоите приятели и близки хора, първоначално носи значителни дози стрес. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да преодолееш този стрес по най-бързия възможен начин, да се адаптираш към новата обстановка и да насочиш усилията си към постигане на своите цели в професионален и личен план.

1. Добра предварителна подготовка – на първо място, преди предприемането на подобна решителна стъпка трябва да си опипал добре почвата и да си подготвен за всякакви ситуации. Ако основна причина за преместването ти е работата например, увери се, че тази работа наистина си заслужава откъм заплащане (съобразено с цената на живот в новия град) и бъдещи перспективи. Също така уреди предварително всички неща около новото си жилище (наеми, спешни ремонтни дейности и т.н.). В никакъв случаи не ти препоръчваме да оставяш тези дейности за последния момент, защото те ще увеличат още повече стреса от преместването.

2. Преглеждане на вариантите за транспорт – това е особено важно, ако не разполагаш със собствено превозно средство. Големите градове обикновено предлагат множество и различни опции за транспорт, които можеш да използваш за пътуването до офиса или обратно до новия си дом. Проучи добре обаче коя от тези опции ще е най-изгодна за теб от финансова и времева гледна точка. В допълнение, ще ти бъде от полза да свалиш на телефона си някое подходящо приложение, показващо разписанието на градския транспорт. Така ще избегнеш объркванията, чакането по спирки и закъсненията за работа.  

3. Проучване на квартала – разбира се, не трябва да пропускаш подробното проучване на квартала, в който ще живееш оттук нататък. Важното е да откриеш къде се намират местата и обектите, които ще ти трябват най-много в ежедневието. Като примери за такива можем да посочим хранителните магазини, заведенията и ресторантите, аптеките и т.н.  В случай, че са ти нужни хранителни продукти или пък лекарства, е добре да знаеш в каква посока да се отправиш, а не да губиш време в колебание, търсене и разпитване на хората по улицата.  

4. Намиране на приятели – самотата и липсата на подкрепа е един от най-сериозните проблеми за всеки човек, местещ се в друг град. И това е напълно логично. Твоите близки и приятели при всички случаи ще ти липсват много, особено в началото. От теб зависи обаче да си създадеш нов кръг от хора, с които можете взаимно да си помагате, да се забавлявате и да споделяте хубавите и лошите моменти в живота. Затова не се колебай да предприемаш действия в тази посока – сближи се със своите съседи, не отказвай срещи и излизания с колеги в извънработно време, участвай в местните традиции, празненства и различни клубове по интереси. Колкото по-бързо намериш приятели и хора, на които да разчиташ, толкова по-леко ще протече процесът на свикване с новото място.

5. Внимателно обзавеждане на жилището – в никакъв случай не трябва да бързаш с обзавеждането на цялото жилище и купуването наведнъж на всички неща, които евентуално ще ти трябват в дългосрочен план. В началото се запаси само и единствено с вещите от първа необходимост. Когато впоследствие се успокоиш и свикнеш с новото си ежедневие, работа и начин на живот, можеш да направиш обзавеждането, за което мечтаеш. Препоръчваме ти да се движиш стая по стая, с внимание към всеки един детайл от цялостната картина. Така бавно, но сигурно ще направиш от новото си жилище истински уютен дом, създаден според твоя вкус и предпочитания.

6. Устойчивост на негативните емоции – и накрая, не се отчайвай, ако свикването с новото място става доста по-бавно и трудно отколкото си предполагал. Всичко ще се нареди с времето, просто трябва да следваш предварително начертаните си планове и цели, както и стъпките, които споменахме дотук в текста. Позитивното мислене е ключ към желаната промяна и постигането на по-добър начин на живот.

Каквото и да си говорим, преместването в друг град е свързано и с много предвидени и непредвидени разходи. Ако имаш проблем с покриването им, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази достъпна и гъвкава кредитна карта ще получиш необходимото финансиране в най-подходящия за теб момент. Избери кредитна Бяла Карта и започни по най-добрия начин своя нов живот!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш