Кандидатствай Вход
Защо твоята онлайн активност е решаваща за кариерното ти развитие?

Защо твоята онлайн активност е решаваща за кариерното ти развитие?

  • Бяла Карта
  • 10.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 642

В сферата на интернет и модерните технологии няма как да не обърнем внимание на ролята на мрежата върху един много важен аспект от живота на всеки човек. А този аспект е именно неговата работа и кариерно развитие. Истината е, че занапред твоята онлайн активност ще става все по-значима и решаваща за това пред теб да се отварят нови вратички и възможности в професионален план. Ето няколко важни причини, поради които трябва да си постоянно активен в мрежата, ако искаш да изградиш успешна кариера:

1. Повечето работодатели вече търсят потенциалните си служители онлайн – именно интернет мрежата е основното място, където съвременните работодатели търсят своите потенцални служители. Последното обикновено става посредством специализираните сайтове за работа, където компаниите обявяват свободните си работни позиции. От голямо значение е редовно да посещаваш въпросните сайтове за работа или поне водещите сред тях. Така, от една страна ще имаш реална представа за развитието и тенденциите на трудовия пазар, а от друга – може най-неочаквано да попаднеш на обява за позиция, отговаряща на уменията, интересите и предпочитанията ти.

2. Мрежата ти дава въможност да се представиш по най-добрия начин – действително мрежата ти дава множество възможности и инструменти, които можеш да използваш, за да се представиш по най-добрия начин пред евентуалните си бъдещи работодатели. На първо място сред въпросните инструменти ще посочим различните платформи за CV, които ти дават представа за това как трябва да изглежда една съвременна и надеждна автобиография. Несъмнено най-популярната подобна платформа е „Europass“, където освен образци за автобиографии, можеш да намериш и такива за езиков паспорт, приложения към сертификати и дипломи. Сайтовете за работа и социалните мрежи с професионална насоченост от типа на LinkedIn също предоставят опции за изграждане на автобиография, която да привлече вниманието на потенциалните ти работодатели.

3. Поддържане на полезни контакти – LinkedIn и другите социални мрежи с професионална насоченост са отлично средство не само за създаване на полезни контакти, но и за тяхното поддържане във времето. От една страна, това могат да бъдат контакти с компании и организации, с които нямаш възможност да си сътрудничиш в настоящия момент, но би искал да запазиш шансовете си за подобно сътрудничество по-нататък във времето. От друга, имаш възможност и за поддържане на контакти със значими и признати професионалисти в твоята сфера, благодарение на които да следиш бизнес тенденциите, да получаваш полезна информация и да се ползваш с преимущество при появяване на нови работни позиции или проекти.

4. Намиране на дистанционна работа – опцията за дистанционна работа става все по-популярна в днешно време. При нея са налице множество и разнообразни преимущества. Започвайки от спестяването на разходи за транспорт, храна, квартири (ако компанията се намира в по-далечно населено място) и стигайки до значително по-гъвкавото ежедневие и възможността за намиране на по-добър баланс между работата и личния живот. В специализираните сайтове и социални мрежи могат да се открият редица оферти за дистанционна работа. От теб зависи да избереш подходящите за твоите умения и предпочитания оферти, както и да направиш със съответния работодател уговорка, която те удовлетворява напълно.

5. Професионални обучения и курсове – ако си активен онлайн и обичаш да прекарваш значително време пред домашния си компютър или лаптоп, би било добра идея да се запишеш за удачни онлайн курсове и обучения. Под „удачни онлайн курсове и обучения“ имаме предвид такива, които ще бъдат стимулиращи за твоето професионално развитие и кариерно израстване. По този начин ще съчетаеш полезното с приятното и ще поставиш основите на по-доброто си бъдеще.

6. Спестяване на време – не на последно място, онлайн активността ти спестява време. Независимо дали ще работиш или пък ще участваш в курсове и обучения, тези дейности ще ти отнемат значително по-малко време, ако ги извършваш онлайн. А спестеното време можеш да използваш за разработване и реализиране на бизнес проекти и още инициативи, които ще бъдат благотворни за теб в професионален, финансов и житейски аспект. 

Ако ти е нужно допълнително финансиране, за да заплатиш определени курсове и обучения, или пък да направиш други инвестиции в себе си и в своята кариера, кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави желание средства точно тогава, когато най-много ти трябват. Избери кредитна карта Бяла Карта и тръгни по пътя на професионалното и лично благополучие! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш