Кандидатствай Вход
5 начина да намалиш ежедневните си разходи

5 начина да намалиш ежедневните си разходи

Спестяването на пари в днешно време си е истинско предизвикателство. Доста често, след покриване на обичайните разходи (ток и вода, храна и транспорт), човек може да остане на червено до следващата си заплата. Има ли начин тази повтаряща се ежемесечно ситуация да бъде променена? Да, разбира се, че има, и той се крие в промяна на обичайните дейности, които практикуваш всеки ден. От пътуването за работа до обяда и излизанията с приятели. В следващите редове ще ти дадем пет полезни съвета, които ще ти помогнат да намалиш дневните си разходи и да спестиш значително количество средства в дългосрочен план.

1. Инвестирай в LED крушки – каквото и да си говорим, сметките за ток са сред най-големите източници на разходи, които се налага да покриваме в рамките на месеца. В този смисъл е добре да се направи всичко възможно във връзка с постепенното намаляване на размера им. Поставянето на LED крушки в дома е подходящо начало на подобен процес. Да, цените на LED крушките са по-високи в сравнение с тези на обикновените и ще ти се наложи да отделиш повече средства за тяхното закупуване. Основните им характеристики обаче, сред които енергийна ефективност и дълъг живот, във времето ще възвърнат многократно направената инвестиция, спомагайки за трайното редуциране на отиващите за електричество разходи на домакинството.

2. Придвижвай се пеша до работа – независимо дали използваш собствен автомобил или пък обществен транспорт, за да стигнеш до работното си място, разходите за теб се трупат неусетно. В единия случай те отиват за редовните зареждания с гориво, а в другия – за заплащането на цените на билетите или картите за обществения транспорт. Ако офисът, в който работиш, не се намира чак толкова далеч от твоя дом, може би е време да помислиш за цялостно премахване на подобни разходи за транспорт. Това е възможно да стане, разбира се, като се придвижваш пеша до работа. Освен, че ще ти спести разходи, разходката пеша ще ти помогне да подишаш чист въздух и да започнеш деня си зареден с енергия и положителни емоции. А в случай, че работиш на по-голямо разстояние от вкъщи, използването на колело също е вариант, който ще ти предостави изброените дотук преимущества. 

3. Приготви предварително своя обяд – друга практика, от която спокойно можеш да се откажеш, е отскачането до най-близкото до офиса заведение за бързо хранене по време на обедната почивка. Много по-удачен вариант е сутринта или предната вечер да си приготвиш обяда, който желаеш. Домашно приготвеният обяд със сигурност ще е значително по-евтин (а и по-здравословен) от взетия от заведенията за бързо хранене такъв. Всичко, което трябва да направиш, е предварително да заредиш домашния хладилник с необходимите продукти. И през свободното си време да се развихриш в кухнята и да покажеш своите умения по отношение приготвяне на традиционни манджи, ястия на скара, здравословни сандвичи и други вкусотии.

4. Заложи на по-големите разфасовки – това правило е възможно да се приложи както за различни храни, така и за значителна част от продуктите за дома. Каква е ползата от по-големите разфасовки? При тях реално се намалява цената, която трябва да платиш за единица продукт поради предвидените от производителя отстъпки в това отношение. За да разбереш по-добре въпросната идея, ще ти дадем конкретен пример. Ако си вземеш голям пакет тоалетна хартия, съдържащ 16 ролки, отделната ролка ще ти излезе по-евтино отколкото при варианта във времето да вземеш последователно 4 пакета с по 4 броя. Вярно е, че за момента ще трябва да дадеш повече пари, но пък подобна практика ще ти спести значителни средства в дългосрочен план. В случай, че са ти нужни допълнителни финансови средства за закупуването наведнъж на желаните продукти в големи разфасовки, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти помогне.  

5. Пренеси приятелските събирания по домовете – друга умела идея е приятелските събирания да бъдат правени в домовете, вместо по клубовете и ресторантите. Така ти и твоите приятели ще ограничите разходите си във връзка с тези събирания. Може например всеки от вас да е домакин на ротационен принцип, като останалите също ще се включват в закупуването на необходимите хранителни продукти и в приготовленията. Освен преимущества от финансова гледна точка, партитата по домовете ще ви предоставят и по-приятна и уединена атмосфера, в която няма да се налага да се съобразявате с присъствието и изискванията на непознати хора.

Кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в твоят най-верен помощник и приятел, когато става въпрос за намаляване на ежедневните разходи. С тази кредитна карта можеш да се разплащаш в широка мрежа от партньорски обекти и да получаваш постоянни намаления и промоционални оферти. Използвай възможностите, които ти предлага кредитна Бяла Карта, и си гарантирай по-бързи, лесни и изгодни покупки.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш