Кандидатствай Вход
Стратегии за преодоляване на страха от провал

Стратегии за преодоляване на страха от провал

  • Бяла Карта
  • 05.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 788

В този материал ще споделим на кратко една вдъхновяваща история на военен ветеран, който се превръща в успешен предприемач. Той споделя, че изправянето лице в лице с войната го е научило да приема своите собствени слабости.

Става въпрос за Стивън Кън, който е служил в Ирак - той разказва как в ситуации на живот и смърт, смехът и шегите са били единствената му защита срещу страха. А за страха - предприемачът споделя, че е най-опасното оръжие от всички и веднъж позволиш ли му да те завладее, ще е прекалено късно да се бориш с него.

Емоционалната подкрепа и връзка е ключът към преодоляването на страха и съмнението. Това заземяване е от решаващо значение не само за оцеляването, но и за успеха.

От побеждаването на страха в битка до побеждаването на страха в заседателната зала - в повечето случаи принципите, които да следваш са еднакви.

Този начин на мислене кара Кън, точно 25 години след битките на фронта да работи за най-известния оперен певец в света, Андреа Бочели - при това с нулев опит и без контакти в бранша.

И така, как бивш войник започва да си сътрудничи с тази жива легенда като Бочели? Всичко започва с една обикновена прическа - най-печелившата прическа, която бъдещият предприемач е имал. “Бях в бръснарница в Дюселдорф, Германия, управлявана от един италианец, който случайно познава китариста на Андреа Бочели, който случайно се подстригва точно до мен. Разбрахме се и от този разговор на следващата седмица успях да уговоря среща с Андреа и съпругата му в Лондон.” казва Кън. “Когато се явих на срещата, Андреа не беше там. Съпругата му Вероника Берти, която също е негов мениджър, беше там. Преди срещата веднага почувствах онзи познат страх - съмнението и онова чувство, че не мога да разсъждавам трезво. За щастие бях практикувал да използвам страх, съмнение и уязвимост като начин за по-дълбока комуникация с клиенти. Изкуството е да присъствам напълно в момента и да имам нулеви очаквания към себе си или тези пред мен. Въпреки че не познавах музикалната индустрия, знаех, че разбирам бизнеса. И понеже не пилеех енергия, подхранвайки страха и съмненията, успях да направя връзки между съществуващите си познания и пропуските в техния бизнес. Бях си свършил домашното, така че успях бързо да посоча възможностите и да им покажа как мога да разгърна бизнеса си за няколко седмици. Така в началото мениджърката беше шокирана, че дори имах тази информация. Тогава й казах, че искам процент от печалбата им от сделките, за които ще допринеса - плюс фиксирано заплащане. Тя се засмя в лицето ми. Никой в ​​музикалния бизнес не иска такива условия. Но двадесет минути по-късно излязох от там със споразумение за условията, които исках.”

Използвай страха, за да подхранваш срещите си.

“В рамките на две седмици бях на срещи с изпълнителни директори на водещите звукозаписни компании. И за пореден път се доказах изцяло и пълно, без никакви очаквания и използвах своята уязвимост като моя абсолютна сила. Вместо хората да виждат само високото ти самочувствие, те трябва да видят в теб отговора, шанса, решението или трябва да почувстват връзката с нещо нематериално, което ги кара наистина да искат да работят с теб.” споделя Кън.

Ти не създаваш тази връзка, като се бориш със страха, а я създаваш чрез приятелство. Можеш да печелиш огромни сделки, в които да нямаш, дори половината от силните черти на конкурентите си. Важното е да използваш слабостите си като твои силни предимства и да се научиш да контролираш страховете си.

Кредитна карта Бяла Карта е създадена точно за онези потребители, които не се страхуват да преодолеят провала и да се изправят отново. Това е така, защото, дори да имаш влошена кредитна история - кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение.

Благодарение на модерната пластика можеш да разполагаш с парични средства до заплата, а получаването на кредитната карта е напълно безплатно. Още по-добрата новина е, че докато не използваш своята кредитна карта - тя не ти струва нищо.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш