Кандидатствай Вход
Защо ти е нужна застраховка живот, дори да си необвързан и да нямаш деца?

Защо ти е нужна застраховка живот, дори да си необвързан и да нямаш деца?

  • Бяла Карта
  • 09.09.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 741

Когато става въпрос за застраховка живот, е силно наложена представата, че от такава се нуждаят само и единствено хората, създали семейство и имащи партньор и деца. Дали обаче тази представа е напълно коректна? Определено можем да кажем, че има редица случаи, за които това съвсем не е така. Дори и да си необвързан и да нямаш деца, отново е възможно да са налице основателни причини за правенето на застраховка живот. В следващите редове ще разгледаме най-често срещаните сред въпросните причини.

Наличие на други лица, носещи отговорност за твоите дългове – в случай, че твоите родители или други близки хора са станали поръчители на кредит, който ти си взел, те също носят отговорност за изплащането му. В този смисъл ако нещо се случи с теб, кредиторите ти ще си поискат парите от поръчителя. Не би желал да поставиш близките си хора в подобна неприятна ситуация, нали? Един добър начин да гарантираш, че подобно нещо няма да се случи, е да си направиш застраховка живот. Помни, че въпросната застраховка живот трябва да е достатъчно голяма, за да покрие напълно дълга и да освободи близките ти от тежката отговорност по изплащането му.

Има човек, чийто живот зависи от теб – дори да не си женен и да нямаш деца, отново е възможно да са налице хора, чийто нормален живот и бъдеще зависят от теб. Може това да са възрастните ти родители или пък други роднини и близки приятели с определена степен на инвалидност. Сигурни сме, че не искаш да оставиш тези хора на произвола на съдбата. За да им помогнеш обаче, ще трябва да направиш доста сериозни изчисления. Например с какви спестявания разполагат въпросните ти близки хора, за колко време биха им стигнали, ако са лишени от твоята подкрепа и т.н. Така ще можеш да избереш конкретна застраховка живот, отговаряща на нуждите им и на ситуацията, в която евентуално биха попаднали.

Собственик си на бизнес и имаш партньор – ако си собственик на бизнес и имаш партньор или съдружник, всичко, което се случва с теб, се отразява непосредствено и на него. В този смисъл, би било коректно от твоя страна да го подсигуриш по някакъв начин срещу непредвидени обстоятелства. Последното може да стане именно чрез застраховката живот. Фондовете от въпросната застраховка е възможно да се окажат решаващи за спасяването на твоя партньор от фалит. Разбира се, за да има реална полза от въпросните фондове, е нужно те да бъдат в необходимите размери. Препоръчваме ти да се консултираш с финансов експерт, за да определите с голяма точност потенциалните нужди на бизнеса при отпадане на единия партньор.

По-добре е да я направиш, докато си още млад – може би още си в 20-те си години и планираш да имаш партньор и деца, но на по-късен етап от своя живот. Ако искаш бъдещото ти семейство да бъде финансово подсигурено обаче, е добре да вземеш мерки още отсега. Истината е, че колкото си по-млад, толкова по-изгодни условия на застраховката живот ще ти бъдат предложени. И това е напълно нормално. В крайна сметка застрахователите осъзнават, че при възрастните хора е по-голяма опасността от болести, операции и внезапна смърт. Поради тази причина, те изискват от подобни потребители значително по-високи вноски по застраховката с оглед оправдаването на поетия риск.

Някой трябва да се погрижи за погребението ти – дори и да нямаш дългове, както и близки хора и бизнес партньори, нуждаещи се от финансовата ти подкрепа, отново е добре да си направиш застраховка живот. Най-малкото защото някой трябва да се погрижи за погребението ти, ако се случи най-лошото. Застраховката живот трябва поне да покрива всички разходи, свързани с погребението. Така ще гарантираш, че роднините, приятелите или други близки хора, които ще организират траурната церемония, няма да се налага да я заплащат със собствени средства.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални промоционални оферти при избиране продуктите на SDI – първият застрахователен брокер в България, създаден от екип с дългогодишен професионален опит в областта на застраховането. Ако се разплатиш с твоята кредитна карта Бяла Карта, ще получиш 20% отстъпка не само за застраховка живот, но и за всички други предлагани от компанията застраховки – медицинска, на дома, автокаско и т.н. Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ти гарантира както твоите финансова и житейска сигурност, така и тези на семейството и близките ти хора. 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш