Кандидатствай Вход
Зимна почивка за всеки – къде да почиваш според бюджета си?

Зимна почивка за всеки – къде да почиваш според бюджета си?

Зимният сезон е в разгара си и докато голяма част от забавленията не са достъпни, имаме възможността да се насладим на зимна ваканция в планината. Ски курортите са отличен избор за почивка – спорт, чист въздух, разходки сред природата и тишина.

След декемврийските празници бюджетът на много хора е ограничен, но това не трябва непременно да означава да пропуснат снежната почивка. 

За да ти помогнем да избереш място за своята ски почивка, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта сме ти подготвили списък с най-добрите дестинации за зимни спортове – за всеки бюджет.

Зимна почивка за всеки – къде да почиваш според бюджета си?

Банско

Банско е много популярна ски дестинация както за българите, така и за чужденците. Курортът е бил домакин на световни и европейски първенства за зимни спортове.

Банско разполага със 75 км ски писти и без значение дали си начинаещ или напреднал, ще има подходящо място за теб.

Голяма част от трасетата са оборудвани с машини за изкуствен сняг, което ще ти даде свободата да караш, дори снежната обстановка да не е перфектна.

Самият град Банско е интересен и приятен за разходка, а наоколо има подходящи горски пътеки, на които може да се насладиш на приятна разходка.

Цените на нощувките в Банско варират. Можеш да намериш по-скъпи и по-изгодни предложения. Някои от тях могат да включват и хранене.

Разбира се, ако имаш намерение да караш ски или сноуборд, трябва да имаш предвид цената на лифт картата.

Дневната карта за възрастни за сезон 2020-2021 е 70 лв., но има и семейни и комбинирани пакети, които могат излязат по-изгодно.

Боровец

Боровец също е един от най-популярните ски курорти в България. Курортът разполага с 24 писти с обща дължина 58 км, подходящи както за начинаещи скиори и сноубордисти, така и за напреднали.

За качеството на пистите говори фактът, че Боровец е бил два пъти домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини и 12 пъти домакин на състезания за Европейската купа.

Времето и снежната обстановка в Боровец можеш да видиш като напишеш в онлайн търсачките „уеб камери Боровец“.

Тук, както и в Банко, можеш да намериш изгодни, но и луксозни предложения за нощувки.

В района можеш да си организираш разходки до някои от близките забележителности, сред които Рилския манастир, Царска Бистрица и Цари Мали Град.

Цената на дневната карта за ски за възрастни е 62 лв., а полудневната 40 или 48 лв. според часовия диапазон.

Пампорово

Пампорово е друга популярна ски дестинация. Пампорово е ски курортът на Родопите. Почти всички писти започват от връх Снежанка, които е измежду Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

Районът е подходящ за планинска разходка и не случайно е популярна дестинация дори през летните месеци.

Можеш да избереш да нощуваш както в първокласни хотели, така и в къща за гости, ако търсиш по-изгодно предложение.

В близост се намира и град Чепеларе, където може да бъде посетен единственият в България Музей на ските и спорта. Друга интересна дестинация за разходка е до архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с красивите възрожденски къщи, накацали по склоновете.

Пампорово е бил домакин на Балканско първенство в олимпийската дисциплина кросс-кънтри, на Европейско първенство в дисциплините спускане и други.

Пампорово разполага с трасета за ски с обща дължина 50 км.

Цената на лифт картата за Пампорово е 62 лв. за дневна и 47 лв. за полудневна. 

Лифт картите на Мечи чал са съответно 45 лв. за целия ден и 35 лв. в диапазона от 12:30 до 16:30. Тук също се предлагат семейни лифт карти на по-изгодни цени.

Добринище

Добринище е популярен балнеолечебен и ски курорт, сгушен между планините Рила, Пирин и Родопите. Градът е изходна точка за редица маршрути на Пирин и в града има басейни с топла минерална вода.

В Добринище могат да се намерят изгодни предложения за нощувка, а почитателите на зимните спортове могат да се отдадат на любимото си хоби на само 11 км града.

Там се намира хижа „Гоце Делчев“, от където тръгва лифта за хижа „Безбог“.

Цената на картата за седалковия лифт е значително по-изгодна – дневната карта е 35 лв., а има и пакети за няколко дни. 

Ако избереш Добринище за своята ски ваканция, имай предвид, че на пистата няма машини за изкуствен сняг и ще трябва да се съобразиш със снежната покривка. Не забравяй да провериш какво е времето в Добринище.

Витоша

Природен парк Витоша е първият парк на Балканския полуостров, създаден през 1934.

Витоша е идеална дестинация за зимна почивка в близост до града с 14 км ски писти с различна трудност - подходящи за всеки - начинаещ или напреднал. 

На писта Лалето -1 има възможност за нощно каране от 18:30 до 22 часа, което дава възможност на столичани да карат дори и след работно време.

Лесно можеш да видиш какви са условията за каране на пистите, просто провери камера хижа Алеко и прецени дали времето и условията са подходящи за каране.

Цената на дневната карта е 40 лева. Могат да бъдат закупени и карти за лифта за няколко дни, а цената става по-ниска.

Ако искаш да се научиш да караш ски или сноуборд, можеш да посетиш ски училище „Витоша“.

Предимството да избереш Витоша за своята почивка е, че можеш да преспиш в някоя от хижите в планината или да отседнеш в София, където да посетиш интересни музеи и забележителности.

Преди да избереш и да тръгнеш към някой от ски дестинациите у нас, провери какви са условията за каране през уебкамерите. 

Онлайн можеш да намериш лайв връзка с камера на хижа Алеко, виж и поставените в Пампорово уеб камери, Боровец, Добринище и Банско.

Вероятно нямаш търпение да се отдадеш на зимна почивка. За да не чакаш до заплата, довери се на кредитна карта Бяла Карта.

Бяла Карта е кредитна карта с лимит до 3000 лв. и без такси при теглене на пари от банкомати в България и целия Европейски съюз и без такса за плащане на ПОС терминал и онлайн.

С Бяла Карта можеш да удоволетвориш желанията си сега – не е нужно да чакаш до първо число. Кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта и се отдай на бяла приказка в някой от красивите български ски курорти, но можеш да я използваш и в чужбина.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш