Кандидатствай Вход
5 признака, че онлайн платформата, от която смяташ да пазаруваш, не е достатъчно надеждна

5 признака, че онлайн платформата, от която смяташ да пазаруваш, не е достатъчно надеждна

Делът на потребителите, залагащи на онлайн пазаруването през последните години се увеличава непрекъснато. И това не е никак случайно. 

Практиката да пазаруваш в мрежата си има своите категорични ползи и преимущества - започвайки от бързината и удобството и стигайки до огромния брой търговци и разнообразието на стоките и продуктите, които те предлагат. 

Трябва да се има предвид обаче, че това е аспект, който крие и някой рискове за теб и за твоето семейство като потребители. 

Въпросните рискове са свързани най-вече с попадането на ненадежден търговец, неспособен да ти предложи отговаряща на нуждите ти сделка или пък да гарантира сигурността на личните ти данни. 

По-надолу в текста ще изведем няколко признака, по които ще познаеш дали онлайн платформата за пазаруване е достатъчно добра или не.

5 признака, че онлайн платформата не е сигурна

Липса на информация за контакт 

Информацията за контакт е сред първите елементи, на които човек трябва да обърне внимание при посещение на дадена онлайн платформа. 

Такава информация задължително трябва да е налице и да ти дава възможност да се свържеш незабавно с търговеца в случай на възникнал проблем с поръчката ти или просто когато имаш въпроси относно конкретен артикул. 

Препоръчително е да има опция за свързване както по телефон, така и по имейл. В случай, че информацията за контакт липсва, те съветваме да излезеш от съответния търговски сайт и да се насочиш към други, по-надеждни такива.

Непълни описания на продуктите 

Хубаво e за всеки един артикул, предлаган в дадена онлайн платформа да има достатъчно подробна и изчерпателна информация. 

Информация, позволяваща ти да прецениш дали той ще отговори в максимална степен на очакванията, изискванията и предпочитанията ти. 

Подобна информация е възможно да включва параметри като цвят, материал, размер, свойства и т.н. Определено е добър знак, ако са добавени и снимки, благодарение на които продуктът може да бъде огледан от всички ъгли. 

Ако не успееш да откриеш информация за даден аспект на артикула, който те интересува, е препоръчително да се свържеш с търговеца и да зададеш своите въпроси преди извършване на покупката.

Недостатъчна сигурност 

Високите нива на сигурност са от особено значение, когато става въпрос за извършване на покупки и разплащания онлайн. Как да разбереш, ако дадена платформа не ти гарантира съответните нива на сигурност? 

Всъщност е възможно да се ориентираш още по самия й адрес.  Ако той започва с "https", значи сайтът надеждно криптира предоставяните от теб лични данни и ги прави недостъпни за трети лица. 

От друга страна, само "http" в началото означава, че защитата на онлайн платформата не е достатъчно надеждна. Съответно не би било добра идея да предоставяш важна информация, като например номера на дебитни или кредитни карти, тъй като е напълно възможно да си попаднал на измамен сайт или некоректен търговец.

Ниски потребителски оценки 

Голямо предимство на мрежата е, че за почти всеки търговски сайт или платформа могат да се намерят потребителски оценки, които да те ориентират относно качеството на обслужването.  

За да попаднеш на тях, просто трябва да напишеш в търсачката името на сайта и да добавиш думичките „review“ или „scam“. 

Оценяването е възможно да бъде извършено чрез традиционните звездички за рейтинг или пък посредством коментари. Съветваме те да прегледаш и двата типа оценки, за да си изградиш по-реална представа за съответния търговец. 

Все пак ниските рейтинги могат да се дължат главно на определен аспект от обслужването - условия на доставка, цена, обратна връзка и т.н. 

Изчитайки достатъчно на брой независими коментари от потребители, ще съумееш да вземеш решение относно това дали си заслужава да се възползваш от предлаганите продукти или услуги.

Нереалистично големи промоции и намаления 

Онлайн пазаруването действително дава възможност за откриване на изгодни промоции и намаления, на които човек трудно би попаднал във физически търговски обекти. Към този аспект обаче също трябва да се отнасяш с нужното внимание и предпазливост.

Нереалистично големи промоции и намаления, които не отговарят на нормалната пазарна логика определено будят съмнения относно коректността на търговеца. В общи линии, следвай правилото, ако звучи твърде добре, за да е истина - вероятно не е

Подобни промоции и намаления е твърде вероятно да означават по-ниско качество на продукта или пък наличие на повреди и неизправности. 

Съветваме те да не се доверяваш на такива оферти, освен ако не идват от търговец, с когото вече си работил и си се уверил в коректността и етиката му.

Кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде от голяма полза, независимо дали пазаруваш в онлайн магазин или пък във физически обекти. 

От една страна, тази кредитна карта прави разплащанията много по-бързи, лесни, както и сигурни за теб.  

От друга страна, като неин притежател имаш възможност да се възползваш от специални  намаления в богата партньорска мрежа от обекти

Избери кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай максимална изгода в процеса на пазаруване. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш