Кандидатствай Вход
Защо пътуването само с една кредитна карта е лоша идея?

Защо пътуването само с една кредитна карта е лоша идея?

В днешно време кредитната карта е широко използвана, когато става въпрос за международни пътувания и покриване на разходи по време на престои в хотели. И за това си има много проста причина.

За разлика от дебитната карта, кредитната такава не е директно свързана с банков акаунт на съответния потребител. В този смисъл употребата ѝ значително редуцира риска от финансови измами и източване на лични средства. 

Дали обаче една кредитна карта е достатъчна, за да ти гарантира пълно покриване на разходите и спокойствие във финансов план по време на цялото пътуване? В следващите редове предстои да поговорим малко по-подробно по този въпрос.

Защо пътуването само с една кредитна карта е лоша идея?

Наличието на една кредитна карта за пътуване има слаби страни и крие потенциални рискове.

На първо място, ще разгледаме слабите страни и потенциалните рискове, които крие носенето само на една кредитна карта по време на път. Тези рискове са свързани най-вече с всички неизвестности, криещи се в самото пътуване и попадането ти в напълно непозната обстановка. 

Ето няколко възможни негативни сценария, за които трябва да си подготвен:

Открадване или загубване на кредитната карта 

Колкото и да си внимателен по отношение на личните си вещи, понякога такива неща се случват. А по време на пътуване е особено лесно да изпуснеш от погледа си елементи като кредитната карта и впоследствие да се сблъскаш с неприятна изненада. 

В случай на открадване или загубване на кредитната карта докато си в чужбина, положението за теб може да се усложни доста.  

Затова е препоръчително да имаш резервна такава или пък пари в брой, скрити на друго място, които да ти послужат за покриване на текущите разходи при нужда.

Блокиране на кредитната карта 

Друга потенциална опасност, която крие пътуването само с една кредитна карта, е тя да бъде блокирана в неподходящ за теб момент. Голяма е вероятността това да стане, ако предварително не си уведомил съответната кредитна компания за предстоящото си пътуване. 

Внезапното извършване на транзакции с кредитната карта от съвсем различна локация определено ще събуди съмнения, а в някои случаи ще доведе и до вземане на извънредни мерки от страна на нейния издател.

Инциденти с банкомата 

Случва се и по време на тегленето на пари в брой от банкомата да станат неприятни за теб инциденти. Подобни инциденти обикновено са свързани с гълтането на кредитната карта от устройството или пък нейното блокиране. 

Причините за това могат да бъдат най-различни – от неизправност на банкомата до твоя грешка при използването му. Крайният резултат обаче е един и същ, а именно - моментната невъзможност за употребата на кредитната карта като средство за разплащане.

Ограничени приложения на кредитната карта 

Неприятна изненада за теб е възможно да дойде и от ограничените приложения на съответната кредитна карта, които не позволяват тя да се употребява на определени места. 

Затова е препоръчително да потърсиш всякаква информация за твоята кредитна карта, която би могла да ти е от полза. 

Например дали кредитната карта се признава в страната, за която заминаваш, и ще бъде ли приета като средство за разплащане например в хотели, агенции за коли, летища и т.н.

Какви преимущества ти предоставя Бяла Карта в случаи на международни пътувания?

Кредитна Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за теб, ако често предприемаш международни пътувания.

Благодарение на тази кредитна карта сигурността на твоите лични средства и разплащания ще стане по-висока от всякога, а голяма част от изброените дотук рискове ще отпаднат напълно. 

По-надолу в текста ще разбереш кои точно свойства на кредитна карта Бяла Карта правят употребата й по време на пътуване толкова удачно и мъдро решение.

Достъпна е навсякъде по света 

Бяла Карта е международна кредитна карта, която се признава във всички държави по света. Независимо накъде пътуваш и какви места смяташ да посетиш, тази кредитна карта ще ти свърши отлична работа. С кредитна Бяла Карта разплащанията се реализират по-бързо, лесно и ефективно от всякога.

Предоставя най-висока степен на сигурност 

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, в който може да влиза винаги от своето мобилно устройство.

 В този профил са налични цялата история на направените от него трансакции и различна друга информация във връзка с кредитната карта, която е възможно да му потрябва.

Незабавно съдействие при възникнал проблем 

Екипът на кредитна карта Бяла Карта поддържа 24/7 телефон, предназначен да отговори по най-добрия начин на нуждите на клиентите.

При възникване на какъвто и да било проблем (открадване, повреждане или блокиране на кредитната карта), имаш възможност незабавно да се свържеш с нас, за да ти помогнем с разрешаването му.

При непредвидени ситуации в чужбина и нужда от допълнителни средства, винаги можеш да разчиташ на своята кредитна карта. С нея можеш да изтеглиш пари в брой или директно да платиш при търговец на ПОС терминал.

С кредитната карта в джоба имаш по-голямо спокойствие, че няма да изпаднеш в неприятна и безизходна ситуация.

Избери кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш