Кандидатствай Вход
Учебната година наближава – от какво се нуждае твоят наследник?

Учебната година наближава – от какво се нуждае твоят наследник?

  • Бяла Карта
  • 25.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 641

Лятото вече е на привършване, а с него си отива и така блажената и безгрижна ваканция на малчуганите. Колкото и да не му се иска на твоето малко съкровище, новата учебна година наближава с пълна сила и той трябва да бъде добре подготвен за нея. От теб като родител се изисква да му помогнеш за последното. Сред първите неща, които трябва да направите, е да отидете заедно на покупки. В следващите редове ще изведем основните неща, от които се нуждае всяко дете в навечерието на учебната година.

Дрехи – няма как да се размине покупката на дрехи. Имай предвид, че твоят наследник ще се нуждае от дрехи за няколко основни повода. От една страна имаме официалното облекло, което се носи на училищни празници (вкл. първия учебен ден), както и на други специални поводи. От друга, ежедневното училищно облекло, което трябва да бъде удобно за малчугана и същевременно да отговаря на тенденциите и вкусовете на новото поколение. В допълнение, задължително е вземането и на няколко спортни екипа, предназначени за часовете по физическо и игрите с връстниците.

Учебни пособия – в категория „учебни пособия“ влиза всичко необходимо за нормалното участие на малчугана в учебния процес. Учебници и тетрадки, химикали и моливи, линии и триъгълници, и т.н. Интересното е, че сред предучилищните намаления могат да се намерят и стоки, които биха ти свършили отлична работа в офиса. Сред тях са хартия за писане, папки, най-различни други консумативи и дори теблети и лаптопи. Мъдра би била идеята наред с пазаруването за твоето малко съкровище да си вземеш също така някои неща за работното ежедневие, спестявайки разходи в дългосрочен план.

Раница – училищната раница трябва да отговаря на редица критерии. Особено важно е тя да бъде максимално комфортна за носене и да минимизира риска от гръбначни проблеми и изкривявания. Разбира се, в същото време раницата трябва да бъде и достатъчно голяма, за да побира всички необходими за нормалния учебен ден вещи и принадлежности. Хубаво е да се заложи на раница с изпипан дизайн и различни прегради, които насърчават малчугана да подрежда добре своите неща и съответно да ги намира бързо и лесно винаги, когато са му необходими.  

Хигиенни продукти -  съветваме те от ранна възраст да възпитаваш своето дете в посока спазване на добрите хигиенни навици. Това важи в още по-голяма степен, когато то е на училище и общува непрекъснато с връстниците си. Дезодорантът и парфюмът са напълно задължителни аксесоари, но е нужно да обясниш на малчугана, че трябва да ги използва само и единствено в количествата, които са му необходими в ежедневието. Редовното присъствие на мокри кърпички в раницата пък е ефективен начин за предпазване от вредни бактерии и намаляване на опасността от заразяване с най-различни вируси.   

Аксесоари за храна – детето не бива да залага само на сухи храни, а да консумира и готвени такива. Независимо дали ще си носи подобни храни от вкъщи или пък ще ги купува от стол или заведение за хранене в близост до училището, със сигурност една подходяща кутия за храна ще му бъде доста полезна и удобна. Такава кутия за храна можеш да откриеш практичеки навсякъде, като се предлагат и детски кутии с най-различни шарки и рисунки. Добре е също да се закупи термос за вода, който винаги може да бъде пълнен и така да се гарантира непрекъснатия достъп до течности на малчугана.

Играчки и принадлежности за забавление – в зависимост от възрастта на учениците, те могат да бъдат доста разнообразни. От плюшени играчки през видеоигри до редица приложения в смартфона. Не забравяй, че за малкото съкровище училището е възможно да бъде също толкова стресиращо, колкото е за теб работата. Така че не го лишавай от възможността да се забавлява и да прекарва пълноценно свободното си време. Разбира се, с уговорката, че тези забавления трябва да са в разумни граници и на разумна цена.

Кредитна карта Бяла Карта ще бъде твоят пръв помощник в процеса на покупки за новата учебна година. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави необходимите финансови средства точно тогава, когато ти трябват най-много. В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от постоянни намаления и промоции в широка мрежа от търговски обекти, включително магазини за детски стоки. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и насочи твоя наследник по правилния път към успеха и благополучието в живота! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш