Кандидатствай Вход
Кои умения и знания да усъвършенстваш, ако искаш добре платена работа през новата година?

Кои умения и знания да усъвършенстваш, ако искаш добре платена работа през новата година?

  • Бяла Карта
  • 07.01.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1275

Ако все още търсиш начин да увеличиш доходите си, то един от факторите за постигане на това е да усъвършенстваш нови знания и умения. Вече знаеш, че изграждането на добра кредитна история също е сред важните фактори за стабилизиране на финансовото ти положение. С помощта на кредитна карта Бяла Карта имаш възможност да разполагаш с парични средства всеки месец до заплата, като успоредно с това се грижиш и за бъдещето си, създавайки добър кредитен рейтинг пред кредиторите. Това обаче не е достатъчно, за да мултиплицираш приходите си лесно и бързо.

Винаги има знания, които ще ти бъдат от полза, за да печелиш парични средства в бъдеще. Става въпрос за знания, които не само са ти интересни, но и са необходими в глобален мащаб на света. Следователно, не е задължително да става въпрос за хобито ти. Дори да обичаш да рисуваш картини, ако това не е добре заплатено и няма търсене на пазара, едва ли ще се сдобиеш с удовлетворяваща печалба. Поради тази причина е полезно да проучиш кои ще са професиите или специалностите, към които ще има най-голям интерес през следващите години. Дори и някои от тях да ти се струват непосилни, със сигурност ще намериш нещо, което може би ще ти подхожда и ще развие потенциала ти. Разбира се, не забравяй, че за да придобиеш нови знания, трябва най-малкото да имаш интерес в дадена сфера или специалност. Например, ако си добър по математика, може би компютърните науки ще ти се отдават. От друга страна, ако предпочиташ да сглобяваш разни неща, то инженерните специалности едва ли ще ти се сторят невъзможно трудни. Точно затова в началото на 2019 г. е време да си зададеш въпроса: Кои ще са най-търсените професии през предстоящите години? Отговорът на този въпрос ще ти е полезен, защото търсените професии обикновено са и най-добре заплатени. А на теб ти трябва точно това, ако искаш да подобриш финансовото си състояние и да печелиш още повече пари. Разбереш ли какви умения да усъвършенстваш, за да бъдеш конкурентен на пазара, ще увеличиш шанса си за забогатяване. Затова нека погледнеш към професиите на бъдещето и към кои сфери би било разумно да насочиш усилията си през следващите месеци.

Според проучвания в САЩ, технологичните роли осигуряват най-високото увеличение на заплатите през последните дванадесет месеца - осем от най-добре представящите се работни места през 2019 г. ще бъдат в технологичната индустрия, твърди американски сайт.

В списъка на професиите, които са получили най-голямо увеличение на заплатите в САЩ, компютърните инженери бележат ръст с 6,2%, докато разработчиците на бази данни са нараснали с 5,6% през 2018 г. Така че, както вече споменахме, компютърните науки определено са сфера, която не бива да игнорираш, ако търсиш по-високи доходи.

Другите области, в които се наблюдава голямо увеличение на заплатите, са онези, в които оперират финансовите мениджъри. Медицинските сътрудници и по-специално медицинските сестри също спадат към професиите, които бележат дефицит на кадри през изминалата година.

Американско проучване показва, че почти половината (49%) от работодателите твърдят, че недостигът на квалифицирана работна ръка заплашва производителността, докато 46% съобщават за отрицателен ефект върху морала на служителите и 41% казват, че това оказва влияние върху способността за изпълнение на проекти.

„Недостигът на умения, който продължава да е широко разпространен в повечето професии, е основен двигател за плановете за набиране на персонал, а работодателите работят усилено, за да намерят таланти, за да запълнят тези пропуски. Това само ще направи и без друго силно конкурентния пазар за таланти още по-конкурентен и ще окаже допълнителен натиск върху работодателите да увеличават заплатите, за да привлекат и задържат персонала. Работодателите ще трябва да действат решително, ако искат да изпреварят конкуренцията, особено когато наемат служители в силно конкурентни области като технологията. За целта не е достатъчно само да се предлагат привлекателни договори по отношение на заплатата, но и да се вземат предвид фактори като баланса на професионалния и личния  живот, кариерното развитие и другите аспекти. важни за служителите ”, казва специалистът Саймън Уинфилд.

Ето при кои професии се очаква най-висок ръст на заплатите през 2019 година:

Оперативен данъчен мениджър

Senior Front End Developer  (Javascript / HTML / CSS)

IT архитект

Senior/Analyst Developer (C#/VB.net, ASP.net)

Администратор на Linux системи / DevOps инженер

Разработчик (C # / VB.net, ASP.net)

Разработчик на бази данни

Инженер информационна сигурност

И ако тези специалност ти се струват времеемки и изискващи много усилия, спомни си, че началото винаги ще изглежда трудно, в каквото и да решиш да инвестираш усилията си. Заради това, постарай се да инвестираш не само в печеливши компании, но и в себе си. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш