Кандидатствай Вход
Бъдещето на кредитните карти – какви допълнителни функции ще имат те?

Бъдещето на кредитните карти – какви допълнителни функции ще имат те?

Кредитните карти са най-популярният и използван инструмент за разплащане  днес и тази тенденция само ще продължи да се засилва в бъдеще. 

Нещо повече – занапред функциите на кредитните карти в ежедневието на човека ще се увеличават все повече и повече. Те вече няма да бъдат употребявани единствено за традиционните шопинг 

обиколки в мола и по време на международни пътувания по професионални и лични поводи. 

В следващите редове ще разбереш какво ще е бъдещето на кредитните карти – какви допълнителни функции ще имат те в различни направления.

Бъдещето не кредитните карти

Кредитните карти в транспорта

Редица експерти смятат, че съвсем скоро освен при международни пътувания със самолет, кредитната карта ще се използва и за ежедневните пътувания до дома и офиса. Разплащанията с нея ще заместят напълно дейността по закупуване на карти и билети за градския транспорт, при това независимо за какъв тип градски транспорт става въпрос – автобус, тролей, метро и т.н. 

Кредитната карта ще бъде много по-лесно и удобно средство за плащане на градски транспорт, тъй като благодарение на нея няма да ти се налага да носиш пари в брой или пък непрекъснато да проверяваш дали настоящата ти карта за пътуване не е изтекла и трябва да бъде подновявана.

Трансакции между хората 

Със сигурност с  развитието на кредитната сфера, рано или късно кредитните карти ще могат да бъдат употребявани и за извършване на трансакции между хората. 

Когато дължиш пари на някого, искаш да го пратиш за кафе и закуска или пък да откупиш от него билетите за определен концерт или събитие, просто ще можеш да преведеш необходимата сума пари от твоята кредитна карта по неговата. 

Подобна практика към настоящия момент може би ти изглежда невероятна, но според множество специалисти в кредитната сфера, е възможно тя да бъде факт до няколко години. И да помогне за това движението на средствата и разплащанията между хората да стават по-бързо, лесно и удобно от всякога.

Защита на личната информация 

С времето кредитните карти ще играят все по-голяма роля във връзка със защитата на личната и финансовата информация на всеки един потребител. И сега значителна част от кредитните карти на пазара притежават сериозни функции в този аспект. 

Притежателите на Бяла Карта, която се издава от небанковата финансова институция „Аксес Файнанс“, например получават достъп до собствен потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време от мобилното си устройство.  

Във въпросния потребителски профил са налице както цялата история на извършените от него трансакции, така и друга важна информация за кредитната карта. 

Тенденцията е в бъдеще такива мерки за сигурност да стават все по-силни и усъвършенствани. Две от най-големите кредитни компании в световен мащаб – Visa и Mastercard, вече имат на пазара биометрични кредитни карти, при които за завършване на трансакциите се изисква пръстовият отпечатък на притежателя. 

Това безспорно е огромна стъпка напред в гарантирането на сигурността на личните средства и предотвратяването на различните типове финансови измами.    

Предварително поръчване на определена сума пари 

Тази функция е свързана с още една технология, разработвана от VISA. Нейната цел е да направи тегленията на пари във всеки момент и от всяко място още по-лесни и удобни за потребителя. 

Идеята е притежателят на кредитна карта да има възможност посредством своя потребителски профил, достъпен от мобилното устройство, предварително да заяви тегленето на посочена от него сума пари.

И след стигането до най-близкия банкомат да бъде достатъчно само и единствено сканирането на пръстовия му отпечатък, за да се отпуснат парите. 

Все още не е ясно кога евентуално потребителите ще могат да се възползват от подобна технология, но едно е ясно – тя ще бъде още една стъпка в посока гарантиране на постоянен достъп до свежи средства благодарение на кредитната карта.

Разбира се, тази тенденция има възможност да бъде прескочена. Причината ще бъде ръста на дигиталните и безконтактните плащания - онлайн и на ПОС терминала. Ако масово може да се използва кредитна карта или дебитна карта - ще се обезсмисли да теглим пари в брой. 

Това от своя страна, ще доведе до липса на иновации в тази насока.

Няколко кредитни карти в една 

Според множество експерти, в бъдеще ще бъде създадена единна кредитна карта, която ще обединява функциите на всички кредитни карти, притежавани от потребителя. 

Това всъщност ще представлява персонален компютър с формата на кредитна карта. В него ще се събират данните за всичките ти кредитни карти, давайки ти възможност да решиш коя от тях желаеш да използваш в конкретния момент.

Едно смарт решение, водещо до отпадане на нуждата от носене на множество карти в чантата или портмонето при излизане навън. 

Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за теб, ако искаш да се възползваш от най-модерните технологии и най-иновативните функции в тази сфера. 

Бърза, удобна и сигурна за използване, тази кредитна карта ти предоставя редица допълнителни привилегии, сред които възможност за използване от всяка точка на света, както и за получаване на специални отстъпки и намаления в широка мрежа от търговски обекти. 

Тази гъвкава кредитна карта няма такса за обслужване - нито годишна, нито месечна. Кредитна карта Бяла Карта се грижи за постигането на максимален комфорт във всеки един аспект от ежедневието ти.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш