Кандидатствай Вход
5 промени в отпускането на студентски заеми, които се очакват през 2019 година

5 промени в отпускането на студентски заеми, които се очакват през 2019 година

Какви тенденции се очакват при студентските заеми през 2019 г.?

Ето пет големи промени, които могат да повлияят на студентските заеми в световен мащаб, според експертите:

1. Опрощаване на студентски заем

Ако се надяваш на опрощаване на студентски кредит, няма гаранция, че това ще продължи както досега. Докато опрощаването на студентския кредит може да улеснява кредитополучателите, федералното правителство е институцията, която плаща за опрощаване на студентския кредит. И макар да се не се очакват промени в настоящите условия на изтеглените студентски заеми, то бъдещето при опрощаването на студентски кредит най-вероятно ще претърпи значителни промени.

Какво означава това? Докато опрощаването на студентския кредит може да не е толкова лесно в бъдеще, то студентите може да се замислят, дали наистина си заслужава да се възползват от тази опция в дългосрочен план. Практически кредитополучателят може да е в състояние да изплати студентски заем по-бързо или да рефинансира студентски заеми, за да спести пари. Или поне така се очаква да се промени този сегмент от студентското кредитиране.

2. Изплащането на студентски кредит

Когато става въпрос за погасяване на студентски кредит, има няколко опции, които ще доминират пред 2019 г.. От изплащането на вноските, само благодарение на лични доходи, до получаване на допълнителни финансови инжекции за погасяване на кредита. Преди обаче да пристъпиш към анализирането на всички начини за бързо и ефикасно изплащане на кредит, трябва да разбираш разликата между консолидация на студентски кредит и рефинансиране на студентски кредит. Така ще можеш да отсееш най-подходящата за теб алтернатива, за да изплащаш навреме студентския си дълг.

3. Студентски кредит с променлив процент срещу студентски кредит с фиксирана ставка

Според експерти, процентът на студентските кредити има тенденция да нараства. Миналата година Федералният резерв повишава лихвените проценти в САЩ четири пъти. Тази година може да следват допълнителни повишения на лихвените проценти. Всеки път, когато лихвените проценти се увеличават, студентите ще  плащат повече за заемите си, ако имат студентски кредит с променлива лихва.

Ако заемаш или рефинансираш студентски заем, имаш избор между фиксиран лихвен процент и променлив лихвен процент. При повишаването на лихвените проценти по-високите лихвени проценти се отразяват неблагоприятно върху настоящите кредитополучатели, тъй като вероятно ще се повиши и лихвеният процент на даденият студентски кредит.

Ако обаче искаш да заемеш нов студентски кредит от дадена банка, трябва да помислиш за студентски кредит с фиксиран лихвен процент. Това означава, че ако в момента имаш студентски кредит с променлива лихва, можеш да рефинансираш студентски такъв с фиксирана лихва.

4. Студентските кредити и кредиторите в САЩ

В САЩ всички федерални студентски заеми са създадени от федералното правителство.

Управляващите в Щатите искат да увеличат ролята на частния сектор в създаването на федерални студентски заеми. Това означава, че частни кредитори като банки и други компании за финансови услуги, ще могат да издават федерални студентски заеми.

Управлението на държавата смята, че федералното правителство генерира твърде много "печалба" от издаването на студентски заеми и иска кредиторите от частния сектор да участват във федералните студентски кредити.

Тоест, какво се очаква като промяна през тази година? Може да има няколко ползи за кредитополучателите на студентски кредит, ако частните кредитори се конкурират с федералното правителство за издаване на федерален студентски кредит в държава като САЩ. Ако такъв план се изпълнява, кредитополучателите ще търсят по-ниски лихвени проценти за студентски кредит, по-добро обслужване на клиентите и по-опростен процес на кандидатстване за студентски кредит.

5. Нови лихвени проценти за студентски заеми

В САЩ всички федерални студентски заеми са фиксирани лихвени заеми (макар че може да се рефинансира студентски заем, за да се получи друг заем с фиксиран лихвен процент).

Докато тези нови лихвени проценти за студентски кредит засягат нови кредитополучатели, студентските кредити с променлив процент могат да се изменят месечно, затова потребителите трябва да обърнат специално внимание на лихвения си процент.

Предстои да стане и все по-масова възможността да вземеш студентски кредит онлайн, което ще улесни процеса за финансиране на образованието. Освен това, ще имаш възможност да се запознаеш с всички условия много по-рано и подробно. 

Междувременно не забравяй, че кредитна карта Бяла Карта е твоят идеален кредитен инструмент, ако искаш да разчиташ на пари до заплата. С кредитна карта Бяла Карта имаш шанс за одобрение, дори при лоша кредитна история и нямаш изисквания за наличие на трудов договор.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш