Кандидатствай Вход
Пролетен ремонт – идеи, вдъхновения и улеснения

Пролетен ремонт – идеи, вдъхновения и улеснения

Пролет е и всичко около нас е по-живо, зелено и свежо. И тъй като това е най-подходящият сезон за ремонт или освежаване на дома, е време да помислиш за нови интериорни решения. 

Може да направиш само пролетно почистване и да се освободиш от старите и износени мебели, заменяйки ги с нещо ново и съвременно. А aко в теб живее дух на художник, имаш алтернативата да им вдъхнеш нов живот с пребоядисване или претапициране

Друг вариант е да направиш лек освежителен ремонт, боядисвайки няколко стени. И не на последно място е вариантът да се хвърлиш с главата напред и да започнеш основно префасониране на дома си.

Алтернативата, която ще избереш, зависи изцяло от времето и финансите, с които разполагаш. Ние ще ти дадем няколко дребни идеи, съобразени с модните тенденции, които ще ти бъдат полезни, независимо на какво се спреш.

Пролетен ремонт: идеи, вдъхновения и улеснения

Всекидневна/Кухня

Покани пролетта първо във всекидневната си с малък козметичен ремонт. Това е помещението, в което прекарваш голяма част от времето със семейството си.

Тенденциите в дизайна през тази година сочат, че зеленият цвят е сред най-новите модни попадения за всекидневната. Зеленото е цветът, който успокоява. Много психолози препоръчват при високо напрежение в работата да се правят кратки почивки, взирайки се в зелен пейзаж. 

 Затова не е никаква изненада, че този цвят е препоръчан като подходящ за всекидневната - мястото, което е предназначено да си починеш и да релаксираш със семейството след тежък работен ден. Така че запрятай ръкави и направи любимата си стена зелена. Или просто сложи зелен акцент като нова щора или пердета.

Ако боядисването не ти е належащо, може само да пренаредиш мебелите и да изхвърлиш всичко непотребно. За финал помисли и за някои малки детайли като вази с красиви пролетни цветя или пролетна покривка на флорални мотиви. Това е другият “писък на модата“, който в комбинация със зеления цвят, ще направи всекидневната ти истински модерна.

По-сериозният ремонт предполага и нова кухня, както и нови кухненски уреди. Усещането за нещо изцяло ново е несравнимо, но бюджетът за такъв ремонт е значително по-висок.

Баня/Тоалетна

Пеперуди! Това са най-новите тенденции за декорация на банята или тоалетната. Те са символ на величественост и оптимизъм и носят много пролетно настроение. Много лесно могат да бъдат използвани като украса за скучните плочки. Нужни са ти само няколко стикера на красиви пеперуди. Така ще придадеш нов живот на старата баня.

Ако си решил да правиш по-сериозен ремонт на банята, то тогава можеш спокойно да се спреш на мрамор или плочки, имитиращи мрамор. Мраморът винаги придава изискан вид на помещението и може да се впише във всеки един стил. 

Аристократизмът на този камък го прави предпочитан от много дизайнери, а през тази година го поставя и на първо място сред предпочитаните материали за облицовка на бани и тоалетни.

Гостна

Идва ред и на гостната, ако разполагаш с такава. Не е нужно да пребоядисваш всички стени, освен ако последният път, когато си правил ремонт, е бил много отдавна. Mоже да боядисаш една стена за цветови акцент и да добавиш отделни декоративни елементи, които да се съчетаят с цветовата гама на новата ти стена. 

Друга приятна и лесна за изпълнение идея, която е особено подходяща за по-малки помещения, е огледалото. Поставянето на едно огледало може да накара слънцето усмихнато да влезе в дома със своите пролетни оттенъци и визуално да разшири пространството

Пренареждането на мебелите също може да допринесе с чувство за повече пространство. Щорите са елегантна и модерна алтернатива на пердетата. Тук може да се намери място и за няколко саксии с пролетни цветя. Меки възглавници в пролетни тонове биха придали още по-голям пролетен уют.

Спалня

В спалнята е важно да помислиш за спокойствието и качеството на съня. Ако парите са на привършване и нямаш възможност да правиш големи промени в тази стая, то едно ново спално бельо ще е достатъчно да донесе нова свежест. Само не забравяй, че е пролет и си позволи да заложиш на свежите тонове.

Смяната на матрака през няколко години е гаранция за здраве, чудесен сън и антиакарна превенция. Затова не пренебрегвай този така важен детайл. 

А ако искаш да смениш не само матрака, а цялата спалня, то поръчай си ретро спалня с тапицирана табла. Този стил се завръща с пълна сила и няма намерение да върне мястото си в модните тенденции за настоящата година.

Накрая нека да поговорим и за стените. Тапетите дълго време бяха на заден план, но напоследък са все по-предпочитани, особено що се отнася до спалнята. Дали една или всички стени – тапетът придава изисканост на помещението и чудесно ще се съчетае с тапицираната спалня.

Детската стая

Тук задачата е лесна. Децата могат да я освежат с различни пролетни рисунки, с което да спестите част от предвидения бюджет. Дори и едно зелено клонче би придало определено пролетно настроение в техния оазисен свят.

Антре

Антрето е едно от най-важните места в жилището – то е визитната картичка на дома. Затова нека свежите пролетни тонове влязат и тук. Важни са акцентите - локално осветление, картина с пролетно настроение или ваза с пролетни цветя.

За какво да помислим при по-голям ремонт?

При вземането на решение за по-голям ремонт има няколко основни неща, които могат да ти спестят много недоразумения, финанси и излишно емоционално натоварване.

С какъв бюджет разполагаш?

Най-добрият вариант е средствата да са предвидени в семейния бюджет. Ако обаче бюджетът не достига, то остава вариантът за заем. Възможностите за теглене на кредит за ремонти също трябва да бъдат внимателно обмислени предварително. 

Използването на кредитните карти е добър вариант при козметични ремонти, като предимствата на някои видове карти са повече, отколкото на други.  Бяла Карта предлага възможност за теглене на парични средства без начисляване на такси. Защото вариантът за вземане на пари от близки и познати не винаги се оказва най-удачният.

Какъв ремонт?

Или по-точно на какво ще се прави и какъв ще бъде - освежаване с козметична цел или по-голям ремонт. В някои случаи се налага и цялостен ремонт на дома. При всички случаи, първата стъпка е събирането на оферти за всичко, което ще подлежи на ремонт. 

Събират се оферти и препоръки от няколко източника. Хубаво е да се изискат оферти най-малко от няколко майстори или фирми. Офертите да съдържат гаранция, фиксирана цена и краен срок за изпълнение. Желателно е да бъдат с разбивка за материали и за работа поотделно. Може да се направи консултация и в хипермаркети за строителни материали.

Важно е да имаш предвид, че ако искаш по-нискобюджетно обзавеждане и ремонт, е възможно да възникнат допълнителни усложнения по отношение на цената, качеството на материалите, качество на ремонта или спазването на крайните срокове.

Как да използваме кредитната си карта за пролетния ремонт?

Когато имаш кредитна карта, можеш да я използваш като помощник в пролетния ремонт. С нея можеш да пазаруваш както на място в търговските обекти, така и онлайн от дома си, за да се възползваш от най-добрите цени.

Винаги сравнявай цени, когато видиш материали, които ще ти бъдат необходими. Ако има оферти и промоции, не пропускай да купиш дори и ремонтът да започва чак след 2 месеца. Това може да ти помогне да спестиш пари от материали.

Както всички знаем, при ремонтни дейности често може да се наложи да се купува нещо допълнително и извънредно. Това обаче не е предпочитана ситуация, ако вече си подготвил бюджета си за ремонт. В тези случаи можеш да разчиташ на кредитната си карта като заем до заплата.

Някои кредитни карти може да дават и допълнителна гаранция на закупените стоки. Това би ти било полезно, ако купуваш нови уреди за дома. Каквото и да решиш да ремонтираш, кредитната карта е изключителен помощник, на който може да разчиташ. 

Ето защо трябва да избереш правилната кредитна карта за нуждите си още преди да стартираш ремонтните дейности. С допълнителни пари в джоба си, ще можеш да си подсигуриш безпроблемно обновяване на дома. 

Кредитна карта Бяла Карта е с лимит до 3000 лв. без такси за издаване и без годишна такса за обслужване на картата. Това я прави добро решение, за да осъществиш всички свои идеи. 

Освен това Бяла Карта няма такси за теглене на пари в брой от банкомати в България, при плащане на ПОС или онлайн. Това ти дава свободата да купиш необходимите артикули за пролетния ремонт, както ти е удобно и намериш за добре.
С тези съвети Бяла Карта ти пожелава една свежа и изпълнена със слънце пролет. А ако имаш нужда от подкрепа за своя ремонт, не забравяй, че можеш да разчиташ на Бяла Карта.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш