Кандидатствай Вход
Първата зима на твоето бебе: как да защитиш малкото съкровище от суровите метеорологични условия?

Първата зима на твоето бебе: как да защитиш малкото съкровище от суровите метеорологични условия?

  • Бяла Карта
  • 04.01.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 828

Зимният сезон често е свързан с настинки, кашлица, температура и други негативни за здравословното състояние на човека симптоми. Тези симптоми са опасни за малките деца и особено за новородените, които карат първата си годинка. Техните организми са особено крехки и уязвими, тъй като никога досега не са се сблъсквали с ниските температури и суровите метеорологични условия, характерни за зимните месеци. Така че ти като родител трябва да вземеш необходимите предпазни мерки, за да защитиш малкото си съкровище от външната среда. В следващите редове ще ти дадем няколко добри идеи за това как да направиш последното:

Обличай го добре – винаги когато се налага да извеждаш бебето навън през зимния период, то трябва да бъде добре облечено. Блуза или ризка с дълъг ръкав, плътни панталони, топли чорапки и обувки. Отгоре задължително трябва  да има връхна дреха, която да носи допълнителен слой топлина и комфорт. На помощ през зимата идват и най-различни аксесоари, като например шапки и ръкавици. Съветваме те да ги използваш за своето бебе дори когато навън не вали. Излагането на ниски температури е не по-малко опасно за малкото съкровище от намокрянето вследствие на сняг или дъжд.

Оптимална температура в бебешката стая – под „оптимална температура“ съвсем нямаме предвид стаята да бъде нагрята прекалено, така че в нея да стане горещо и да не може да се диша нормално. Не, в детската стая трябва да бъдат поддържани нормални температури от порядъка на 22 – 25 градуса. По-високите температури биха създали дискомфорт за твоето малко съкровище, а и тялото му може да почувства истински шок при извеждане от гореща стая в мразовитото време навън. В допълнение, винаги се уверявай, че в бебешката стая е налице необходимата вентилация. През зимата често се срещат проблеми в този аспект, тъй като външните условия не позволяват прозорците да бъдат отваряни за продължителен период.

Без тежки одеяла – препоръчваме ти да избягваш използването на тежки одеяла, когато става въпрос за новородени. Не забравяй, че те не са в състояние да повдигнат или преместят въпросното одеяло. При определени пози на сън тежкото одеяло би могло да предизвика проблеми с дишането и дори да доведе до доста опасни ситуации. Много по-добър би бил вариантът да заложиш на две леки завивки, вместо на една тежка такава. Леките завивки успешно гарантират спокойствието, комфорта и сигурността на малките съкровища.

Овлажняване на кожата – през зимата доста родители забравят, че кожата на техните бебета трябва да бъде добре хидратирана. Пренебрегването на мерките в тази посока е възможно да доведе до сухота, дискомфорт и поява на неприятни обриви. За да спестиш на ангелчето си подобни проблеми, погрижи се редовно да бъдат употребявани качествени овлажнители и лосиони, направени специално за бебешка кожа. 

Внимавай за предупредителни знаци – когато извеждаш новороденото навън през зимата, е нужно да следиш за предупредителни знаци по тялото му. Знаци, които ще ти подскажат, че то не се чувства комфортно и трябва по най-бързия начин да бъде заведено у дома или на друго закрито място. Най-често срещани сред тези знаци са студените и зачервени ръчички, крачета или личице, както и треперенето на малкото съкровище. Тук ще отбележим, че не е препоръчително да търкаш ръчичките или други зони на тялото с цел затопляне, защото това може да навреди на нежната бебешка кожа. По-добре би било при нужда да използваш топли кърпи за леко подгряване на кожата.

Поддържай постоянен контакт с лекар – бебешкият организъм по принцип е податлив на зарази и заболявания, които могат да се развият със страшна бързина. Важно е в такива ситуации да се реагира мигновено. Така че поддържай постоянен контакт с надежден лекар, за когото си сигурен, че при здравен проблем ще се отзове веднага и ще приложи ефективно лечение.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални намаления при пазаруване в „Angel Baby“ – магазини, предлагащи удобни и практични детски дрешки. В тях ще откриеш необходимото облекло както за новородено, така и за деца до 4 години. Дрешките на „Angel Baby“ са направени от висококачествени материи, притежават семпли и изчистени дизайни, и са на цени, достъпни за всеки родител. Разплащайки се с кредитна карта Бяла Карта, ще получаваш 7% постоянна отстъпка за своите покупки. Избери кредитна карта Бяла Карта и се погрижи за топлото и комфортно зимно облекло на малкото си ангелче!

Прочети още: Кои стоки ще поскъпнат през зимата?

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш