Кандидатствай Вход
Пътуване с домашен любимец: полезни съвети и практики

Пътуване с домашен любимец: полезни съвети и практики

  • Бяла Карта
  • 18.07.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1633

Ваканциите до далечни, непознати и дори екзотични дестинации са нещо, за което почти всеки човек си мечтае. За подобно преживяване той е готов месеци наред да се лишава от определени придобивки и удоволствия с оглед спестяването на необходимата сума пари. Когато най-накрая е успял да постигне целта си и е на път да замине на желаната екскурзия обаче, пред него се появява неочакван проблем. А именно дилемата какво да прави със своя домашен любимец.

Хората, притежаващи котка или куче, обикновено се притесняват да оставят своите домашни любимци в ръцете на друг човек (дори да е роднина или близък приятел). В много случаи те предпочитат да вземат четирикракия си другар със себе си на съответното пътуване, екскурзия или семейна ваканция. Ако и ти си сред тези хора, трябва да знаеш, че пътуването с домашен любимец крие редица потенциални проблеми и неприятности за теб. Започвайки от здравословни проблеми или неразположение на животинчето и стигайки до разправии със служители на летището или пък в хотела. В следващите редове ще ти представим няколко полезни съвети и практики, спомагащи за избягването на подобни неприятности и по-гладкото протичане на цялото пътуване.

Потърси ветеринарни лекари – на първо място, трябва да се увериш, че в близост до дестинацията, която ти предстои да посетиш, има надеждни ветеринарни лекари. Защото проблеми, свързани с неразположение или заболяване на твоя домашен любимец, могат да се получат винаги. И е нужно в подобни ситуации да знаеш какво да правиш и от кого да поискаш помощ. Така че предварително потърси информация за ветеринарни лекари и кабинети, разположени около района, в който ще отседнеш. А когато пристигнеш на място, е добра идея и да попиташ някой местен къде точно се намират тези кабинети и как при нужда да стигнеш до тях по най-бързия начин. 

Запознай се с условията на съответната авиокомпания – различните авиокомпании имат и различни правила във връзка с пътуването с домашни любимци. Някои изискват необходимите здравни сертификати, а други – специални мерки или приспособления (напр. нашийник), които да гарантират, че животното няма да притеснява останалите пътници на борда. Важно е да се запознаеш с тези правила и условия достатъчно време преди пътуването, за да можеш да вземеш необходимите мерки във връзка с изпълнението им. В повечето случаи те са дадени на самите сайтове на авиокомпаниите. За по-голяма сигурност обаче ти препоръчваме директно да се свържеш със съответната авиокомпания и да уточниш всички въпроси и проблеми, които е възможно да възникнат по време на пътуването.

Огледай се за подходящ хотел – трябва да си наясно, че не всички хотели ще ти позволят да отседнеш при тях заедно с домашен любимец. Добре е да потърсиш места, където отсядането с животни не само не е проблем, но и са налице специално предвидени за домашните любимци условия. В този смисъл преди правене на резервация, ти препоръчваме да зададеш на управата на хотела няколко важни въпроса. Например дали ще бъдеш таксуван допълнително за твоя домашен любимец, има ли зони от сградата, в които не можеш да го водиш и т.н. Така ще вземеш разумно и информирано решение относно избора на хотел, в който да отседнеш по време на почивката си.

Запази стая на първия етаж – ако това е възможно, разбира се. Защо запазването на стая на първия етаж е добра опция, когато си отседнал в хотел заедно със своя домашен любимец? Подобен вариант е препоръчителен най-вече заради ежедневните нужди на домашния любимец, свързани с ходенето до тоалетна навън. Големите хотели разполагат с асансьори, благодарение на които можеш да се придвижиш до долу по най-бързия начин, дори да се намираш на по-високите етажи. Стая на първия етаж обаче ще ти е много по-удобна, особено ако се налага да извеждаш домашния си любимец навън в късните часове от денонощието.

Не прекалявай с храната – не е нужно да носиш със себе си чак толкова големи количества храна за домашния любимец. Със сигурност в съответния курорт или дестинация ще са налични търговски обекти, от които при необходимост да закупиш такава. Не се притеснявай, ако предлаганата кучешка или котешка храна е от различна марка. Достатъчно е нейните съставки да са същите като тези, присъстващи в обичайното меню на домашния ти любимец и няма да има никакъв проблем.

По време на почивка винаги е възможно да възникнат извънредни и неочаквани разходи, свързани както с домашния ти любимец, така и с твои лични нужди. В подобни ситуации можеш да разчиташ напълно на кредитна карта Бяла Карта - кредитната карта, която ти дава достъп до свежи средства и ти позволява бързо, лесно и ефективно да правиш всякакъв тип разплащания. Избери кредитна Бяла Карта и си гарантирай сигурност и комфорт, независимо в коя точка от света се намираш.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш