Кандидатствай Вход
Какво трябва да знаеш за трите най-популярни методи за плащане?

Какво трябва да знаеш за трите най-популярни методи за плащане?

В днешно време, начините за разплащане са повече, от когато и да било. Какво е важно да знаеш за популярните методи за плащане, разбери в тази статия в блога на Бяла Карта.

Възходът на технологиите

Глобалните платежни мрежи Visa и MasterCard се развиват със светкавична скорост, предлагайки все повече екстри на потребителите си. MasterCard например, разработва нова система от методи за плащане, които потвърждават трансакции със селфи снимки, посредством специална технология за сканиране.

Apple Pay, системата, създадена от Apple през 2014 г., също не спира с иновациите си. Всички притежатели на дебитни или кредитни карти Visa могат да се възползват от всички плюсове на платежната мрежа, наред с използването на приложението Apple Pay. Въпросната разработена иновация за мобилни безконтактни разплащания е един от най-модерните начини за пазаруване.

Всички нови технологии и през тази година, ще се присъединят към стотиците различни методи за електронно плащане, които сега владеят света ни.

Търговците във всяка точка на света имат доста разнообразни възможности, чрез които да улеснят клиентите си да им платят. Плащане в брой, банково разплащане чрез ПОС терминал и купони са примерите, които всички ние имаме пред себе си, когато става въпрос за пазаруване.

Всеки избира най-лесния за него начин, по който може да плати на търговеца и въпреки че онлайн плащанията са все по-модерни, то много от хората все още залагат на парите в брой. 

Причината за това може би се крие в недостатъчното познаване на различните методи на плащане и техните специфики. В тази статия в блога ти даваме няколко съвета в какви моменти е удачно да използваш всеки от трите най-популярни методи за плащане.

Кои са трите най-популярни метода за плащане и какво е добре да знаеш за тях ?

Кредитните карти

Разбира се, на първо място няма как да не споменем кредитната карта – разплащателното средство, което пленява все повече потребители по цял свят. 

Всъщност, точно кредитната карта заема челното място за най-популярен метод за разплащане, особено, когато се отнася за електронната търговия. Онлайн пазаруването е във възход, а повечето кредитни карти предлагат са създадени именно за тази цел. Този начин на плащане спестява време и дава по-голяма сигурност. 

Кредитните карти са перфектният метод за плащане и не поради една причина. Факторите, които превръщат кредитните карти в удобни и изгодни инструменти за пазаруване вече са наистина много на брой. 

Например, ще отбележим, че плащането с кредитна карта ти гарантира повече сигурност от останалите методи и минимизира шанса за злоупотреба от трети лица. В тази връзка, с Бяла Карта ти имаш персонален акаунт мениджър, чрез който може да следиш всички направени трансакции с кредитната ти карта. 

 

По този начин, на практика ти вземаш превантивни мерки срещу злоупотреби с паричните средства. Имай предвид че, ако кредитната карта ти бъде открадната, то винаги можеш да се обадиш на отдела за обслужване на клиенти и да преустановиш трансакциите с нея. Така ти предпазваш финансовите средства от реална кражба. Подобно нещо няма как да се случи, ако плащаш само в кеш.

Друго предимство на кредитната карта е улесненото онлайн плащане с нея – просто попълваш данните на картата и твоите лични данни и вече можеш да закупиш, всичко, което поискаш. Изгодните сделки в интернет са страхотна оферта за всеки картодържател на кредитна карта. 

Това е така, защото, ако намериш случайно, изгоден продукт или услуга на ниска цена, можеш да ги купиш на момента. Всичко това благодарение на кредитната ти карта.

Тя ти дава възможност да пазаруваш навсякъде и по всяко време, позволявайки ти да уловиш всяка изгодна оферта и да спестиш пари. Кредитна Бяла Карта e с кредитен лимит до 3000 лева. 

Друго предимство на кредитната карта като метод за разплащане е ползването на редица бонуси и отстъпки. Освен в партньорската мрежа, отстъпките, които имаш с Бяла Карта включват и страхотните оферти на Белият магазин. 

Белият магазин е онлайн магазин, който предлага ниски цени на различни стоки и услуги, които само кредитополучателите на Бяла Карта могат да ползват. Ето затова, пазаруването с кредитна карта води всички останали методи за плащане, като се превръща в любимо на милиони хора по света.

Банковите трансфери

Банковите трансфери са друг известен метод за разплащания, където потребителят дава номера на банковата си сметка и нужната информация за акаунта си и търговецът вече има правото да тегли дадената сума през специална сигурна мрежова връзка. 

Банков превод е удобен метод за превод на по-големи суми пари. Основните предимства на банковите трансфери са главно по-ниските такси. Едни от минусите на подобен метод на разплащания, може да се каже, че са различията в обработването на плащанията от всяка една държава.

Електронни портфейли

Третият глобален метод за разплащане е електронният портфейл. При него обаче, винаги има и друг метод, който подпомага самата трансакция на финансовите средства (банков трансфер, дебитна карта или кредитна карта). Самата компания, която предоставя този електронен портфейл, осигурява защитата на плащанията и всички детайли по извършваната операция.

Най-популярният електронен портфейл в света е PayPal. Други известни портфейли за електронни разплащания са Google Wallet, Amazon Payments и Apple Pay. 

Когато разполагаш с електронен портфейл, не е необходимо да носиш друго освен телефона или часовника си и плащаш мобилно и безконтактно, където е възможно. Все повече търговци приемат не само стандартните методи за плащане, но и плащания с електронен портфейл.

Сега вече знаеш кои са най-разпространените глобални методи за разплащане, които правят далеч по-лесно твоето пазаруване. Нашият съвет е да ги използваш разумно и умерено, с цел да следваш планирания си финансов бюджет.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш