Кандидатствай Вход
Пролетна умора: как да я преборим?

Пролетна умора: как да я преборим?

  • Бяла Карта
  • 18.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1106

По-топлият период от годината е свързан с разлистване на дърветата, разцъфтяване на цветята и събуждане на животинския свят. На пръв поглед подобни процеси би трябвало да повлияят положително върху състоянието, настроението и енергията на човека. Често обаче се получава точно обратният ефект. Пролетната умора всъщност е една от основните причини за отпадналост, понижена работоспособност и като цяло липса на желание за активност у редица хора. Ако не вземеш необходимите мерки и се оставиш да бъдеш подвластен на подобен синдром за прекалено дълъг период от време, последствията върху твоя професионален и личен живот могат да бъдат наистина сериозни. По-надолу в текста ще ти дадем няколко полезни съвета относно преборването на пролетната умора и възвръщането на обичайната физическа и психическа кондиция.

Гарантирай си достатъчно сън -  първото нещо, което трябва да направиш, ако имаш проблем с постоянна умора и отпадналост. Забрави за известно време за вечерните партита с приятели, излизанията по ресторанти и дискотеки и гледането на филми в полунощ. Подобни дейности не само няма да ти помогнат да се почувстваш по-свеж и мотивиран, но допълнително ще усложнят твоето състояние. Вместо да ги практикуваш, се постарай да си върнеш качествения и здравословен сън чрез ранно лягане и осигуряване на спокойна и приятна атмосфера около теб. Ако и това не помага и недоспиването продължава прекалено дълго време, може би ще е добре да се консултираш с лекар по въпроса.

Смени обстановката – в случай, че натрупаният стрес и умора са прекалено големи, ти препоръчваме да си вземеш отпуска и да се отдалечиш поне за малко от напрегнатото работно ежедневие. Би могъл да използваш тази отпуска, за да смениш обстановката и да се отправиш към някоя далечна и непозната дестинация. Разглеждането на нови места в комбинация с чистия въздух и възможността по цял ден да правиш каквото си искаш, определено ще ти се отразят повече от добре. А за да нямаш никакви финансови притеснения по време на ваканцията, вземи със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта - кредитната карта, която ще ти осигури достъп до свежи средства и ще направи разплащанията ти една идея по-бързи, лесни и удобни.

Приемай подходящата храна – правилният режим на хранене е от особено голямо значение за доброто състояние и кондиция на човешкия организъм. В този смисъл се постарай да приемаш подходящата храна в точното време. В никакъв случай не ти препоръчваме например да пропускаш закуската, защото подобна практика ще доведе само и единствено до затормозяване на стомаха и наличие на чувство за дискомфорт през целия ден. Доста по-удачно е да поемаш храна редовно, но в умерени дози. Залагай на повече плодове и зеленчуци, а сред месата се спирай на по-малко тлъстите такива. Не забравяй, че човек е това, което яде, и именно подходящите хранителни навици стоят в основата на успешното избягване на здравословни проблеми и неразположения.

Избягвай алкохола и кофеина – употребата на алкохол определено ще повлияе негативно на усилията ти да се справиш с пролетната умора. Истината е, че алкохолът потиска централната нервна система и подсилва усещането за отпадналост. А ако бъде консумиран преди лягане, може да попречи на спокойния ти сън, както и да те принуди да ходиш до тоалетна посред нощ. От своя страна, кофеинът за момента наистина ободрява и повишава работоспособността на човека. В случай, че прекалиш с количествата обаче, по-късно ще дойдат и нежеланите последствия. Те са свързани най-вече с нарушения в нормалния сън и съответно по-силна умора и дори главоболие на следващия ден.

Прави физически упражнения – една от най-големите грешки, които е възможно да допуснеш при наличие на пролетна умора, е да се застоиш вкъщи и да намалиш до минимум физическата си активност. Това не само, че няма да ти помогне да си възвърнеш кондицията, ами ще предизвика точно обратния ефект. Нужни са ти редовни физически упражнения, като те могат да бъдат набавени по най-различни начини - чрез тренировки във фитнеса, тичане в парка или просто ходене пеша до работа. Важното е да освободиш енергията в своето тяло, а с нея да се възроди и мотивацията ти за постигане на цели и реализиране на успехи в професионален и личен план.

Независимо дали ще заложиш на почивка в чужбина, присъствие във фитнеса, стартиране на специален хранителен режим или някакъв друг метод за борба с пролетната умора, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги ще бъде до теб. Тази кредитна карта ще ти гарантира бързо, лесно и удобно извършване на всички покупки и разплащания. Направи промяната и влез в добра кондиция с помощта на кредитна Бяла Карта! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш