Кандидатствай Вход
Защо богатите хора използват кредитни карти?

Защо богатите хора използват кредитни карти?

Ако възприемаме кредитните карти чисто и просто като един инструмент, чрез който можем спешно да си набавим пари при нужда, богатите не би трябвало да ги използват, нали? 

Все пак те живеят в лукс и имат на разположение достатъчно средства, които да харчат когато и за каквото поискат. Всъщност обаче истината е съвсем друга. 

Дори значителна част от милионерите не само притежават кредитни карти, но и са напълно привикнали към ежедневната им употреба. 

Причината за това е, че освен източник на свежи средства, кредитната карта има и много други роли, функции и преимущества за човека. 

В следващите редове ще разбереш кои точно са тези преимущества и защо висшето общество се интересува от тях.

Защо богатите хора използват кредитни карти?

Удобството на кредитните карти

На първо място, кредитната карта е изключително лесна и удобна за използване. Простo пластмаса, която спокойно можеш да носиш в джоба на панталона или на сакото си. Пластмаса, която ти дава възможност да се разплащаш във всякакви търговски обекти. 

Дори и един човек да е милионер, едва ли ще му бъде особено комфортно да държи в себе си огромно количество банкноти, да не говорим пък за монети. 

В допълнение, кредитните карти, предназначени за използване в чужбина, вършат отлична работа при пътувания по бизнес и лични поводи

Например Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и способна да ти гарантира бързите и безпроблемни покупки и разплащания, независимо къде се намираш към настоящия момент.

Имат по-голяма сигурност с кредитна карта 

Сигурността винаги е от ключово значение, когато става въпрос за финансови транзакции. И кредитната карта може да я гарантира в много по-голяма степен отколкото всеки друг финансов инструмент. 

Човек трябва да бъде внимателен по отношение на това къде и как използва например дебитната си карта, защото тя е директно свързана с негов банков акаунт и носи риск от финансови измами и източване на средства

При кредитната карта подобен риск се премахва напълно. Затова и богатите предпочитат да я използват – благодарение на нея те могат да се разплащат навсякъде, без да предоставят в неподходящи ръце своеобразен ключ за достъп до средствата в банковите си сметки.

Потребителска защита 

Кредитните карти предоставят надеждна потребителска защита дори при възникване на извънредни събития и ситуации. Добър пример за това може да бъде взет от сферата на въздушния транспорт. 

В случай на отмяна на самолетен полет поради лоши метеорологични условия, повечето авиокомпании имат практиката да връщат парите само и единствено на клиентите, закупили билети с кредитна карта. 

Така че никак не е изненадващо, че един богат човек,  обикновено вземащ си билети за първа класа с всички включени екстри, предпочита вариант, при който дадените от него средства за резервация са напълно защитени. 

Кредитната карта не само ще гарантира връщане на въпросните средства при отмяна на полет, но дори би могла да даде на клиента преимущество при запазване на места за следващия полет до желаната дестинация.

Възползват се от награди и бонуси с кредитни карта

Кредитните карти предоставят различни бонуси и награди на своите притежатели. От участие в специални томболи за награди до получаване на отстъпки при използване продуктите и услугите на определени компании. 

Тези компании могат да са търговски вериги за хранителни стоки или бяла техника, хотели и ресторанти, фитнес и здравни центрове, компании за финансови и застрахователни услуги, и т.н. 

Kредитна карта Бяла Карта например лесно ще се превърне в твоята клубна кредитна карта, позволяваща ти да се разплащаш и да получаваш постоянни намаления и промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти.

Достъп до специални събития 

Богатите обичат кредитните карти и защото тези финансови инструменти им предоставят достъп до специални събития, където местата са силно ограничени.

Възможно е да се посочат много примери за подобни събития – от  спортни събития до концерти и други културни мероприятия. Редица кредитни карти  дават на своите клиенти преимущества при уреждането на пропуски за споменатите типове събития и особено при гарантирането на възможно най-добрите места в залата, на стадиона и т.н. 

Или казано с други думи, кредитната карта е способна да те накара да се чувстваш опривилегирован и да бъдеш част от социалните групи и компании, към които винаги си искал да принадлежиш. 

Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за всеки един потребител, търсещ удобство, сигурност и допълнителни придобивки и екстри в своето ежедневие. 

Тя е без такси за издаване и без годишна такса за обслужване. Избери достъпната кредитна карта, способна да ти предостави необходимите финансови средства по всяко време и във всяка точка от света. 

Кредитна карта Бяла Карта ще бъде винаги до теб и ще се съобразява само и единствено с твоите нужди, интереси и предпочитания.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш