Кандидатствай Вход
Пътуване с градския транспорт – по-бързо, по-евтино, по-удобно

Пътуване с градския транспорт – по-бързо, по-евтино, по-удобно

  • Бяла Карта
  • 25.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 782

В град като София, в който разстоянията между отделните точки са доста големи, а ежедневния трафик – изключително интензивен, пътуването с градския транспорт безспорно е най-добрата опция за придвижване. Бърз, лесен и удобен за използване, градският транспорт привлича все повече хора, пътуващи с него до работа, училище, централни зони и други места. Преди да поговорим по-подробно за преимуществата на градския транспорт в София, ще изясним механизма на организацията му, както и специалните предложения, които се предоставят на редовните пътници.

sofiatraffic.bg – цялата информация, която ти е нужна за градския транспорт

sofiatraffic.bg е официалният сайт на Центъра за градска мобилност. На него можеш да откриеш цялата информация, която ти е нужна за градския транспорт в София, в това число за графика на движение на превозните средства, настъпилите промени в маршрутите, както и работното време на абонаментните бюра и касите. Налице са полезни инструменти, като например карта с разстояния между отделните спирки и списък с цените на основните превозни документи. Препоръчваме ти да използваш ресурсите на sofiatraffic.bg, за да си добре информиран и способен да се възползваш в максимална степен от възможностите на градската транспортна мрежа.

Най-изгодните опции в категория „карта пътувания“

Освен редовните билети (струващи 1.60 лв), които се закупуват от касите или при качване в съответното превозно средство, имаш възможност да заложиш и на някои изгодни опции от категория „карта пътувания“. Особено популярна е еднодневната карта пътувания, която важи за всички линии в рамките на деня и е на цена от 4.00 лв. Предлагат се също месечна (50.00 лв), тримесечна (130.00 лв), шестмесечна (255.00 лв) и годишна (365.00 лв) карта пътувания. И не на последно място, налице са абонаментни карти по преференциална тарифа – ученическа, за студенти, за докторанти, за хора с увреждания.

Основни предимства на градския транспорт 

Използването на градския транспорт ти дава сериозни предимства в ежедневието. Ето основните сред тези предимства:

  • спестяване на време – ако си шофьор, със сигурност знаеш какви проблеми причинява трафикът в София, особено в пиковите часове. Един от главните проблеми за работещите хора е свързан със загубата на време сутрин и в късния следобед, съответно при пътуванията от дома към офиса и обратно. В случай, че искаш да намалиш до минимум въпросната загуба на време, ти препоръчваме да използваш възможностите на градския транспорт. На сайта sofia traffic можеш да разгледаш маршрутите на отделните линии и да прецениш кой вариант за стигане до работното място ще бъде най-бързият за теб. Ако в близост до работата ти е разположена метростанция, със сигурност благодарение на метрото ежедневните ти пътувания ще станат доста по-кратки и лесно поносими.
  • спестяване на средства – пътуването с градски транспорт е също така значително по-евтино в сравнение с ползването на личен автомобил. Стойността на билетчето, което закупуваш, несъмнено е доста по-малка от разходите за гориво, които би ти се налагало да покриваш при залагане на втория вариант. В допълнение, ако всеки ден пътуваш с градския транспорт до работа и обратно, можеш да си вземеш някоя от абонаментните карти, посочени по-горе в текста. На платформата sofia traffic ще откриеш пълния списък с абонаментни карти, наред с тяхната цена и срок на валидност.
  • по-голямо удобство – случвало ли ти се е сред работа да се чувстваш толкова изтощен, че да нямаш сили за абсолютно нищо? Доста неприятно е точно в такъв момент да ти се налага да шофираш, особено при натоварения и интензивен трафик в София. Използването на градския транспорт е чудесен начин да си спестиш подобно преживяване. Просто ще си купиш билетчето и ще се настаниш удобно на седалката, докато превозното средство стигне до най-близката спирка до твоя дом. Що се отнася до фактора „удобство“, пътуването с градския транспорт ще ти донесе и още преимущества. Няма да ти се налага например да търсиш подходящо място за паркиране, какъвто е случаят при придвижване с личен автомобил. Едва ли има нужда да ти обясняваме колко е трудно понякога да бъдат открити удачни и сигурни места за паркиране, а и колко разходи отиват на месечна база за заплащането на тези места.

Ако имаш нужда от допълнителни финансови средства за заплащането на избраната от теб карта пътувания с месечен или годишен абонамент за линиите на градския транспорт, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави необходимото финансиране точно тогава, когато ти трябва най-много.  С кредитна карта Бяла Карта в ръка ежедневието ти става една идея по-леко и приятно, а стабилността и сигурността на личните ти финанси са на своите максимални нива!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш