Кандидатствай Вход
Защо все повече млади хора използват кредитни карти?

Защо все повече млади хора използват кредитни карти?

  • Бяла Карта
  • 22.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 923

Повече от ясно е, че през последните години кредитната карта се превърна в най-популярният и използван финансов инструмент от потребителите. Бърза и лесна, удобна и сигурна за употреба, тя е идеалната опция при извършване на покупки и разплащания. Като интересен факт можем да отбележим обаче, че средната възраст на притежателите на кредитни карти пада непрекъснато. Последното е свързано с все по-голямото използване на кредитните карти от млади хора, в това число и студенти. Какви са причините за растящото кандидатстване за кредитни карти в толкова ранна възраст? В следващите редове ще разбереш основните преимущества, които кредитните карти носят на младите хора.

Инвестиция в бъдещето използването на кредитна карта още от студентските години си е една своеобразна инвестиция в бъдещето. Кредитната карта всъщност е един от най-надеждните и ефективни инструменти в случай, че искаш да повишиш своя кредитен рейтинг. За целта е достатъчно само да я използваш правилно, да правиш с нея разумни покупки и харчове, както и навреме да покриваш всички дължими вноски. Положителният кредитен рейтинг предоставя множество нови възможности и перспективи за всеки един млад човек. Сред тях са повишените шансове за одобрение за потребителски, жилищни и други кредити, възможността за получаване на по-изгодни условия по самите кредити, специални отстъпки при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти, и т.н. 

Спокойствие и сигурност – голяма част от съвременните студенти напускат своите родни градове в търсене на по-добри възможности за образование, кариера и развитие. При предприемане на тази стъпка те изведнъж се озовават на съвсем ново място и остават без финансовата подкрепа на своите родители, на която са свикнали. От друга страна, идват непрекъснато сметките за плащане – за квартира или общежитие, за ток и консумативи, за храна и т.н. С кредитна карта в ръка младите могат да са сигурни, че няма да пропуснат крайните срокове за нито едно от предстоящите им плащания. Това е особено важно за плащания като студентските такси например, чието ненавременно покриване може да окаже негативни последствия върху възможностите за обучение и развитие на младежа.

Възможности за пътуване – именно в младежките си години човек има склонността да пътува най-много. В тази възраст той има желание да опознава света, да среща различни хора и да открива нови перспективи в живота си. В допълнение, са налице редица програми за обмен, посредством които студентът може да прекара един семестър или дори цяла година в чуждестранен университет. Именно в такива ситуации подходящата кредитна карта може да бъде от голяма помощ. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и се използва на всякакви места и търговски обекти. Тя ще ти гарантира пълното финансово спокойствие и сигурност, независимо в коя точка от нашата планета се намираш и в какво положение си попаднал.

Специални награди – компаниите-издатели на кредитни карти все повече се ориентират към сключване на партньорства с бизнеси, предлагащи на пазара различни продукти и услуги. Партньорства, които позволяват на притежателите на съответните кредитни карти да получават специални ценови отстъпки при извършване на покупки. Сред въпросните партньорства често са налице и такива с компании, които предоставят важни за младите хора продукти и услуги – от хранителни стоки през козметични процедури до книги и т.н. Твоята кредитна карта Бяла Карта например може съвсем спокойно да се използва като клубна кредитна карта, с която да получаваш редовни намаления в широка мрежа от търговски обекти. Кои точно са тези търговски обекти ще разбереш от страницата ни „Постоянни отстъпки“.

Защита на личните средства – младите, които все още не са достатъчно опитни в извършването на различни финансови операции, имат нужда от инструмент, който да гарантира надеждната защита на техните лични средства. Именно такъв инструмент е кредитната карта. За разлика от дебитната такава, тя не е свързана директно с твой банков акаунт и съответно не носи риск от източване на финансови средства от него. Освен това компаниите – издатели на кредитни карти предлагат на своите клиенти все по-усъвършенствани методи за защита. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилното си устройство. Във въпросния потребителски профил са налични цялата история на извършените транзакции, както и друга важна информация, свързана с кредитната карта.

Избери кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ще бъде винаги до теб и ще се съобразява само и единствено с твоите нужди, изисквания и навици!   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш