Кандидатствай Вход
Защо все повече млади хора използват кредитни карти?

Защо все повече млади хора използват кредитни карти?

Повече от ясно е, че през последните години кредитната карта се превърна в най-популярният и използван финансов инструмент от потребителите. Бърза и лесна, удобна и сигурна за употреба, тя е идеалната опция при извършване на покупки и разплащания. А вече е и предпочитан финансов инструмент от младите хора.

Като интересен факт можем да отбележим обаче, че средната възраст на притежателите на кредитни карти пада непрекъснато. 

Последното е свързано с все по-голямото използване на кредитните карти от млади хора, в това число и студенти. 

Какви са причините за растящото кандидатстване за кредитни карти в толкова ранна възраст? В следващите редове ще разбереш основните преимущества, които кредитните карти носят на младите хора.

Защо все повече млади хора използват кредитни карти?

Инвестиция в бъдещето

Използването на кредитна карта още от студентските години си е една своеобразна инвестиция в бъдещето. Кредитната карта всъщност е един от най-надеждните и ефективни инструменти в случай, че искаш да повишиш своя кредитен рейтинг. 

За целта е достатъчно само да я използваш правилно, да правиш с нея разумни покупки и харчове, както и навреме да покриваш всички дължими вноски. 

Положителният кредитен рейтинг предоставя множество нови възможности и перспективи за всеки един млад човек. 

Сред тях са повишените шансове за одобрение за потребителски, жилищни и други кредити, възможността за получаване на по-изгодни условия по самите кредити, специални отстъпки при закупуване на определени финансови и застрахователни продукти, и т.н. 

Спокойствие и сигурност 

Голяма част от съвременните студенти напускат своите родни градове в търсене на по-добри възможности за образование, кариера и развитие. 

При предприемане на тази стъпка те изведнъж се озовават на съвсем ново място и остават без финансовата подкрепа на своите родители, на която са свикнали. От друга страна, идват непрекъснато сметките за плащане – за квартира или общежитие, за ток и консумативи, за храна и т.н. 

С кредитна карта в ръка младите могат да са сигурни, че няма да пропуснат крайните срокове за нито едно от предстоящите им плащания.

Това е особено важно за плащания като студентските такси например, чието ненавременно покриване може да окаже негативни последствия върху възможностите за обучение и развитие на младежа.

Възможности за пътуване

Именно в младежките си години човек има склонността да пътува най-много. В тази възраст той има желание да опознава света, да среща различни хора и да открива нови перспективи в живота си. 

В допълнение, са налице редица програми за обмен, посредством които студентът може да прекара един семестър или дори цяла година в чуждестранен университет. Именно в такива ситуации подходящата кредитна карта може да бъде от голяма помощ.

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и се използва на всякакви места и търговски обекти. 

Тя ще ти гарантира пълното финансово спокойствие и сигурност, независимо в коя точка от нашата планета се намираш и в какво положение си попаднал.

Специални награди 

Компаниите-издатели на кредитни карти все повече се ориентират към сключване на партньорства с бизнеси, предлагащи на пазара различни продукти и услуги. Партньорства, които позволяват на притежателите на съответните кредитни карти да получават специални ценови отстъпки при извършване на покупки.

Сред въпросните партньорства често са налице и такива с компании, които предоставят важни за младите хора продукти и услуги – от хранителни стоки през козметични процедури до книги и т.н. 

Твоята кредитна карта Бяла Карта например може съвсем спокойно да се използва като клубна кредитна карта, с която да получаваш редовни намаления в широка мрежа от търговски обекти. Кои точно са тези търговски обекти ще разбереш от страницата ни „Постоянни отстъпки“.

Защита на личните средства

Младите, които все още не са достатъчно опитни в извършването на различни финансови операции, имат нужда от инструмент, който да гарантира надеждната защита на техните лични средства. Именно такъв инструмент е кредитната карта.

С кредитна карта можеш да имаш по-голяма сигурност при евентуална кражба. За разлика от твоята дебитна карта, която е свързана с банкова сметка, в която са всичките ти пари, кредитните карти са „заредени“ с пари на кредитодателя. 

Те на практика са ти дадени за ползване и винаги трябва да ги върнеш, но при кражба или загуба на картата и до изясняване на случая, ще можеш да разполагаш с личните си средства. 

Освен това компаниите – издатели на кредитни карти предлагат на своите клиенти все по-усъвършенствани методи за защита. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилното си устройство. 

Във въпросния потребителски профил са налични цялата история на извършените транзакции, както и друга важна информация, свързана с кредитната карта.

Преди да вземеш кредитна карта обаче, определи за какво ти е необходима

Различните  кредитни карти  дават различна допълнителна стойност на потребителите. Едни са подходящи за онлайн пазаруване и плащания на ПОС терминал, други са добър избор за тези, които предпочитат да разполагат с пари в брой.

Последното е важно да го имаш предвид, защо за разлика от повечето дебитни карти, кредитните карти може да имат такса при теглене на пари от банкомат и дори по-висока лихва за тези операции. 

Кредитна карта Бяла Карта обаче няма такси, който и от вариантите за плащане да избереш - на ПОС, онлайн или за теглене на АТМ в България. 

Избери кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ще бъде винаги до теб и ще се съобразява с твоите нужди, изисквания и навици! 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш