Кандидатствай Вход
Цитатите на великите лидери, които ще те вдъхновят

Цитатите на великите лидери, които ще те вдъхновят

  • Бяла Карта
  • 08.09.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 719

Независимо дали създаваш нов бизнес или се сблъскваш с голяма промяна в живота си, началото може да бъде плашещо. Започването на нещо ново често води до чувство на страх и несигурност. Поемането на риск обикновено не е лесно, но често е част от новото начало.

Но не е нужно да се страхуваш от самото начало. Вероятно ще научиш важни уроци за себе си. И твоето ново начало може да е просто началото на нещо вълнуващо и променящо живота.

Ако се чувстваш несигурен относно нов бизнес или проект, тези цитати от някои от най-известните лидери в историята може да те успокоят или да променят мнението ти. Следните думи идват от философи, собственици на фирми и американски президенти; накратко, някои от най-великите умове в историята. Ще откриеш, че всички тези хора не само оценяват новото начало, но и го смятат за изключително вълнуващо.

„Вярата прави първата стъпка, дори когато не виждаш цялото стълбище.“ - Д-р Мартин Лутър Кинг-младши.

Част от това, което прави започването на нещо ново сплашващо е, че често е заобиколено от несигурност. Може да не знаеш каква е крайната цел или да нямаш никаква представа как ще стигнеш до там, така че ако правиш тази първа стъпка, ти е нужна смелост и дори вяра. В крайна сметка трябва да повярваш в себе си, плана си и пътуването, което ще предприемеш.

"Всяко постижение започва с решението да се опита." - Джон Ф. Кенеди

Ако стартираш бизнес или планираш следващото си предприемаческо начинание, трябва да бъдеш напълно отдаден в работата. Твоето начало и успехът, който идва след това, ще зависят от твоето решение да пуснеш този план в действие.

„Началото е най-важната част от работата.“ - Платон

Началото рамкира всичко, което идва след него. С внимателно планиране и преднамерен подход твоето начало може да зададе всичко, което идва след него, за успех.

„Започни с това, което е необходимо, след това направи всичко възможно и изведнъж ще осъзнаеш, че правиш невъзможното.“ - Свети Франциск от Асизи

Стартирането на нещо ново е трудно и ако погледнеш на един нов бизнес като нещо единствено трудно и плашещо, то нещата могат да станат поразително трудни наистина. Вместо това разбий началото си на парчета. Днес направи това, което трябва да се направи веднага, и се съсредоточи само върху това нещо. Скоро ще откриеш, че постигаш повече, отколкото си си представял.

„Започването с дързост е много голяма част от изкуството на рисуването.“ - Уинстън Чърчил

В бизнеса и живота понякога трябва да си смел и да не се страхуваш. Ако си смел в началото, можеш да зададеш тон на цялото ти начинание.

„Да се ​​съберем е начало, да останем заедно е напредък, а работата заедно е успех.“ - Хенри Форд

Стартирането на бизнес с множество замесени хора има своите предизвикателства, но когато намериш подходящия екип, можеш да превърнеш бизнеса си в огромен успех.

"Ние не постигаме нищо само в този свят ... и каквото и да се случи, е резултат от целия гоблен от нечий живот и всички тъкания на отделни нишки по отделно, събрани образуват нещо цяло." - Сандра Дей О'Конър

Това е полезно напомняне, че колкото и голямо да е постижението, не можеш да успееш без малко помощ по пътя. Когато стартираш нещо ново, виж дали можеш да разчиташ на няколко други качествени хора, които да помогнат на начинанието ти да се реализира.

„Колкото и да е тежко миналото, винаги можеш да започнеш отначало.“ - Буда

Понякога стартирането отначало не е избор; това е акт, в който сме принудени. Миналите неуспехи могат да бъдат преследващи, но провалът никога не е краят. Вземи това, което си научил от миналото си и го постави отново в началото.

„Правилният начин да започнеш е да спреш да говориш и да започнеш да действаш.“ - Уолт Дисни

Въпреки че всяко бизнес начинание изисква планиране, новото начало зависи от това, как да предприемеш действия и да започнеш. Лесно е да се хванеш в капан в твърде много планиране или анализиране; в крайна сметка е време да започнеш да вървиш напред.

А за да стартираш добрата си кредитна история и да подобриш кредитния си рейтинг, те съветваме да се запознаеш с плюсовете на кредитна карта Бяла Карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш