Кандидатствай Вход
Пролетен ремонт – идеи, вдъхновения и улеснения

Пролетен ремонт – идеи, вдъхновения и улеснения

  • Бяла Карта
  • 26.04.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 2029

Пролет е и всичко около нас е по-витално и свежо.

И тъй като това е най-подходящия сезон за ремонт или освежаване на дома е време да помислиш за нови интериорни решения. Може да направиш само пролетно почистване и да се освободиш от старите и износени мебели, заменяйки ги с нещо ново и съвременно. А aко в теб живее дух на художник имаш алтернативата да им вдъхнеш нов живот с пребоядисване или претапициране. Друг вариант е да направиш лек освежителен ремонт, боядисвайки няколко стени. И не на последно място е варианта да се хвърлиш с главата напред и да започнеш основно префасониране на дома си.

Алтернативата, която ще избереш зависи изцяло от времето и финансите, с които разполагаш. Ние ще ти дадем няколко дребни идеи съобразени с модните тенденции, които ще ти бъдат полезни независимо на какво се спреш.

Кухня/ Всекидневна

Покани пролетта първо в кухнята си с малък козметичен ремонт. Това е помещението, в което прекарваш голяма част от времето със семейството си.

Тенденциите в дизайна през тази година сочат, че зеленият цвят е сред най-новите модни попадения за всекидневната. Зеленото е цветът, който успокоява. Много психолози препоръчват при високо напрежение в работата да се правят кратки почивки, взирайки се в зелен пейзаж. Затова не е никаква изненада, че този цвят е препоръчан като подходящ за всекидневната. Място, което е предназначено да си починеш и да релаксираш със семейството след тежък работен ден. Така че запрятай ръкави и направи любимата си стена зелена. Или просто сложи зелен акцент като нова щора или пердета.

Ако боядисването не ти е належащо може само да пренаредиш мебелите и да изхвърлиш всичко непотребно. За финал декорирай с малки детайли като ваза с красиви пролетни цветя и пролетна покривка на флорални мотиви. Това е другият „писък на модата“, който в комбинация със зеления цвят ще направят всекидневната ти истински модерна.

По-сериозният ремонт предполага и нова кухня, заедно с кухненски уреди. Усещането за нещо изцяло ново е несравнимо, но бюджетът за такъв ремонт е значително по-висок.

Баня/Тоалетна

Пеперуди! Това са най-новите тенденции за декорация на банята или тоалетната. Те са символ на величественост и оптимизъм и носят много пролетно настроение със себе си. А и много лесно могат да бъдат използвани като украса за скучните плочки. Нужни са ти само няколко стикера на красиви пеперуди. Така ще придадеш нов живот на старата баня.

Ако си решил да правиш по-сериозен ремонт на банята, то тогава можеш спокойно да се спреш на мрамор или плочки имитиращи мрамор. Мраморът винаги предава изискан вид на помещението и може да се впише във всеки един стил. Аристократизмът на този камък го прави предпочитан от много дизайнери, а през тази година го поставя и на първо място сред предпочитаните материали за облицовка на бани и тоалетни.

Гостна

Идва ред и на гостната, ако разполагаш с такава. Не е нужно да боядисваш всички стени, освен ако отдавна не е правен ремонт. Mоже да боядисаш една стена като цветови акцент и да добавиш отделни декоративни елементи, които да се съчетаят с цветовата гама на новата ти стена.

Друга приятна и лесна за изпълнение идея, особено подходяща за по-малки помещения, е огледалото. Поставянето на едно огледало може да накара слънцето усмихнато да влезе в дома със своите пролетни оттенъци и да разшири пространството.

Пренареждането на мебелите също може да даде допълнителни площи. Щорите биха заменили пердетата елегантно и модерно. Тук може да се намери място и за няколко саксии с пролетни цветя. Меки възглавници в пролетни тонове биха придали още по-голям пролетен уют.

Спалня

В спалнята е важно да помислиш за спокойствието и качеството на съня.

Ако парите са на привършване и нямаш възможност да правиш големи промени в тази стая, то едно ново спално бельо ще е достатъчно да донесе нова свежест. Само не забравяй, че е пролет и си позволи да заложиш на свежите тонове.

Смяната на матрака през няколко години е гаранция за здраве, чудесен сън и антиакарна превенция. Затова не пренебрегвай този така важен детайл.

А ако искаш да смениш не само матрака, а цялата спалня, то поръчай си ретро спалня с тапицирана табла. Този стил се завръща с пълна сила и няма намерение да отстъпи мястото си в модните тенденции за настоящата година.

Накрая да поговорим за стените. Тапетите дълго време бяха на заден план, но напоследък са все по-предпочитани, особено що се отнася до спалнята. Дали една или всички стени – тапета придава изисканост на помещението и чудесно ще се съчетае с тапицираната спалня.

Детската стая

Тук задачата е лесна. Децата могат да я освежат с различни пролетни рисунки, с което да спестите част от предвидения бюджет. Дори и едно зелено клонче би придало определено пролетно настроение в техния оазисен свят.

Антре

Антрето е едно от най-важните места в жилището – то е визитната картичка на дома. Затова нека свежите пролетни тонове влязат и тук. Важни са акцентите - локално осветление, картина с пролетно настроение или ваза с пролетни цветя.

При вземането на решение за по-голям ремонт има няколко основни неща, които могат да ти спестят много недоразумения и излишно емоционално натоварване.

  • С какъв бюджет разполагаш? Най-добрият вариант е средствата да са предвидени в семейния бюджет. Ако обаче бюджетът не достига, то остава вариантът за заем. Възможностите за теглене на кредит за ремонти също трябва да бъдат обмислени правилно и предварително. Използването на кредитните карти е добър вариант при козметични ремонти, като предимствата на Бяла Карта са много. Бяла Карта предлага възможност за теглене на парични средства без начисляване на такси. Защото вариантът за вземане на пари от близки и познати не винаги се оказва най-удачният.
  • Какъв ремонт? Или по-точно на какво ще се прави и какъв ще бъде - освежаване с козметична цел или по-голям ремонт. Първата стъпка е събирането на оферти за всичко, което ще подлежи на ремонт. Събират се оферти и препоръки от няколко източника. Хубаво е да се изискат оферти най-малко от няколко майстори или фирми. Офертите да съдържат гаранция, фиксирана цена и краен срок за изпълнение. Офертите е желателно да бъдат с разбивка за материали и за работа поотделно. Може да се направи консултация и в хипермаркети за строителни материали.

Важно е да имаш предвид, че при залагане на по-нискобюджетни ремонти е възможно допълнително да възникнат усложнения по отношение на цената, качеството на материалите, качество на ремонта или спазването на крайните срокове.

С тези съвети Бяла Карта ти пожелава една свежа и изпълнена със слънце пролет. А ако имаш нужда от подкрепа за своя ремонт не забравяй, че можеш да разчиташ на Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш