Кандидатствай Вход
Защо ставаме по-щастливи с напредването на възрастта?

Защо ставаме по-щастливи с напредването на възрастта?

  • Бяла Карта
  • 07.04.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 470

Всеки има възходи и падения, но през годините забелязваме дългосрочна тенденция: Ставаме по-щастлив с възрастта. Или поне така сочи проучване. Докато непредсказуемите събития от ежедневието очевидно влияят на твоето душевно състояние във всеки един момент, определено е имало обща възходяща тенденция - като фондовата диаграма на здрава, развиваща се компания.

Причината е трудно да се пропусне. Или иначе казано, зрелостта или порастването си казват думата.

Когато си млади, светът ти е малък, но егото ти е огромно, така че, относително погледнато, всяко малко нещо има голямо значение. Да пораснеш е да осъзнаеш, че все пак не си толкова голяма работа. Когато спреш да се приемаш толкова сериозно и започнеш да се “приземяваш”, животът става много по-лесен. Въпреки че все още може да си дете в много отношения, това се балансира от чувство за смирение.

Експерти съветват, че е добре отношението ти към живота да е: Работи здраво, забавлявай се здраво.

Когато си млад, всеки възрастен, който се опитва да вкарва натрапчива работна етика в теб, ти се струва деспотичен и груб.

Високи стремежи, ниски очаквания.

Много хора са малко ревниви към по-хубавите неща, които приятелите ми имат и постигат, но трябва да използваш  това като стимул, а не като недостатък или комплекс. Това трябва да е стимулът ти да работиш усилено и да се стремиш да постигнеш велики неща. Този неумолим стремеж е от решаващо значение за успеха.

Неутолима жажда за знания и опит.

Много деца имат този ненаситен глад да се учат и да откриват нови неща: да изследват, да разберат как работят нещата, да знаят всичко за всичко. Родителите  насърчават това, като им купуват тонове книги и това е правилната насока. Тази неутолима жажда за опит ще ти донесе само позитиви с напредването на възрастта, защото тя ще донесе и мъдрите решения.

Знай кого да слушаш.

Никога не се притеснявай да искаш съвет от онези, които са постигнали това, което си се стремил да бъдеш. По-важното е, че можеш да слушаш от опита и знанията им. Това ще се окаже изключително полезно при избора на правилния път, когато си на кръстопът.

Знай кого да не слушаш.

Трябва да свикнеш, че твоите методи и избори са твои и на никой друг. Всеки ден ще срещаш хора с разнообразни мнения и становища, но не всяко мнение ще има тежест и значение.

Бъди в мир със себе си.

Животът предлага два различни избора. Първият е да се протегнеш към звездите и да следваш целите и мечтите си. Да бъдеш това, което искаш да бъдеш или поне да се пробваш. Вторият е да не се придържаш към тези принципи и да прекараш остатъка от живота си, съжалявайки за това, което не си направил и пробвал, и през цялото време да се чудиш, какво ли би могло да бъде. Съжалението е горчиво хапче за преглъщане.

Понякога всички тези гореизброени неща са косвени свързани и с работа. Причината е проста. При повечето хора приоритетът винаги е бил да се занимават с това, което обичат, така че за тях упоритата работа винаги е била забавна и пълноценна. Вероятно затова и ще са добри в това. И с течение на времето това ще донесе свобода, гъвкавост и добър живот.

Но има и уловка. Това не се случва за една нощ. Едно нещо, което ще забележиш някъде по линията, е, че колкото по-малко се притискаш в краткосрочен план - колкото повече се научиш да се отпускаш - толкова по-успешен ще станеш в дългосрочен план. Животът е маратон, а не спринт. Не бързай толкова много, за да стигнеш до финалната линия.

Ако искаш да знаеш и как лесно да покриваш неочаквани разходи в бюджета си, то запознай се с предимствата на кредитна карта Бяла Карта. С тази пластика ще можеш да имаш винаги, когато искаш, дори и да не е първо число на месеца. Така ще менажираш удобно разходите си, финансите си като цяло и ще знаеш, че ако я използваш разумно, то това ще се отрази положително в дългосрочен план за кредитния ти рейтинг. Удобно разплащателно средство като кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история.

Прочети повече: Богат или беден пенсионер ще бъдеш?

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш