Кандидатствай Вход
10 причини защо шопингът онлайн е по-добрият избор

10 причини защо шопингът онлайн е по-добрият избор

След като Коледните празници вече останаха назад в миналото, както и самата 2014-та година, едва ли се нуждаем от повече убеждения, че шопингът онлайн е по-добрият избор пред това да обикаляме купища магазини един след друг, да бързаме и да капнем от умора, за да напазаруваме подаръци за празниците и да зарадваме близки и приятели. 

Навалиците по магазините и уморителните опашки на касите са причина за това голяма част от нас да се замислят дали биха се подложили на същото и през следващата година.

За щастие, пазаруването онлайн спестява голяма част от цялото това главоболие, тъй като то не зависи от сезона, времето навън, нито пък от това кое време на годината е – Коледа, 8 март и други подобни празници, заради които ще имаме нужда от допълнително време, сили и средства. 

В страната ни с все по-голяма сила навлиза пазаруването онлайн и това само по себе си не бива да ни изненадва.

10 причини защо шопингът онлайн е по-добрият избор

Осъзнато пазаруване

Една от най – убедителните причини защо шопингът онлайн може да бъде по-добрият избор за пазаруване, е възможността за осъзнато пазаруване. 

Когато пазаруваш онлайн, вероятността да останеш със съвсем изпразнени джобове е къде къде по – малка.

Ти си този, който контролира процеса на пазаруване. Това е причина номер 1 защо пазаруването онлайн е по-добрата алтернатива. Сега да проверим с какво друго шопингът онлайн изпъква пред обикновеното пазаруване и да видим накрая дали и ти няма да се убедиш в това! 

Не трябва да се тревожиш къде да паркираш 

Ако си от хората, които обожават да се разхождат и пазаруват в някой мол, търговски център или по централните улици, убивайки време по магазините, ще те разбера, ако първоначално не се съгласиш, че шопингът онлайн е по – добрият вариант на пазаруване.

Освен това, ще се съгласиш, обаче, че намирането на паркомясто, особено в по-големите градове, понякога може да се превърне в кошмар.

Особено по време на празниците, които по-горе изброихме. Напълно възможно е и сигурно се е случвало и на теб да обикаляш и обикаляш в търсене на паркомясто в близост до магазина, който искаш да посетиш.

Когато най-накрая го откриеш, освен време, най-вероятно ще трябва да загубиш и пари за такса за престой на даденото място. 

От друга страна, можеш съвсем спокойно да се излежаваш на дивана у вас и да си пазаруваш онлайн... 

Спестяваш пари 

Нека помислим малко и върху това колко допълнителни разходи се изплъзват незабелязано на пръв поглед от ръцете ни, докато обикаляме магазините по мола или в центъра.

Първо даваме пари си за транспорт или ако използваме собствената си кола, за гориво и паркинг, със сигурност ще се отбием в някое кафене, където също ще имаме разходи, и още за това и онова... Схвана мисълта, нали?  

Това са пари, които бихме могли да спестим, ако пазаруваме онлайн. Както и да го погледнем, да пазаруваш по „конвенционалния“ начин си е чисто и просто разход, водещ след себе си други такива. 

С помощта на онлайн пазаруването, можеш да спестиш пари и да използваш част от тях за нещо по-необходимо. 

Времето няма значение 

За разлика от обикалянето по магазини, пазарувайки онлайн ти имаш свободата да решаваш кога да го правиш, без да има значение дали през деня или нощта.

Няма възможност да пропуснеш да закупиш даден продукт просто защото си забравил, че трябва да го направиш, а магазинът вече е затворен.

На всичкото това в добавка идва и още един от бонусите - когато пазаруваш онлайн – получаваш закупеното от теб до вратата си или до адреса, който си посочил.

Какво друго това удобство е, ако не предимство пред обикновеното пазаруване!? 

Купиш ли си нещо, ами..., трябва да си го носиш 

Не е ли точно така?! Когато пазаруваш от един магазин, след това от следващ, всичко, което си закупиш, съответно няма кой да го носи, освен теб самия.

Така, че в един момент можеш да се озовеш в ситуация, в която носиш след себе си куп чанти с всичките неща, които си закупил.

Ако нямаш и кола, трябва да решиш дали ще се прибереш с такси или с градския транспорт. Още допълнителни разходи. Всичко това определено създава до известна степен неудобство. 

В сравнение, шопингът онлайн е съвсем различен в този аспект. Разглеждаш от вкъщи, харесваш, поръчваш и получаваш доставката до дома си. 

За да пазаруваш онлайн, ти трябва само един диван и интернет 

Какво повече да кажем тук от това – един диван за удобство и интернет. Това е съвсем достатъчно, за да пазаруваш онлайн. 

Друго си е у дома 

Когато пазаруваш в мола, много често ти се налага първо да чакаш за свободна съблекалня и второ, особено ако е зима, да сваляш всичките дрехи, за да облечеш тези, които си на път да закупиш. 

При онлайн шопинга, ти можеш да правиш това у дома като имаш пълното си спокойствие, че не бързаш за никъде и не чакаш никого. 

Изборът 

Случвало ли ти се е да обикаляш сред магазините и нищо да не ти се харесва? Когато сравняваме онлайн с обикновеното пазаруване, изборът е основният критерий, по който онлайн шопингът печели.

Онлайн магазините са буквално на един клик разстояние от теб. Тръгнеш ли да пазаруваш онлайн, пред теб се отваря богатство от възможности и твоят избор съвсем не е ограничен. Колкото повече, толкова по – добре! 

“Time matters” 

Какъвто и привърженик на обикновения начин на пазаруване да стои срещу теб, той би останал безмълвен, ако заговориш за времето. 

По – конкретно за времето, което губиш, докато чакаш на опашката пред касите в магазина, за да заплатиш за покупката, която си решил да направиш.

Вярно е, че не винаги се налага да чакаш дълго, но особено покрай празници като Коледа и Нова Година, прави огромно впечатление и е причина за доста нерви и загубено време. 

Няма блъсканица, няма главоболие 

За разлика от обикновеното пазаруване, докато пазаруваш онлайн, не ти се налага да се блъскаш в хората, които също се интересуват точно от тези дънки, от които и ти.

Вероятността някой да вземе в последния момент единствената останала дреха изпод носа ти, също не съществува. 

Разбира се, за повечето хора, да пазаруваш разхождайки се в мола или на центъра в някой град заедно с приятели, се предпочита чисто и просто, защото хората виждат социалния привкус във всичко това.

Шопингът онлайн, обаче, бие конвенционалния начин на пазаруване по няколко параграфа, а именно защото ти предоставя шанс ти да организираш целия процес, спестява ти време и излишни разходи. 

А времето с приятели винаги може да стане и по – приятно като просто се оставим на момента и пълноценно изживеем чувството да сме някъде заедно.

***

А ти зад коя позиция стоиш? Пазаруваш ли онлайн или не чак толкова? Ако пък мислиш, че обикновеният начин на пазаруване е по – добър от пазаруването онлайн, сподели по – долу защо!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш