Кандидатствай Вход
СПА процедурите – ползи и предимства за нашето здраве и кондиция

СПА процедурите – ползи и предимства за нашето здраве и кондиция

  • Бяла Карта
  • 16.09.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 908

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за СПА процедурите – така популярният метод, който се използва в балнеолечението. Полезни от гледна точка профилактика, приятни и отпускащи, на СПА процедурите днес залагат както хора, които имат определени болки и физически проблеми, така и такива, желаещи просто да релаксират пълноценно и да се освободят от натрупаните през ежедневието нива на стрес и напрежение. В следващите редове ще изведем главните ползи и предимства, които СПА процедурите биха могли да ти предоставят по отношение на твоето здраве и кондиция.

Подобряват здравето на сърдечно – съдовата система – според различни изследвания подлагането на СПА процедури води до значително подобрение в здравето на сърдечно – съдовата система. Причината за това се крие най-вече във влиянието на водата. Когато потопиш изцяло своето тяло във вода, тя оказва постоянен  натиск върху него. Натиск, който спомага за по-добрата работа на сърцето. Или казано по-просто, докато си във водата, сърцето ти работи по-усилено и става по-силно и устойчиво на различни заболявания в дългосрочен план.

Облекчаване на болки и нежелани симптоми – както вече казахме, доста хора, страдащи от болки и физически проблеми, залагат на СПА лечението. Когато става въпрос за физически проблеми, случаите могат да бъдат най-различни. От счупване на кост през типични за спортистите травми и наранявания до заболявания като например артрит. СПА процедурите са способни да окажат положителен ефект във всеки един от споменатите случаи. Те са предписвани за ускоряване възстановяването от получени травми, регулиране и контрол на заболяванията или пък облекчаване на изпитваните болки и другите нежелани симптоми.

Ползи за хората с наднормено тегло или диабет – СПА процедурите биха могли да бъдат полезни и за хората, имащи проблеми с наднормено тегло или пък страдащи от диабет. Проучвания показават, че пациенти с диабет, които редовно се подлагат на СПА процедури, успяват да понижат нивата на своята кръвна захар. От друга страна, в комбинация с подходяща диета и физически упражнения, СПА процедурите ще ти помогнат да стопиш излишните килограми

Редуциране на стреса – СПА процедурите оказват положително въздействие не само върху физическото, но и върху психологическото състояние на човека. Често срещани в днешно време са проблемите, свързани с прекалено високите нива на стрес и напрежение. Тези нива на стрес и напрежение се обуславят от натовареното ежедневие, от професионалните главоболия и предизвикателства, както и от неизбежните понякога трудни периоди в личен план. Ако искаш поне за малко да забравиш за всичко споменато, те съветваме периодично да посещаваш СПА процедури. Те ще ти помогнат да се отпуснеш, да прогониш от съзнанието си негативните мисли и да се насладиш на приятни усещания и пълноценен релакс.

Възвръщане на спокойния сън – влошаването на качеството на съня в повечето случаи е свързано именно с прекалените нива на стреса, за които говорихме в предишния абзац. В този смисъл, СПА процедурите биха могли да се превърнат в ефективно средство за борба с безсънието и възвръщане на пълноценната почивка през нощта. Горещата вана отпуска мускулите, успокоява напрегнатото тяло и спомага за постигането на чувство на блаженство.

Намаляване на главоболието – СПА процедурите са способни да помогнат на хора, страдащи от мигрена и постоянно главоболие. Потапянето в горещи вани води до разширяване на кръвоносните съдове и цялостно намаляване на налягането в главата. Тези ефекти, в комбинация с отпускането и релаксацията на тялото, премахват нежеланото главоболие и правят човек по-бодър и продуктивен в своето ежедневие.       

Повишаване на самочувствието и увереността – вероятно тази полза от СПА процедурите те изненадва, но според редица изследвания тя е абсолютен факт. Обяснение за нея може да се намери във връзката между физическото и психологическото състояние на човека. Казано по друг начин, когато преминеш през благотворни масажи и се отпуснеш в горещата вана, ти ще се чувстваш наистина комфортно в тялото си. Което ще ти помогне да излезеш от СПА центъра освежен, с положителни мисли и с по-големи дози самочувствие и увереност в себе си.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални привилегии при избиране услугите на редица родни СПА центрове. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта, ще получиш от 5 до 10% отстъпка в цените на тези услуги. Кредитна карта Бяла Карта е кредитната карта, която се грижи за теб, твоето здраве и отлична кондиция в ежедневието!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш