Кандидатствай Вход
Защо пътуването само с една кредитна карта е лоша идея?

Защо пътуването само с една кредитна карта е лоша идея?

  • Бяла Карта
  • 17.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1067

В днешно време кредитната карта е широко използвана, когато става въпрос за международни пътувания и покриване на разходи по време на престои в хотели. И за това си има много проста причина. За разлика от дебитната карта, кредитната такава не е директно свързана с банков акаунт на съответния потребител. В този смисъл употребата й значително редуцира риска от финансови измами и източване на лични средства. Дали обаче една кредитна карта е достатъчна, за да ти гарантира пълно покриване на разходите и спокойствие във финансов план по време на цялото пътуване? В следващите редове предстои да поговорим малко по-подробно по този въпрос.

Една кредитна карта за пътуване – слаби страни и потенциални рискове

На първо място, ще разгледаме слабите страни и потенциалните рискове, които крие носенето само на една кредитна карта по време на път. Тези рискове са свързани най-вече с всички неизвестности, криещи се в самото пътуване и попадането ти в напълно непозната обстановка. Ето няколко възможни негативни сценария, за които трябва да си подготвен:

  • открадване или загубване на кредитната карта – колкото и да си внимателен по отношение на личните си вещи, понякога такива неща се случват. А по време на пътуване е особено лесно да изпуснеш от погледа си елементи като кредитната карта и впоследствие да се сблъскаш с неприятна изненада. В случай на открадване или загубване на кредитната карта докато си в чужбина, положението за теб може да се усложни доста. Затова е препоръчително да имаш резервна такава или пък пари в брой, скрити на друго място, които да ти послужат за покриване на текущите разходи при нужда.
  • блокиране на кредитната карта – друга потенциална опасност, която крие пътуването само с една кредитна карта, е тя да бъде блокирана в неподходящ за теб момент. Голяма е вероятността това да стане, ако предварително не си уведомил съответната кредитна компания за предстоящото си пътуване. Внезапното извършване на транзакции с кредитната карта от съвсем различна локация определено ще събуди съмнения, а в някои случаи ще доведе и до вземане на извънредни мерки от страна на нейния издател.
  • инциденти с банкомата – случва се и по време на тегленето на пари от банкомата да станат неприятни за теб инциденти. Подобни инциденти обикновено са свързани с гълтането на кредитната карта от устройството или пък нейното блокиране. Причините за това могат да бъдат най-различни – от неизправност на банкомата до твоя грешка при използването му. Крайният резултат обаче е един и същ, а именно - моментната невъзможност за употребата на кредитната карта като средство за разплащане.
  • ограничени приложения на кредитната карта – неприятна изненада за теб е възможно да дойде и от ограничените приложения на съответната кредитна карта, които не позволяват тя да се употребява на определени места. Затова е препоръчително да потърсиш всякаква информация за твоята кредитна карта, която би могла да ти е от полза. Например дали кредитната карта се признава в страната, за която заминаваш, и ще бъде ли приета като средство за разплащане например в хотели, агенции за коли, летища и т.н.

Какви преимущества ти предоставя Бяла Карта в случаи на международни пътувания?

Кредитна Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за теб, ако често предприемаш международни пътувания. Благодарение на тази кредитна карта сигурността на твоите лични средства и разплащания ще стане по-висока от всякога, а голяма част от изброените дотук рискове ще отпаднат напълно. По-надолу в текста ще разбереш кои точно свойства на кредитна карта Бяла Карта правят употребата й по време на пътуване толкова удачно и мъдро решение.

Достъпна е навсякъде по света – Бяла Карта е международна кредитна карта, която се признава във всички държави по света. Независимо накъде пътуваш и какви места смяташ да посетиш, тази кредитна карта ще ти свърши отлична работа. С кредитна Бяла Карта разплащанията се реализират по-бързо, лесно и ефективно от всякога.

Предоставя най-висока степен на сигурност – всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, в който може да влиза винаги от своето мобилно устройство. В този профил са налични цялата история на направените от него трансакции и различна друга информация във връзка с кредитната карта, която е възможно да му потрябва.

Незабавно съдействие при възникнал проблем – екипът на кредитна карта Бяла Карта поддържа 24/7 телефон, предназначен да отговори по най-добрия начин на нуждите на клиентите. При възникване на какъвто и да било проблем (открадване, повреждане или блокиране на кредитната карта), имаш възможност незабавно да се свържеш с нас, за да ти помогнем с разрешаването му.

Избери кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш