Кандидатствай Вход
10 съвета за по-евтина ваканция през есента

10 съвета за по-евтина ваканция през есента

Ако обичаш живописната есен, почти колкото горещото лято, то в този материал ще намериш полезни съвети за една чудесна ваканция през хладните месеци.

Дори и да тъгуваш все още по отминалото лято, месеците преди Коледа всъщност са идеално време да осъществиш почивката, от която имаш нужда. Това че градусите са по-ниски, а морските курорти празни, не е причина да си стоиш у дома и да чакаш края на годината. Напротив – есента предлага страхотни възможности за пътуване и ние ще ти изредим част от тях. А, ако си мислиш, че една ваканция може да струва много на портфейла, то ние ще те опровергаем. Защото с кредитна Бяла Карта можеш да си позволиш всичко, когато си поискаш, без значение в коя точка на света се намираш. Не е нужно да режеш от месечния си бюджет, за да си осигуриш няколко дни мечтана почивка. Бяла Карта ти дава възможност, напълно безплатно, да разполагаш с парични средства винаги, когато ти потрябват. Без значение, дали ще резервираш самолетни билети или ще плащаш на ПОС терминал нощувките в хотели, международната Бяла Карта е твоят помощник. Не забравяй, че да разчиташ на нея е напълно безплатно. Затова стягай багажа и избери следващата си дестинация:

1. Нискотарифните авиокомпании – ако се чудиш как да спестиш от ваканция, то задължителен избор е нискотарифна авиокомпания. В момента в Европа има няколко авиолинии, които предлагат полети на изключително ниски цени. Ако си мечтаеш за разходки (или пък шопинг) в голям град, то истината е, че именно есента е сезонът. Защо? Защото сега самолетните билети са доста по-ниски, отколкото през летните месеци, главно заради малкото туристи. Затова, вместо да чакаш да светне коледната украса, то по-добре още сега резервирай своя билет до някоя европейска столица. Така ваканцията ти в иначе скъп град, ще излезе два пъти по-евтино, отколкото през лятото или зимата.

2. Неизвестните дестинации – ако наистина искаш да организираш семейна ваканция, без да натоварваш бюджета си, то най-добре избери място, което не е толкова популярно. Без значение, дали у нас или в чужбина, известните туристически дестинации винаги ще натоварят джоба ти повече. От друга страна, ако се спреш на малък град, разходите ти за настаняване определено ще спаднат драстично. Селският туризъм в страната ни, също предлага страхотни възможности, не само за почивка, но и за съзерцаване на красива природа и запознаване с местната култура.

3. Използвай делничните дни – със сигурност ще платиш повече, ако почивката ти е през уикенда – точно тогава цените, дори на самолетните билети, са завишени. За да си спестиш излишни разходи, по-добре си освободи част от работната седмица и се отдай на заслужена ваканция. Гарантирано, ще си осигуриш една идея повече спокойствие, която и да е дестинацията ти.

4. Придвижвай се с градски транспорт и велосипед – особено, ако си в чужбина, градският транспорт е в пъти по-евтин от придвижването с такси. Велосипедите също са на почит – почти навсякъде има изградено велоалеи, а и така ще имаш възможност да разгледаш местната култура отблизо.

5. Не е задължително да се възползваш от закуската в самолета – ако решиш да пътуваш със самолет до някоя отдалечена европейска страна, то най-вероятно полетът ти ще трае около 3 часа. Това означава, че едва ли е нужно да похарчиш сериозна цифра пари за един кроасан и кафе. Това определено е ненужен разход.

6. Хотелът не е единствената опция – всъщност в днешно време, не е задължително да нощуваш на хотел, когато си в непознат град. Причината са хостелите и... Airbnb. Защо да плащаш двойно за нощувка, когато има редица хостели, в които цените са далеч по-разумни. Възможностите на платформата Airbnb също безброй и ти предлагат да избираш между разнообразие от локации, апартаменти и съответно цени. Нашият съвет е да заложиш на модерната споделена икономика и по-евтиния престой.

7. Не плащай за закуска в хотела – и все пак, ако решиш да прекараш почивката си в хотел, то може би е по-добре да не поръчваш закуска в хотела. Има вероятност да я платиш предварително, но на сутринта храната да не ти хареса. Затова закусвай навън – винаги ще намериш приятно място с вкусни аламинути.

8. Избягвай луксозните ресторанти в центъра на града – без значение от дестинацията, винаги ще се намери скъп ресторант, който ще те привлече с изкушаващото си меню. По-добрата опция обаче е да не рискуваш да се храниш в луксозни места, а да заложиш на местната кухня и по-непринудените заведения – така със сигурност ще опиташ нещо ново и то няма да ти струва баснословна сума.

9. Не кандидатствай за нова кредитна карта, само защото ще пътуваш извън страната – банковите кредитни карти не са ти необходими в чужбина, ако имаш кредитна Бяла Карта. Това е така, защото Бяла Карта е международна карта, което означава, че се приема навсякъде по света. Тоест, спокойно можеш да пътуваш и да знаеш, че имаш пари на разположение.

10. Потърси промоционалните оферти – есента е сезонът на евтини оферти. Това означава, че стига да потърсиш, гарантирано ще намериш промо цена за пътуване до някое райско кътче в България или дори в Западна Европа. Има конкретни интернет сайтове, които предлагат точно такива пътувания на ниски цени, затова не се колебай, а започни да планираш отсега.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш