Кандидатствай Вход
Закони на парите

Закони на парите

  • Бяла Карта
  • 19.12.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1770

Всеки един от нас иска да има достатъчно добри доходи, за да изпълнява своите желания и да покрива своите нужди. Сигурно е също, че като чуеш финансово свободен човек и си представяш възможността да пътуваш, да притежаваш доза лукс, да живееш в красива къща, да посещаваш екзотични дестинации.

В много от трудовете, изучаващи парите обаче, щастието не е описано само като финансова задоволеност. Да притежаваш част от изброените неща и да можеш да си позволиш другата част от тях не е достатъчно. Израза, че „щастието не се купува с пари“ има хиляди доказателства в реалния живот. Затова Бяла Kарта ще те запознае с основните принципи на парите, които биха ти донесли удовлетвореност и финансова стабилност. И които със сигурност ще те мотивират да станеш по-далновиден и разумен при планиране на своето бъдеще.

Четейки следващите редове обаче, не трябва да забравяш основното правилно. А то е, че парите не са цел, а инструмент, и че неправилното разбиране на парите е вероятната причина довела до погрешните ти разбирания и убеждения.

Благоденствието в живота ти не може да бъде постигнато само с парите. Чувството на завършеност идва с вътрешното спокойствие, удовлетворение и радост от постигнатите цели и мечти. Това е онзи път, който може да те направи значим в собствения ти свят от възможности и реализации.

В следващите редове ще прочетеш 4-те най-важни закона, на които се подчиняват парите.

Законът на изобилието

Според така наречения “Закон на изобилието“ днес има пари за всеки, който пожелае, стига да положи определени усилия, за да постигне своите цели. Според Хенри Форд, ако носиш в себе си увереността, че можеш да работиш и станеш богат, то ти със сигурност можеш да го направиш. Вярата ти в собствените възможности и тяхното оширяване ще построи пътя към успеха ти и ще ти донесе твоята финансова свобода.

Разширявай своите финансови хоризонти. Не спирай да вярваш в себе си. Усъвършенствай се постоянно и опознай навиците си. Така ще започнеш да достигаш твоите цели и те ще бъдат твоя трамплин към новите ти постижения. Не забравяй, че всичко зависи от теб самия и от твоето постоянство. Затова не потъвай в съмнения дали можеш да се справиш или не, а просто продължавай напред смело.

Закон на далновидността

Това е едно от най-важните качества, които един предприемач или успял човек може да притежава. Това е и една от основните ти задачи по пътя на успеха. А именно - научи се да управляваш парите си с грамотно инвестиране и постоянно увеличавай финансовите си потоци, внимателно и разумно, за да създадеш своята финансова свобода.

Финансовата ти далновидност може да бъде изградена в няколко стъпки. Първата е да си поставиш финансова цел в личен план. Не се цели високо. Започни бавно и с малки стъпки, докато станеш сигурен в това, което правиш. После, след като си получил прихода, който си поставил за цел се научи да го управляваш правилно. Това е най-голямото предизвикателство. Но колкото повече пари трупаш по сметката си, толкова по-необходимо ще става да умееш да боравиш с тях правилно. Затова започни да се интересуваш от всичко, което касае управлението на финансите ти. И не забравяй, че никой не се е родил научен.

Закон на спестяването

Постави си като цел да започнеш да спестяваш. Това може да се приеме и като първа крачка към твоята финансова свобода. Постави си отправна точка, като например колко по размер спестявания искаш да натрупаш и какво искаш да направиш с тях. Желаната крайна цел раздели на по-малки цели и действай с решимост и увереност. Успоредно с финансите, ти ще трупаш и незаменим опит, който ще можеш да приложиш в бъдещите си финансови проекти с успех.

Закон на даряването

Дарявай или давай част от средствата си за определна кауза. Помагай на свои близки хора, които нямат твоя финансов статус или имат нужда от помощ. Участвай, дори и с малко, в благотворителни кампании. Неписаното правило гласи, че трябва да достигнеш до момента, в който да даряваш 10% от твоите доходи за социални каузи.

Бяла Карта ти разкри четирите закона, на които се подчиняват парите. От тук насетне избора е само твой. И не забравяй, че ако имаш нужда от добър старт в спазването на тези закони, то кредитната карта Бяла Карта винаги е до теб, за да ти помогне.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш