Кандидатствай Вход
Кои са най-важните съвети на Бил Гейтс към студентите и младите предприемачи?

Кои са най-важните съвети на Бил Гейтс към студентите и младите предприемачи?

  • Бяла Карта
  • 13.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1095

Бил Гейтс е не само един от най-популярните в световен мащаб бизнесмени, инвеститори и писатели. През годините той се превърна в символ на успеха, на ефективността, на просперитета и на правилното мислене. Неведнъж основателят на „Майкрософт“ е отделял от ценното си време, за да изнася лекции пред ученици и студенти, и да се опита да им предаде своята формула за успеха. В днешната статия от блога на Бяла Карта сме събрали най-важните съвети от въпросните лекции на Бил Гейтс. Съвети, възприемането и следването на които би могло да те изведе на пътя към финансовото и житейско благополучие.

„Животът е несправедлив, свиквай с това!“ – всъщност Бил Гейтс ни казва това, което всички добре знаем, но някакси отказваме да приемем. Да, животът е несправедлив, при това понякога в особено голяма степен. Няма начин да не ти се е случвало въпреки здравата и усърдна работа не само да не постигнеш желаните резултати, но и усилията ти да останат напълно неоценени. В подобни ситуации трябва просто да забравиш възможно най-бързо за провала и да започнеш всичко отначало. Отчаянието и самосъжалението са най-големите ти врагове, така че стой далеч от тях!

„Започни да преследваш целите си колкото е възможно по-рано!“ – няма как всеки да е като Бил Гейтс, който на практика е стартирал развитието и усъвършенстването на своите умения по отношение на компютърните системи още на 13-годишна възраст. Но задължително имай предвид, че колкото по-рано започнеш да преследваш целите си, толкова по-големи са шансовете ти за успех. Ранният старт ще ти даде възможност с времето наистина да се усъвършенстваш в това, което правиш, и да станеш един от най-добрите в своята сфера.

„Животът е най-доброто училище.“ – по време на своите лекции Бил Гейтс многократно повтаря тази популярна фраза на студентите. Той обаче добавя към нея и още една – „Ако си мислиш, че учителят ти е непоносим, почакай само да се сдобиеш с шеф. Той няма да има никакви задръжки“. Това, което иска да каже създателят на „Майкрософт“, е, че не е от чак толкова голямо значение колко книги си прочел и с колко теста си се справил успешно в училище или в университета. Защото когато си на работа, никой няма да те учи, да те подкрепя и да ти дава максимално систематизирани уроци и домашни. От теб ще се очакват само и единствено положителни резултати за фирмата, а как ще ги постигнеш си е изцяло твой проблем. Така че винаги се старай да си вадиш изводи от собствените си грешки и да разбираш уроците, които ти предоставя животът.

„Бъди мил със зубърите. Вероятно в бъдеще ще ти се наложи да работиш за някой от тях.“ – в училище и в университета често етикетът „зубър“ се лепва на тези младежи, които учат най-много. Да, те изглеждат малко странно – вечно вглъбени в своя учебник или книга, леко притеснителни и неособено активни в социалните контакти. Такива хора обаче впоследствие често стават доста успешни предприемачи  в своята сфера, защото ежедневието им се върти изцяло около въпросната материя и съответно те откриват по-верните решения от останалите.  В този смисъл те съветваме да не им се подиграваш, а да бъдеш мил и любезен с тях. Защото от това би могло да зависи твоето кариерно развитие и израстване в бъдеще.

„Реалният живот не е такъв, какъвто ти го представят по телевизора.“ – не вярвай на розовите картини и сцени, които се излъчват по телевизията. Реалният живот е доста по-тежък и суров. И за да успее човек в него, трябва непрекъснато да се грижи за своята кариера и финанси, а не да виси по кафетата и да си чати с приятели.

„Старай се сам да си бъдеш шеф.“ – това да изградиш собствен бизнес и сам да си бъдеш шеф ще бъде едно от най-големите ти постижения. Постижение, което ще ти позволи да работиш за реализиране на собствените си мечти, а не за тези на други хора.   

Пътят към успеха е доста труден и трънлив. И за да вървиш успешно по него, трябва предварително да си гарантираш личното финансово спокойствие и сигурност. Последното може да стане, ако кандидатстваш за твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитната карта, която винаги ще бъде до теб и ще ти предоставя паричните средства, от които се нуждаеш. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи първата стъпка към своите бъдещи успехи и благополучие!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш