Кандидатствай Вход
Плащане на сметките онлайн – същност и предимства

Плащане на сметките онлайн – същност и предимства

Практиката за плащане на редовните сметки онлайн се възприема от все повече потребители в нашата страна. 

През последните години силно нараства популярността на платформи като ePay.bg, easypay.bg, fexopay.com, cashterminal.online и други, предоставящи такава възможност. 

Истината е, че в съвременното ежедневие човек търси начини за изпълнение на различните задачи и ангажименти максимално бързо, лесно и ефективно. 

В това число и плащането на данъците, както и на месечните сметки за ток и останалите комунални услуги. 

Една регистрация в споменатите платформи ти е напълно достатъчна, за да реализираш съответните плащания в интернет. Всичко това  в рамките на няколко минути, без въобще да ти се налага да излизаш от дома или офиса.

Плащане на сметките онлайн – същност и предимства

Преди да започнием, виж кои са най-често плащаните онлайн сметки.

Комунални услуги 

Няма как да не започнем с месечната сметка за ток, която трябва да бъде платена до точно определена дата. 

През популярните онлайн платформи можеш да заплатиш своята сметка за ток, независимо на кое от трите големи електроразпределителни дружества в страната си клиент.

Тези платформи ти дават възможност да покриеш сметките си и за останалите комунални услуги, като например вода и парно.

Други ежемесечни услуги и сметки

Много хора у нас вече плащат през интернет и за другите ежемесечни услуги, които използват в своето ежедневие. Сред тях са телефон (онлайн също се зареждат предплатени услуги и ваучери), телевизия, интернет и т.н.

Данъци и такси 

За щастие водещите онлайн платформи за извършване на плащания работят и с държавните институции, които приемат онлайн плащания. 

Което означава, че без никакъв проблем би могъл да използваш възможностите им, за да плащаш бързо и лесно данъци, такси, осигуровки и още задължения, които имаш към държавата.

Странични разходи 

Редица потребители залагат на платформите за плащания при покриване на странични разходи, които не принадлежат към изброените дотук групи.

Като примери за такива странични разходи можем да посочим закупуване на стоки и услуги от онлайн магазини, плащания за извършени доставки, парични преводи до роднини, приятели и близки хора.  

Предимствата на платформите за онлайн плащания

Платформите за онлайн плащания ще ти донесат дори повече предимства, отколкото си предполагал. Ето кои са те.

Бързина и удобство 

Несъмнено бързината и удобството са най-важните предимства, които карат съвременният човек да залага на платформите за онлайн плащания.

Когато си напрегнат и затрупан от ангажименти на работното място, последното, което можеш да си позволиш, е разкарване до офисите на електроразпределителни дружества или доставчици на интернет и телевизия. 

Много по-бързо и удобно е да направиш съответните плащания през популярните интернет платформи – всичко става само за няколко минути и след това спокойно ще продължиш с работата си.

Сигурност

Някои хора все още се притесняват за сигурността на своите средства при правене на подобни плащания онлайн

Можем да те уверим, че надеждните платформи за онлайн плащания са взели необходимите предпазни мерки, за да защитят данните на потребителите и данните на тяхната банкова карта или карта, издадена от небанкова финансова институция. 

Те се стараят да предотвратят всякакви финансови измами и непочтени схеми. 

Най-добрият начин да разбереш дали набелязаната от теб платформа също спада към надеждните, е като прегледаш нейния уеб адрес. Ако той започва с „https“, значи предоставяните от теб данни са криптирани и няма как да попаднат при трети лица. 

В случай обаче, че в началото на уеб адреса има само „http“, ти препоръчваме да се насочиш към друга онлайн платформа за плащания.

Организация на личните финанси 

Онлайн плащанията помагат на човек да организира по-добре своите лични финанси. Наред с правенето на съответните плащания, ти съвсем спокойно можеш да проверяваш своите финансови акаунти, както и средствата, с които разполагаш в твоята карта.  

Редовното практикуване на последното ще ти служи като ориентир за състоянието на личните ти финанси и ще те насърчи да вземаш  разумни решения в този аспект.

Възможност за използване на кредитна карта 

Повечето платформи за онлайн плащания дават възможност на своите потребители да се разплащат с кредитни карти. 

Това е още една положителна стъпка по отношение на сигурността, тъй като кредитната карта не е свързана директно с банков акаунт и съответно няма как през нея да се извърши източване на средства от твоята сметка.

В допълнение, кредитни карти носят на активните си притежатели редица бонуси и награди, чрез които се генерират значителни финансови ползи във времето.

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти гарантира най-високи нива на сигурност при извършване на онлайн плащания.

Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилното си устройство. 

Във въпросния потребителски профил са налице цялата история на извършените транзакции, както и друга важна информация за кредитната карта.

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и плащай своите сметки онлайн с желаната бързина, комфорт и финансова сигурност

Разбира се, ако предпочиташ да плащаш сметките и услугите си на място, можеш да използваш своята Бяла Карта. 

Тя е подходяща, както за плащане онлайн, така и при нужда от на пари в брой, защото няма такси за теглене от банкомати в България. 

Както знаеш, някои карти на пазара могат да бъдат по-скъпи, когато ги използваш на АТМ, защото имат такса при всяко теглене в брой. С Бяла Карта можеш да си спестиш този разход.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш