Кандидатствай Вход
Защо е необходимо да си направим автокаско?

Защо е необходимо да си направим автокаско?

  • Бяла Карта
  • 05.03.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 845

Все повече хора разбират необходимостта от правенето на застраховка на автомобила (или т.нар. автокаско) и преимуществата, които тя би могла да им донесе. Истината е, че живеем в доста динамичен и непредвидим свят, в който няма как да кажем с абсолютна сигурност какво ще се случи след година, месец, седмица или дори ден. Поради тази причина предварителната подготовка за неочаквани или неблагоприятни събития е най-добрият вариант. Правенето на застраховка на личното превозно средство, с което се придвижваш всеки ден от дома си до офиса, е част от въпросната подготовка. В следващите редове ще ти дадем няколко основателни причини да заложиш на автокаско:

Защита на себе си и близките си хора при инциденти – инцидентите на пътя понякога могат да бъдат с доста тежки последствия за намиращите се в превозното средство хора. Сред тях счупвания, наранявания и тежки травми на шофьора или пък на пътниците, които изискват оказване на спешна болнична помощ. Избирането на правилната застраховка на автомобила ще ти помогне да си гарантираш средствата, с които би могъл да обезпечиш получаването на въпросната болнична помощ, както и на допълнителни терапии и процедури при нужда. Не забравяй, че здравето на теб и близките ти хора е безценно и винаги трябва да бъде поставяно на първо място.

Възстановяване на превозното средство – пътно – транспортните произшествия в редица случаи повреждат сериозно превозното средство. Вероятно добре знаеш колко са скъпи в днешно време сервизните услуги и колко солено би могъл да ти излезе един пълен ремонт на автомобила. Наличието на автокаско ще бъде спасението за теб в подобен момент. То ти гарантира, че твоят застраховател ще покрие напълно щетите, а превозното ти средство ще бъде ремонтирано във възможно най-кратки срокове, позволявайки ти да се върнеш към своето нормално ежедневие.

Подкрепа в спорни ситуации – надеждните застрахователни компании са способни да ти осигурят необходимата помощ и подкрепа при изясняване на спорове с други шофьори на пътя. Подобни спорове често възникват около инцидентите на пътя и са свързани с изясняване на това кой е виновен за произшествието и какви обезщетения трябва да изплати на отсрещната страна. В такава ситуация винаги е добре да имаш зад гърба си професионалисти, които да ти помогнат да потърсиш всички полагащи ти се права, както и да ти спестят значително време и усилия в целия процес.

Няма как да контролираш всичко -  колкото и добър шофьор да си, няма как да контролираш всичко, което става на пътя. Винаги е възможно някой от останалите участници в движението да те постави в рискова ситуация и в крайна сметка да се стигне до нежелан инцидент. Излишно е да споменаваме злонамерени действия като умишлено повреждане или кражба на автомобили, които за съжаление се срещат и в днешно време. Застраховката на личното превозно средство няма да те предпази от подобни действия, но ще ти помогне при наличието им да получиш компенсация, с която да покриеш причинените щети.

Природат е непредвидима – природата също е непредвидим фактор, върху който не е възможно да осъществяваме никакъв контрол. Редица са природните фактори и елементи, способни да създадат рискове за състоянието и нормалната работа на автомобила ти. Сред тях са традиционните тежки зимни условия (големи количества сняг, поледица), както и внезапни явления като градушка например. Няма как да сме 100% защитени и срещу природни бедствия като наводнения, пожари и т.н. Надеждната застраховка на автомобила ще покрие щетите от такива природни бедствия и ще ти спести значителни главоболия.

Осигуряване на личното ти спокойствие и комфорт -  в съвременното натоварено и изпълнено със стрес ежедневие е от голямо значение да умееш да осигуряваш личното си спокойствие и комфорт. Автокаското е решителна стъпка точно в тази посока. Сключването на застраховка от този тип ще ти позволи да забравиш за всички притеснения, свързани с личното ти превозно средство, и да се концентрираш върху постигането на хармония в професионалния и личния си живот.   

Избери кредитна карта Бяла Карта и внеси по-големи дози спокойствие и сигурност в ежедневието си! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш