Кандидатствай Вход
Виното като вълшебна напитка – ползи и лечебни свойства

Виното като вълшебна напитка – ползи и лечебни свойства

  • Бяла Карта
  • 03.07.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1339

Виното като напитка се употребява дори от хора, които по принцип не обичат алкохола. Романтични вечери между партньори, големи семейни събирания, посрещане на приятели, които са дошли на гости, вечерен релакс на канапето пред телевизора – всички тези поводи са подходящи да се насладиш на чаша хубаво вино. Какви са причините за подобна популярност на виното и кои свойства му дават определението „вълшебна напитка“? В следващите редове ще научиш малко повече за здравословните и другите ползи, които редовното консумиране на вино (в умерени количества естествено) може да ти предостави.

Забавяне процесите на стареене и по-дълъг живот – проведени са множество изследвания за връзката между консумирането на вино и дължината на човешкия живот. Голяма част от тези проучвания категорично показват, че виното спомага да се редуцират определени щети, причинявани от естествения процес на стареене на човешкото тяло и организъм. Последното важи в особена степен за сърцето и кръвоносната система. От подобни резултати могат да се направят изводи, че разумното консумиране на вино е фактор за съхранение на отличното здравословно състояние и кондиция на човека, и постигане на дълголетие.

Подобряване на мозъчните функции – виното подобрява редица функции, свързани с мозъчната дейност на човека. Доказателства за това свойство също могат да се открият в резултатите от редица изследвания, направени с групи от доброволци. Участниците в подобни изследвания, които са притежавали навика да консумират редовно вино, са показали значително по-добро представяне по отношение на аспекти като памет, емоционална интелигентност и способност за усвояване на нови знания и умения.

Защита срещу депресивни състояния – виното не само подобрява здравето и функциите на организма, но и помага на човек да бъде в отлична кондиция и настроение. Тази напитка предоставя надеждна защита срещу негативните ефекти от натрупваните през ежедневието стрес и напрежение. Учени са установили, че консумирането на две до седем чаши вино седмично води до значително намаляване на риска от изпадане в депресия и други нежелани емоционални състояния.

Запазване на зъбите в отлично състояние -  виното е полезно и за запазването на отличното състояние и външен вид на човешките зъби. Това се дължи най-вече на неговите антимикробни свойства. Тези антимикробни свойства съдействат за минимизирането на вредните бактерии и микроорганизми в устната кухина, които потенциално биха могли да доведат до различни проблеми със зъбите и венците.

Предпазване от простуди и настинки – никак не е случаен фактът, че редица хора след прибиране от работа през зимата пият чаша вино, за да се сгреят. Напитката действително има сгряващ ефект и премахва чувството на студ, но нейните свойства далеч не спират до там. Консумирането на вино през зимата стимулира създаването на естествен имунитет срещу вируси и грипни заболявания. А в случай на хващане на подобно заболяване, виното може да бъде средство за намаляване на нежеланите симптоми и по-леко преминаване през процеса на оздравяване.

Понижаване на холестерола – високите нива на холестерол са сериозен проблем за все повече хора в днешно време. Проблем, който ако не бъде овладян, създава рискове от инфаркт, инсулт и различни болести на сърцето. При подобни случаи обикновено лекарите изписват строги диети, вследствие на които от ежедневното меню на човека отпадат редица храни и напитки. Е, можеш да бъдеш напълно сигурен, че виното не е сред въпросните напитки. Тъкмо обратното – консумирането на вино води до намаляване на лошия холестерол и спомага за трайното овладяване на този проблем с човешкото здраве.      

Намаляване на риска от развитие на някои сериозни заболявания – и не на последно място, доказано е, че веществото ресвератрол, което се съдържа в червеното вино, спомага за превенцията и лечението на някои видове рак. То също така е възможно да забави развитието на болестта на Алцхаймер, макар че специално по отношение на този аспект все още се провеждат изследвания за установяване на точното му въздействие. Така или иначе можем уверено да кажем, че консумирането на вино има значим положителен ефект във връзка с поддържането на отличното здраве и кондиция на човешкия организъм във времето.

Ценителите на хубавото вино могат да се възползват от редица отлични опции благодарение на кредитна карта Бяла Карта. Тази кредитна карта ти предоставя например 15% постоянна отстъпка при закупуване на продукти от BG Wine Restaurant – приятно ново заведение, подбрало специално за своите клиенти най-добрите български вина, както и мезета и ястия за тях. Там се предлагат над 300 вида български вина на малки изби от всички региони на страната. А ако посетиш BG Wine Restaurant в четвъртък, петък или събота вечер, ще се насладиш и на прекрасна жива музика. Избери кредитна карта Бяла Карта и комбинирай качествено вино с хубави моменти в компанията на най-близките хора!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш